Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přesně jak píše Volfda, naprosto s ním souhlasím. Pro vrcholného politika či představitele státu by měly být prestižní hodinky neodmyslitelným doplňkem a součástí jeho denní image :smile_anim:

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Přesně jak píše Volfda, naprosto s ním souhlasím. Pro vrcholného politika či představitele státu by měly být prestižní hodinky neodmyslitelným doplňkem a součástí jeho denní image :smile_anim:

Proč ?

Odesláno
Proč ?

Já to beru tak, že ty politické špičky se pohybují v diplomatických kruzích, kde jsou hodinky podobným doplňkem jako je například kvalitní a dobře padnoucí oblek. Neříkám, že by měli mít opravdu drahé hodinky. Ten můj výstřel 100k byl jen tak, jakože si to mohou dovolit, za mě bohatě stačí optimální hodinky k obleku, ne digitálky, či nějaký nevkusný šmejd. Ale když už mají ta hezká reprezentativní auta, dobré obleky, tak proč si nekoupit i kvalitní hodinky, beru je jako doplněk genltemana. A jak jsem si všimnul, mnohde je to již samozřejmostí...

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Já to beru tak, že ty politické špičky se pohybují v diplomatických kruzích, kde jsou hodinky podobným doplňkem jako je například kvalitní a dobře padnoucí oblek. Neříkám, že by měli mít opravdu drahé hodinky. Ten můj výstřel 100k byl jen tak, jakože si to mohou dovolit, za mě bohatě stačí optimální hodinky k obleku, ne digitálky, či nějaký nevkusný šmejd. Ale když už mají ta hezká reprezentativní auta, dobré obleky, tak proč si nekoupit i kvalitní hodinky, beru je jako doplněk genltemana. A jak jsem si všimnul, mnohde je to již samozřejmostí...

jedinej kdo si v týhle zemi může dovolit hodinky za kilo aniž by to bilo do očí je Schwarzenberg, protože může říct, že je vyměnil za brnění - dál už radši nic psát nebudu :)

Odesláno

Hodinky za kilo, jak píšeš, si v téhle zemi může dovolit spousta lidí a nejenom politici. Plat ministra je 100 000 kč, je dán ústavou, plus další náhrady, atd..předpokládám, že plat primátora Prahy může být totožný a věřím tomu, i jak sám uváděl, že některé drahé hodinky dostal darem, ach jo, docela mu to závidím :guiltysmiley:

Návštěvník SukHoi
Odesláno
..............plat primátora Prahy může být totožný a věřím tomu, i jak sám uváděl, že některé drahé hodinky dostal darem, ach jo, docela mu to závidím :guiltysmiley:

podívej se na to trochu střízlivě

1. roční příjem 1200000 z kterého si koupím za 400000 hodinky = tak to asi ne co ?

2. dárek ? - jo proč ne - přemýšlím kdy mi někdy,někdo dal dárek za 100000 (nezištně)

politik by se měl v první řadě reprezentovat ústy a né tím co má na ruce

Odesláno

Já se na to dívám reálně, tudíž i střízlivě. To, že politik, by měl reprezentovat hlavně svými ústy, s tím s tebou naprosto souhlasím. Ale na tom, že dostanou dárek v hodnotě 100 000kč v podobě nějakých hodinek, na tom nevidím nic nereálného a nemožného, to že je to prezentováno jako dárek či to sleduje nějaký jiný účel k ovlivnění rozhodnutí mi je jedno. A to že jsi správně spočíítal roční příjem je O.K., ale musíš k tomu přidat další věci, jako je poslanecké či senátorské křeslo zároveň, členství v různých výborech, podvýborech, atd..viděl bych tedy výslednou cifru někde jinde, než jsi napsal. Ale je to jen můj názor, nic víc.

Odesláno
podívej se na to trochu střízlivě

1. roční příjem 1200000 z kterého si koupím za 400000 hodinky = tak to asi ne co ?

2. dárek ? - jo proč ne - přemýšlím kdy mi někdy,někdo dal dárek za 100000 (nezištně)

politik by se měl v první řadě reprezentovat ústy a né tím co má na ruce

Tak nepochybně, ale nediskutujeme o morálce politiků o jejich vyjadřování... Nemyslím si, že si pan primátor ty hodinky koupil v jednom roce (možná v jednom měsíci, ale to je vedlejší). Beru to tak, že politik na vyšší úrovni má na to, aby reprezentoval, jak stát, tak i sám sebe. Hodinky do toho počítám. Má na to, aby měl minimálně jedny za kilo, ale i kdyyby měl jen hezké oblekovky za 10k, které mu padnou, nejde o cenu. Jen jsem podotknul, že by na ně měl. Jinak s tebou souhlasím, reprazentativnost politiků je jinde, než na zápěstí. Toto je doplněk, ale myslím, že jeho případný oponent (např. premier jiného státu, či prezident) na to hledí stejně, jako na oblek. O to víc jsem rád, když má Klaus Primky :)

Odesláno
plat ministra dán ústavou? to je mi nějaká novinka.

To se ron asi přepsal, mám státnici z ústavního práva a o platech tam nic není... PS. jak je dán? Určuje ho nějaký zákon, kde je nějaký výměr? O toto jsem se nikdy nezajímal...

Odesláno

Tak v tom jsem možná minul, není dán ústavou, ale zřejmě z. č. 236/1995 Sb. :gun_bandana:

Odesláno

Měl by to být zákon viz. můj příspěvek výše, název: o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců a poslanců Evropského parlamentu. Nejsem si ale jistej, zda je to aktuální, mám jiné vzdělání, než právní :guiltysmiley:

Odesláno
Tak v tom jsem možná minul, není dán ústavou, ale zřejmě z. č. 236/1995 Sb. :gun_bandana:

Ano, neboli zákonem o platech ústavních činitelů (úplně přesně se ten předpis jmenuje Zákon o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců a poslanců Evropského parlamentu)

Odesláno
Ano, neboli zákonem o platech ústavních činitelů (úplně přesně se ten předpis jmenuje Zákon o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců a poslanců Evropského parlamentu)

Že by podle nicku promluvil právník? :) Jinak díky za upřesnění vám oběma, byl jsem nebývale líný to hledat...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...