Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Plánuji koupi Speedu v automatu model 3510.50

Máte někdo zkušenosti s kalibrem 3220, který je v útrobách hodinek?

Dle mích dosavadních získách informací to není žádný zázkak.

Díky.

Odesláno

Zadne zkusenosti s timto modelem?

Kdysi davno jsem je mel, zadny problem, presny chod. Akorat bych se bal velmi draheho servisu toho strojku.

Je to snad drazsi nez mechanicky 861 kalibr, kdysi to bylo snad 12 000, dneska uz mozna vic, koukni na Omega stranky.

Odesláno

Kdysi davno jsem je mel, zadny problem, presny chod. Akorat bych se bal velmi draheho servisu toho strojku.

Je to snad drazsi nez mechanicky 861 kalibr, kdysi to bylo snad 12 000, dneska uz mozna vic, koukni na Omega stranky.

Jen tak pro zajímavost, kompletní servis hodinek s kalibrem 3220 nebo 861 je u Dušáku v Praze 9900kč. (info je přímo ze servisu)

Odesláno

nevíte někdo jaký je rozdíl mezi kalibrem 1143 a 1140 ?

dále pak co přesně značí číslo na vnitřní straně dýnka (viz foto)

pak moc nechápu systém umístění výrobních čísel hodinek.

Některé modely to maji zvenku na dynku a jine na nozičce pouzdra.

Modely do roku cca 2000 to maji na dynku, ale narazil jsem na nejake kusy hodinek ktere jsou z roku 1994 a maji cislo na nozicce.

Mozna se zajimam o blbosti :smile_anim: nebo to bude nekoho taky zajim, kdyz se najdou odpovedi.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

cislo na dynku oznacuje referencni cislo modelu, pro ktere je dil urcen.

Razeni SN nejen na strojek, ale i na dynko ci nozku souvisi s bojem proti padelkum a jejich vlne z Ciny... je to vyvoj, napred dynko, ale to se lehko meni, takze to zacali znacit na pouzdro primo. Se znacenim na nozku zacali nekdy v polovine 90 tych tipuju, zalezi taky model od modelu, presne jsem tuto informaci nikde nenasel.

Klaibr 1043 neznam ja ani google, takze teko rict v cem se lisi od 1040.

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno (upraveno)

Tak ako som Ti napisal v SZ su to fajn hodinky ale tak ako vsetky modularne chronografy s modulom dubois-depraz su nachylne na poruchy.Na internete najdes horror-stories ktore popisuju nefungujuce rucicky na registroch chrona,nespravne nulujuci chronograf,ponahlajuce sa kusy atd atd.Ja ich nosim pomerne sporadicky ale nic take sa mi zatial nestalo.Podla mojho nazoru asi musis mat stastie na kus ktory je "chory" uz od vyroby pretoze vacsina nespokojnych uzivatelov popisovala problemy vzniknute kratku dobu po zakupeni novych hodin.To je vsak len moja bezvyznamna hypoteza-mozno sa mi o tyzden pos_ru a bude po spokojnosti.

Edit-moje maju cislo na nozicke (novsi model,ref.3539.50.00)

Upraveno uživatelem juraj85
Odesláno

cislo na dynku oznacuje referencni cislo modelu, pro ktere je dil urcen.

Razeni SN nejen na strojek, ale i na dynko ci nozku souvisi s bojem proti padelkum a jejich vlne z Ciny... je to vyvoj, napred dynko, ale to se lehko meni, takze to zacali znacit na pouzdro primo. Se znacenim na nozku zacali nekdy v polovine 90 tych tipuju, zalezi taky model od modelu, presne jsem tuto informaci nikde nenasel.

Klaibr 1043 neznam ja ani google, takze teko rict v cem se lisi od 1040.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...