Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den.Nalezl jsem po dedovi hodinky breitling,potreboval bych poradit ohledne opravy pochromovani a oprava strojku (nejdou a chybi vterinova rucicka) sklicko je pomerne zachovale jen maly skrabanec,cifernik by potreboval vylestit.

Otazka zni jestli me oprava neprijde draz nez je cena techto hodinek,ktera je pro me take neznama neco jsem nasel na ebay,ale nebyl to tento typ .:crying_anim02:

dekuji za jakekoliv pripadne reakce.

cert.81@seznam.cz

Odesláno (upraveno)

Já se teda v Breitlingách moc nevyznám, ale vypadá to na hodinky tak okolo roku 1940, s kalibrem Venus 170, podle toho, že jsou subdialy na výšku. Vteřinovou ručku tam máš, chybí ti ručka stopek. Takhle zplacu ti nikdo neřekne, jestli oprava bude stát za to a na kolik to přijde. Jsou to celkem zajímavé vintage hodinky, bohužel na dnešní dobu budou malé - myslím, že nejsem daleko od pravdy, když tipnu 35 - 38 mm bez korunky ? Kdyby byly moje, zašel bych za nějakým dobrým hodinářem, ať se na ně mrkne a řekne co a jak. Škála možností, co s nimi může být v nepořádku, je nekonečná. Ale ta chybějící ručka stopek...to nevypadá dobře, znamená to, že je už někdo kuchal. Kdyby se ti chtělo, můžeš je otevřít a vyfotit strojek, třeba ti tady někdo ještě něco řekne. Třeba zlomená setrvačka nebo vykuchané spínání stopek může být vidět i na fotce.

K tomu chromování - pouzdro vypadá celkem dobře, možná by stačilo přeleštit. Pokud by šly, tak by jakous takous cenu měly, hlavně teda pro sběratele. A za nějakou tu tisícovku by se možná prodaly i jako zdroj náhradních dílů...

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno (upraveno)
:D:P :oneeyed02: Koukám... Vkládáš velký. Optimum je zmenšit delší stranu na 600 bodů. Optimální nástroj zdarma je třeba Jpeg Resampler Upraveno uživatelem pevo
Odesláno

Vlásek vypadá v pořádku, setrvačka asi taky, nic víc já nepoznám :sad01_anim: Jo ještě bych řekl, že pouzdro nebylo ještě leštěné, hrany jsou ostré. Koukni do tohohle vlákna ,najdi si nějakého hodináře poblíž základny a zkus mu je ukázat - slušnej hodinář ti cenu opravy aspoň zhruba odhadne.

Mimochodem - jaký je ten průměr ?

Návštěvník Kamil
Odesláno

:D:P :oneeyed02: Koukám... Vkládáš velký. Optimum je zmenšit delší stranu na 600 bodů. Optimální nástroj zdarma je třeba Jpeg Resampler

Nebo Malování ...

Nebo moderatora.:)

Fotky jsem smazal, autor je zmenší a dá znovu, pokud bude chtít.

Odesláno

hodinky jdou ve stredu k hodinari..Pozdeji pridam foto .

Hned poinformuj, co ti na to hodinář řekne. A případné leštění zvaž, jestli je nutné - sice jsem se o něm nahoře zmiňoval, ale chce to dělat opatrně abys neměl hodinky jako ožužlanej bonbón. Ale jedno leštění by měly vydržet, pokud to hodinář nepřežene.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...