Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, asi budu za jelito, ale zeptám se... Když se podívám na Aukro, je tam několik starých kapesních hodinek, ve 14ti karátovém zlatě, většinou přelom 19.století. Chci se zeptat, jsou to podle Vás fejky, nebo cena 5tis +- je normální, nebo jaký je Váš názor na aukro staré kapesní hodinky? Některé se mi hodně líbí, ale nevyznám se, tak nechci jen tak hala bala kupovat. Peněz není nikdy dost. Díky

Odesláno

Takhle obecně to říct nejde. Na hodinkách může být zlata jen pár gramů, k tomu nějaký bezejmenný a nepříliš kvalitní strojek a výsledná cena bude jak píšeš. Kdybys byl konkrétnější, dostal bys konkrétnější rady.

(A ještě maličkost - u číslovek se nikdy žádné stupidní "ti" a podobně nepíše. Navíc 14 je přece čtrnáct, ne čtrnác, takže jsi vlastně napsal čtrnáctti a to je úplný nesmysl)

Odesláno (upraveno)

Omlouvat se nemusíš, mně úplně stačí, když už to tak psát nebudeš :) Prostě velice nerad vidím, když se takovéhle patvary šíří dál.

No a ty hodinky. V prvním odkazu jsou maličké dámské a zlata je na nich opravdu jen hodně málo. A pokud prodejce píše cosi o reálné ceně a dá k tomu nějakou obří cifru, tak je to lež jako věž a svým způsobem podvod.

No a ty druhé jsou jen pozlacené, víc netřeba psát.

Oba prodejci jsou z kategorie věšičů bulíků na nos, takže doporučuji rozvážnost a opatrnost.

EDIT: oprava překlepu.

A jen dodám - právě proto, že peněz není nikdy dost, tak jestli si chceš koupit kapesní hodinky, tak to zkus vydržet a místo unáhleného nákupu hodinky chvíli sleduj, abys získal trochu přehled a pak už sám poznáš co koupit. A kdyby to vydržet nešlo, kup si zatím něco jen tak za pár stovek a větší nákup nech na pozdější dobu, až budeš o hodinkách vědět víc. Já myslím, že ke kapesním hodinkám se trochu znalostí o nich rozhodně hodí.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Jinak já tomu právě nevěřím a nekoupil bych něco takového. Dát tzv. odhad 50tis. a prodávat na aukru od 1Kč.... Osobně bych šel asi jen do řekněme profláknutější značky...

Přijde mi zajímavé, že tady se nic takového neprodává a na aukru je toho spousty...

Odesláno (upraveno)

Protože tady nikoho rohlíkem neopiješ :D

Tyhle nevypadají špatně: http://aukro.cz/zlate-kapesni-hodinky-i1629231210.html

Ručičky se vymění, jen ten ciferník není ideální.

A stejný prodejce tam má i tohle: http://aukro.cz/zlate-kapesni-hodinky-i1629231285.html

Top stav bez jakéhokoliv poškození.

Samozřejmě pobouchaný plášť, ulomená ručička a poškrábaný strojek se za poškození nepovažuje :D

Odesláno

Jak už ti psal Karlos - jedny jsou malé dámské (ty bys určitě nenosil) a druhé pozlacené. U těch pozlacených sice není značka nijak známá, ale vypadají dobře a strojek je slušnej, takže cena odpovídá.

Pokud chceš hodinky nosit, doporučil bych ti raději ocel. Případně stříbro - to sice černá, ale není problém je zase vyleštit (prodávají se speciální utěrky na stříbrné šperky).

Zlato je hodně měkké a za chvíli budou obouchané a poškrábané. Takže spíše do sbírky, na nošení moc ne.

Odesláno

Nosit ani ne, spíš se mi prostě líbí... Vím, že jsou to v podstatě vyhozené peníze, ale prostě se mi jen líbí. Je mi jasné, že nikdy nebudu mít nějaký extra kousek, ale proč nemít věc, co se člověku líbí. Koukám, že Ty k tomuto zboží máš přístup, očividně vykupuješ a pak posíláš do světa dál.-) Narovinu, moc na zlaté nejsem, moc nevěřím tomu, že by byly ze zlata a o pozlacení se může člověk potom u starých věcech jen dohadovat jak je kvalitní, v jaké míře atd.

Pokud chceš hodinky nosit, doporučil bych ti raději ocel. Případně stříbro - to sice černá, ale není problém je zase vyleštit (prodávají se speciální utěrky na stříbrné šperky).

Zlato je hodně měkké a za chvíli budou obouchané a poškrábané. Takže spíše do sbírky, na nošení moc ne.

Odesláno (upraveno)

Proč by nebyly ze zlata? Když je na nich punc a označení ryzosti, tak prostě zlaté jsou. Ale zlata je to málo, plášť je tenký, jak jen to šlo :) A když kupovat zlaté, tak už i lepší značku, kde má cenu i hodinařina.

