Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám dotaz,jde použít original.překlápěcí spona od Moonwatchu alligator řemen použít i na jiný řemen,mám na mysli nějaký model od Hirsche nebo Di-modell s přezkou,když jí sundám samozřejmně....Jde mi o to jestli jde ta překlápěčka použít i na jiný řemeny nebo bych musel vždy po roce koupit originál řemen od Omegy.

Odesláno

Z hlediska rozteče samozřejmě jde. Ale já když jí nasadím na jakejkoliv řemen ne primárně určenej na překlápěčku, tak nemám sponu na prostředku (ruky), ale tak nějak na boku. A to mě štve.

Odesláno (upraveno)

no hlavně tam budeš mít vidět tu díru od jazýčku klasické spony, a to nevypadá dobře - varianta je nechat si ušít u Simona :-)

ještě otázka, proč bys měl jako každý rok koupit nový řemen ?

Upraveno uživatelem steel
Odesláno

Nemám zkušenost s aligátorem,pouze s řemenem co jsem měl na bývalých hodinkách(nevím co to bylo,jestli teletina nebo jaká kůže)Vydrží snad aligátor delší dobu jak rok,i když budou hodinky nošeny skoro každý den.Rád se nechám poučit od zkušenějšíchPosted Image

Odesláno

Ideální je varianta na léto tah a na zimu kůže. Tak to mám já a spokojenost. Ručně šitej řemen řeším, ale nikdo zatím není schopen udělat mi konce do obloučku, aby to přesně sedlo k pouzdru :o(

Odesláno

Překlápěčka je o pohodlí a rychlosti nandavání hodinek. A bezpečná je asi stejně jako trnová spona, má pojistku proti rozepnutí z obou stran. Pokud kupuješ i hodinky, kup určitě s tahem a řemen a případně sponu dořeš pak. Ušití kvalitního řemene na míru není zas tak drahý, jak si možná myslíš. Zkus tu oslovit místní odborníky a třeba budeš příjemně překvapenej.

Odesláno

No aligátor ti vydrží opravdu déle než jeden rok, předpokládám, že ty hodinky jenom nosíš, neopravuješ v nich převodovky, nemáčíš je v oleji atp...délku životnosti fakt neposoudím, aligátora mám na jedněch omegách, ale nenosím je často, nejčastěji nosím hodinky na tahu, ale cca 3 roky jsem nosil denně (ale nepracuji manuálně a na sport hodinky sundávám) speedy na teletině - po třech letech zvrchu nebylo poznat nic a zespodu....samozřejmě každý se potí ale nic dramatického. Takže se trochu divím, že chceš vyhodit každý rok cca 5 litrů za nového aligátora. Jinak obecně je lepší koupit hodinky na tahu a k?ži dokoupit, sklopka je výborná protože neničí tu kůži jako klasická spona - neláme ji.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...