Harry Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Odesláno 31. července 2011 Koukám jen tak ze zvyku na jejich stránky a nestíhám zírat, mají nový model LM-5 Stránky výrobce Foto ukradeno ze stránek Ocean7... V krátkosti: Průměr 42mm, výška 13mm, vodotěsné 200m, šroubovací korunka s ochranou Strojek je nejspíš ETA, píšou jen "švýcarský", za příplatek je možnost COSC Pouzdro i luneta jsou leštěné Sklo je vypouklé safírové s vnitřním antireflexem Luneta je vypouklá, safírová se svítícími indexy Řemen je kožený "jako kevlar" (nejspíš od Bradystraps?) Cena 1200,- USD Celkově připomínají Blancpain FF, tak jako LM-7 připomínají Ploproofy. Nicméně to není úplně za hranou a je to další alternativa k Seiko 55 Fathoms (kterýžto ciferník mi leží v šuplíku, jen koupit hodinky), sice finančně o řád výš, ale i kvalitou. Faktem je, že od doby co mi uplavaly LM-7 nemám náhradu jako potápky (no jistě, můžu se potápět s některými z Fortisů, no problemo. Jenže to prostě není totéž co Ploproofy nebo FF) a tato varianta je více než lákavá. Jistě BP FF to nejsou, ale ruku na srdce, kdo by si je doopravdy vzal na loď na týden na potápění, po kterém by vypadaly jako po bitvě, že jo... To samé jsem řešil s ploprůfy - u hodinek za 150 bych prostě měl jakési zábrany je používat jako toolwatch, takže LM-7 to vyřešily. A sláva Neptunovi, přijít o Omegy, asi bych byl míň v pohodě Pokud budou stejně kvalitní jako byly LM-7, tak za mne opravdu palec nahoru...
Petr_P Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Odesláno 31. července 2011 Harry, já hlavně doufám, že ať už koupíš cokoliv nebo použiješ stávající hardware to, tak z toho vznikne opět nádherná fotoreportáž z podmořského světa! Ta tvoje poslednís utopenými LM-7 je podle mého skromného názoru to nejlepší, co o potápění s hodinkami na Chronamagu existuje. :notworthy:
vrcan Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Odesláno 31. července 2011 O7 som mal - model LM6gmt, vahal som medzi non gmt verziou a LM1, co je tiez relativne novinka... Minule ked som kupoval proploof silikon strap na ich eshope, tiez som si vsimol tieto LM5... firma si veri, aj cena je vyssia ako ine modely, ale pravom. Paradoxne uz nevyzeraju tolko tool, ako minule modely, skor je zrejma orientacia na image, co ale neznamena ze nie su aj dostatocne tool. Maju ale konecne vlastny charakter celkom silny, aj luneta je nejaka speci, tusim safir zaobleny aj s lumi. Sice tvrde, ale bal by som sa narazov, predsa len hodinky co aj maju nieco tvrdsie (keramika) tak ju maju plochu nevystupenu. Harry, tvoj pribeh o strate proploofoch som cital uz 3x ale necakal by som ze budes prave po tychto pozerat ako o hodinkach pre realne potapanie Na denne nosenie su ale idealne... Mozno to vyzera, ze ich moc ohovaram, ale v sucasnosti by som ich uprednostnil pred LM6.
