Přejít na obsah

Nautilus L.E.

Doporučené příspěvky

Ne, bude tam obycejny Unitas, tam myslim neni na co koukat.

Leda, ze bychom nechali udelat mustky v PVD (barva medi, stejne jako rucky), coz by asi slo, ale cenu by to posunulo nejkam jinam.

Jak moc jinam by to tu cenu posunulo? Každopádně by to nemuselo být úplně špatné. A co by prosklené dýnko udělalo s vodotěsností?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Líbí se mi otvory pro otevření hodinek. Hezky to koresponduje s nýty na lunetě. Akorát jak to bude s otvírákem? Aby mi to hodinář nedokurvil. Bude na to mít nástroj?

( Nebo bych si mohl nechat udělat u Buddyho takovej nůž, jako má Cigi, ale místo votvíráku na pivo bych na něm měl votvírák na dýnko :) )

Melo by to jit otevrit beznym tri-bodovym otvirakem, jinak samozrejme nastroj bude, takze jej priobjenat bude mozne, ale to predbihame, proberu to s Lukem.

Rytina hezká, ale bojím se kvality provedení.

IWC má na dýnku Husáka a nepovedýno Zidana a to je nějaká firma. Takže mám trošku strach, kdo vyjde na dýnko nám. Verne trošku vypadá jako Engels, takže aby z toho pak nevyšly hodinky pro komanče.

Navíc to vypadá, že to bude jen jednoduchá gravírka, nijak do hloubky. Když si vzpomenu, jak vypadá gravírka koníka na vintage Semasterech, tak je to docela mizérie, mnohdy už není po těch letech ani vidět. Mám strach, že se to časem hodně vyhladí.

Dýnko bych udělal plastický, velký N přes celý dýnko. Případně vlajku s N.

Co se provedeni dynka tyce, zatim jsou ve hre dve moznosti.

1. Hlubsi frezovani, kde nevyhodou je cena, ktera bude stanovena dle slozitosti (casu), dale pak se musime vyhnout jemnym detailum, ty tato technologie nezvladne.

2. Laserove gravirovani, jde v podstate o povrchovou kresbu, kdy laser ubere par mikronu materialu a laserovanou plochu zakali, vysledkem je efektni a presna kresba mnohem tmavsi nez okolni material.

Zkousel jsem obe varianty a kazda ma neco do sebe, hloubkove frezovani je spis pro napisy a jednoduchou grafiku. Laserovani vypada efetne, zvlada i jemne linie, ale je "ploche", zkousel jsem jej vylestit "zazracnymi ubrousky" od Kubsona bez vysledku, ovsem co to udela po roce noseni, pusobeni a potu to vam nereknu.

Odkaz ke komentáři

Já vím, že se opět připomínám s lisováním nebo ražbou..ale nemá někdo takový kontakt? Co třeba nechat udělat matrici

http://www.volny.cz/rytectvi/index_soubory/Page430.htm

Pak to vyrazit do dýnka..tím by bylo rázově vytlačeno..znáte někdo někoho takového? Tím by se ražbou relativně snížila cena..a dosáhlo se velmi dobré kvality bez nutnosti slevovat z detailů matrice

Odkaz ke komentáři

Já vím, že se opět připomínám s lisováním nebo ražbou..ale nemá někdo takový kontakt? Co třeba nechat udělat matrici

Pak to vyrazit do dýnka..tím by bylo rázově vytlačeno..znáte někdo někoho takového? Tím by se ražbou relativně snížila cena..a dosáhlo se velmi dobré kvality bez nutnosti slevovat z detailů matrice

Pokud nemas doma v obyvaku 15 tunovy lis, pak je to nerealne, pri 30 kusech se tim nebude nikdo zabyvat.
Odkaz ke komentáři

Z trošku jiného soudku: nešlo by ještě zvážit použití automatu? Ve vindru by se ta vrtule krásně točila bez potřeby natahování.....

Jen natahuj, obřadně, to nemají být hodinky do vrtiče ;)

(taky preferuju automat, ale hlavně u kousků s datumem, tady mi manual nevadí, právě naopak ;))

Odkaz ke komentáři

Já jsem popravdě raději, že jsou to mechaniky..však v dané době bylo vše mechanický..

Mě třeba auto - automat rozhodně nebaví..šaltrpáka je daleko lepší..to samé hodinky..alespoň budu vědět, že co natáhnu, pojede..

Jen natahuj, obřadně, to nemají být hodinky do vrtiče ;)

(taky preferuju automat, ale hlavně u kousků s datumem, tady mi manual nevadí, právě naopak ;))

Odkaz ke komentáři

Sorry, že sem lezu, když se mi ten koncept nelíbí a nejsem na pořadníku, ale to byste museli začít skoro od začátku: Např. ETA na bázi malé vteřinovky (2895?) má jiný rozměry - jinou polohu středu vteřinovky něž Unitas. A tím pádem se v návrhu ciferníku vracíte zpět. A o dost.

On sect ví a vždy, když se začne moc polemizovat nad nesmysly, tak si přisadí ;)
Odkaz ke komentáři

Ještěže to Baker utne, když se to moc rozjede..ale zase musíte uznat, že když bychom se dali dohromady jako tým, tak se tolik kreativity jen málokde najde..

On Sect ví a vždy, když se začne moc polemizovat nad nesmysly, tak si přisadí ;)

Odkaz ke komentáři

No, já to tušil, že to bude puč! Asi by to chtělo vymezit jasné mantinely. Laserové výtvory jakžtakž znám, jeden známý se jim věnuje. Je to moc pěkné, ale opravdu velmi velmi ploché. Skoro bych se bál, že to časem zmizí...

Odkaz ke komentáři

Průhled na nezdobený Unitas nechci, plné dýnko a s ponorkou. Ten portrét se mi tam nelíbí.

Honzo, to ne, to nebude vidět! Nic proti ponorkám, ale to by muselo bejt nějak děsně schematizovaný! Jedině jí vzít nějak jako zezadu,s tím šroubem, ale to už máme vepředu! Na tom Vernovi nijak netrvám, bojím se, že z něj po pár měsících opravdu bude ten Marx, co tu někdo zmínil. Tak pojďme vymyslet něco jednoduššího, co půjde udělat tak, že to tam jednou po mě najde i můj syn... Co ta vlajka s N? Koresponduje přímo s originál ilustrací a je to jen pár čar. Pěkně do hloubky...
Odkaz ke komentáři

Honzo, to ne, to nebude vidět! Nic proti ponorkám, ale to by muselo bejt nějak děsně schematizovaný! Jedině jí vzít nějak jako zezadu,s tím šroubem, ale to už máme vepředu! Na tom Vernovi nijak netrvám, bojím se, že z něj po pár měsících opravdu bude ten Marx, co tu někdo zmínil. Tak pojďme vymyslet něco jednoduššího, co půjde udělat tak, že to tam jednou po mě najde i můj syn... Co ta vlajka s N? Koresponduje přímo s originál ilustrací a je to jen pár čar. Pěkně do hloubky...

Petře, jasně, že by ponorka musela být hodně schématická, spíš to byl návrh proti portrétu. Myslím, že vlajka s velkým N rozhodně není špatný nápad. Navrhuji použít vlajku, jednoduchá výroba a vysoká životnost.
Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...