A ještě k tomu prodejci z Aukra (top stav). Ze zvědavosti jsem mu napsal. Nějakým omylem mu spadla do klína velká sbírka zlatých hodinek, takže nabídka bude.

Odesláno

Narovinu, moc na zlaté nejsem, moc nevěřím tomu, že by byly ze zlata a o pozlacení se může člověk potom u starých věcech jen dohadovat jak je kvalitní, v jaké míře atd.

Pokud je tam punc, tak zlaté jsou.

Musíš si uvědomit jednu věc - pokud prodejce napíše, že mají hodinky 60 gramů, tak zlata tam bude cca. třetina (možná méně).

Pokud je výkupní cena zlata (řekněme) 400Kč za gram, aby se nám to dobře počítalo, tak bude cena zlata na 60 gramových hodinkách cca. 8.000Kč (400Kč * 20 gramů zlata).

Takže ty všechny možné polozapomenuté swiss značky mají při prodeji cenu cca. jako to zlato. Větší ne. Nikdo je nezná, nesbírá, žádná hodinářská lahůdka to taky nebude.

Pokud to budou zlaté Omegy nebo IWC, tak k tomu přidej i sběratelskou zajímavost a cena bude třeba 2-3krát vyšší, než cena zlata.

No a pokud to budou třeba Pateky, tak už je v podstatě jedno, z jakého jsou materiálu, tam už cena kovu v podstatě nehraje roli.

Ale pokud chceš i nadále věřit tomu, že staré zlaté puncované cibule nejsou zlaté a že to je fejk, tak klidně můžeš, to je tvoje volba. Pak ale nelez na Aukro, zbytečně ztrácíš čas, stejně je to tam samá pozlacená a puncovaná mosaz :)

Odesláno

Koukám, jste se do mě pustili... nu což odcházím nepochopen jako špatný vtip;-)

Ne, nic proti Vám, já se jen ptal a teď, když to po sobě čtu, tak se vašim reakcím skoro ani nedivím... Ale to už tak chodí.

Odesláno

no tak neodchazej a jeste se trosku tady porozhlidni! Odejit muzes kdykoliv.

A k cibulim: ja tady nedavno koupil pekny Omegy (asi tak rok 40) a povesil je nad pracovni stul. Za par penez plno radosti.

Odesláno

Ač to tak mohlo vypadat, určitě neodcházím... Na hodinky jsem vyšinutý, i když nemám financí... Od Nightingale jsem ale před časem koupil kapesní Zenithy a radost velká... Prostě se mi líbí jen tak, nenosil bych je, ale natáhnout je a poslouchat chod.... Navíc ty zenithy jsou pro mě až nějak moc přesné:-D, za týden udělají +1s. Chtěl bych další, narovinu asi známou značku, nejlíp opět zenith, tak jsem začal s tímto vláknem. Tady se nic takovýho moc neprodává a na Aukru nevím, jestli tomu moc věřit. Načíst o kapesních hod. není moc co, takže bez vědomostí a důvěře nakupovat, no nevím... Teď to vypadá, že kolegové z vlákna koupí na aukru a já nebo někdo jiný od nich:-D (pánové nic proti Vám!!!, je to jen o znalosti).

Odesláno

Sbírát zlatý hodinky je drahej špás, ale pokud pojedeš v oceli nebo stříbře, tak si u těch Zenithek můžeš za málo peněz vytvořit hezkou sbírku.

Ještě k těm zlatým - Karlos ti poslal odkaz na Aukro, kde jsou jedny za slušný peníze. Mají sice špatné ručky, ale to by šlo asi pořešit koupí nějakého Zenith vraku a použít ručky z něj.

Jinak trošku odbočím - před pár lety jsem v Brně v jednom antiku viděl naprosto úžasný Zenithky, pouzdro bylo z nějakého černého kamene (?Onyx?). Vypadalo to naprosto úžasně, nikdy jsem nic podobného neviděl. Ale pouzdro bylo vcelku a lezlo se do nich přes sklíčko, takže jsi si netroufl se do nich podívat a mrknout na strojek. Ani nevím, jestli to Zenith takhle někdy dělal, ale možná jo - už jsem viděl hodinky s dřevěným pouzdrem (Raketa), žulovým pouzdrem (Tissot Rock Watch z Matterhornské žuly), takže třeba i ten Zenith byl košer. Chtěli za ně asi 15.000Kč, což mi přišlo dost, takže jsem je nekoupil, ale od té doby na ně dost často myslím. Teď už bych je asi koupil, to černý chladný pouzdro mělo něco do sebe.

Odesláno

Musím souhlasit. na zlaté nemám, ale co mi přijde, že ocelové v případě "nareznutí" nevyleštím jen tak, zato stříbrné asi ano (si to teda jen myslím.-)). Jinak jsem byl v několika antkách, bohužel to byly většinou skutečné vraky, nejsem hodinář, nikdy bych hodinky nerozdělával, takže pro mě nepoužitelné...

Ale díky za názory, mě fakt zajímalo, co si o aukru a hodinkách, myslí zdejsí profíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...