Harry Odesláno 1. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2011 V 31. 7. 2011 v 11:31, 'Petr_P' napsal: Ta tvoje poslednís utopenými LM-7 je podle mého skromného názoru to nejlepší, co o potápění s hodinkami na Chronamagu existuje. :notworthy: Óóó, zahanbuješ mne Na Tvé články shlížím s posvátnou úctou , o to víc mne těší pochvala V 31. 7. 2011 v 14:07, 'vrcan' napsal: ... ale necakal by som ze budes prave po tychto pozerat ako o hodinkach pre realne potapanie Na denne nosenie su ale idealne... Ale kolego, bavíme se tady přeci o Blancpain Fifty Fathoms (teda jako předloha) Co jiného, než FF, Ploprof a Rolexy jako echte ikonoidní potápky? Že jsou leštěné? No - alespoň ty důkazy utrpěných hrůz půjdou vyleštit Jak už jsem se zmínil, všechny tyto krásné kousky jsou okolo 150, takové bych se opravdu na skutečnou práci zdráhal používat. Ale v případě těchto (LM-7, LM-5) kousků už to tak nebolí, vždyť jsou do 1000,- Euro... Je jasný že kopie rolexů jsou naprosto mimo debatu, ani třeba Steinharty bych tak nějak neskousnul. U Ocean7 jde o inspiraci, to je jasné, ale nedrží se přesně rozměrů a tak. A kvalitou byly LM-7 hodně na výši, řekl bych že za tu cenu je to fakt great deal... Další foto, tentokrát ukradeno z Watchuseek od uživatele rajenmanijar U všech krabů, tyhle hodinky se mi nějak líbit...
Petr_P Odesláno 1. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2011 Harry, mám pro tebe jeden typ, jak snížit šance, že se hodinky při vodních hrátkách zase utopí. A to starý dobrý nylonový NATO strap. Potápěči britského královského námořnictva, v dobách kdy ještě fasovali Rolex Submariner, je automaticky dávaly na NATO strapy, právě proto, aby nepřišli o celé hodinky, když uletí jedna stěžejka (nebo jiný typ uchycení). Navíc se tím řeší problém obvodu zápěstí + tloušťka neoprenu. Při výběru hodinek si to chce ale pohlídat, jestli to na NATO strap půjde bez problémů dát. Poznámka: na profi diverech (dle ISO 6425) se každá stěžejka (nebo jiný způsob uchycení) testuje na tažnou sílu 200N (cca 20 kg). Takže ono úplné volné přehazování řemenů a tahů může být kontrproduktivní, pokud tam nezůstane ta původní silově testovaná část (například stěžejky). A je samozřejmě otázkou, zda potápky od Ocean 7 jsou podle nějaké ISO 6425 vůbec dělané. Ale pro rekreační potápění by to mohlo a mělo být jedno.
Harry Odesláno 2. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Jo jo, to vím... Jenže - kdyby mi šlo čistě jen o funkci časomíry, řešily by to nějaké Seika na NATO strapu. Ale to by mne fakt nebavilo Takže pokud si to chci užít (a proto přeci lezu do vody a zajímám se o hodinky, že jo...), a to já teda chci , tak aby to mělo nějakou šťávu. Takže proplůfy na meši, fantomasy na karbonu Mimochodem, u LM-7 nebyl problém ve stěžejkách, nebo jejich uchycení, ale v tahu, respektive sponě - což byl původní originál Omega ze sedmdesátých let...
Petr_P Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 V 2. 8. 2011 v 8:38, 'Harry' napsal: Mimochodem, u LM-7 nebyl problém ve stěžejkách, nebo jejich uchycení, ale v tahu, respektive sponě - což byl původní originál Omega ze sedmdesátých let... Jen pro úplnost doplním svůj předchozí příspěvek. To testování "stěžejek" u profi-diverů ISO 6425 se děje se sepnutým řemenem/ uzavřeným tahem, takže ta síla 200N působí také na každou stranu sepnuté spony. Jinak by pouze odolné stěžejky neměly smysl. Takže u tohoto typu hodinek velmi opatrně s výměnou originálního tahu/řemenu. U ostatních potápěčských, sportovních, společenských hodinek toto nikdo tak náročně netestuje, takže tam je výměna bez "omezení", podle toho jak si chce nositel udělat radost. Přesně tak, jak píše Harry.
Harry Odesláno 14. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2011 Jen doplním o informaci od výrobce, že se do LM-5 montuje opravdu ETA 2824-2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se