Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte,

Zvazujem kupu Seiko Monster, pripadne Baby Monster a zaujimalo by ma, ako ucinne je automaticke natahovanie. Hodinky by boli nosene cca 3 hod denne + 8 hod pocas spanku. Je to dostatocna doba na natiahnutie s rezervou aspon tych 12 hodin? Rad by som to totiz zvladol bez winderu :)

Dakujem,

Michal

Odesláno

Ahoj,

3 hodiny je málo a nošení ve spánku nemá na nátah prakticky vliv. Já jsem to takhle zkoušel, nosil jsem 7s26 jako domácí/večerní hodinky - cca 1900 - 2300), a fungovaly v tomhle režimu třeba dva tři dny a pak se zastavily. Zkoušel jsem to několikrát a zastavovaly se opakovaně.

Jen pro úplnost dodám, že doba potřebná pro plné natažení (rezerva 42h) je min. 8 hodin nošení na ruce.

A u winderu je určité riziko, že je nenatáhne vůbec, nebo málo.

M.

Odesláno

Osobne mám tiež dvoje automaty aktualne nosené. Pri rezerve náťahu okolo 40 hodín a pri tvojom režime fungovania mi to vychádza, že možeš v pohode nosiť hodinky obden.

Odesláno

Nebo místo Monster zkusit Citizen NY0040 ? Strojek má sice ještě méně účinné natahování(jen jedním směrem), ale má ruční nátah, což by mohlo být řešení.Posted ImageZdroj

Odesláno

Osobne mám tiež dvoje automaty aktualne nosené. Pri rezerve náťahu okolo 40 hodín a pri tvojom režime fungovania mi to vychádza, že možeš v pohode nosiť hodinky obden.

Odesláno

Nejak mi zblbla odpoved, poprosim admina o zmazanie prazdneho prispevku.

Noseniu obden by som sa tiez rad vyhol, moje "denne" hodinky su Steinhart nav.b chrono ii a tych sa len tak nevzdam :) Tie Citizeny s moznostou manualneho natahu urcite pozriem a zvazim, dizajnovo ma zatial najviac zaujali prave Seiko Baby Monster - bud biela alebo oranzova varianta (su tak skarede, az su pekne).

Posted Image

Posted Image

Odesláno

Riesenie s winderom som aj vdaka tej diskusii vylucil - skusim najst nieco v podobnej kategorii s manualnym natahom.

Kazdopadne vdaka za rady, usetrili ste mi sklamanie zo zastavujucich sa hodiniek :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...