Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Stal jsem se taktéž hrdým majitelem hodinek Steinhart Ocean 44 GMT Black.

Rozhodně se tady nechci rozepisovat o tom že jsou si až nebezpečně podobné se staršími Rolex Sea dweller - i když je to pravda.Posted Image

Nejdříve něco z technických parametrů

Použitý stroj je ETA 2893-2

Hodinky mají vteřinový hacking (zastavení vteřinové ručičky při seřizování času)

Automatická převodovka,

Safírové sklo s oboustranným antireflexem

21 kamenů

Průměr 44 mm, výška 13,6 mm

Váha velice solidních 205 gr na tahu

Tah i pouzdro je z nerezové oceli, tah v šířce 22 mm má šroubovací spojky a bezpečnostní překlápěcí sponu

Subjektivní hodnocení

Celkově je mohu hodnotit velice rozporuplně.

Klady jsou dost přesvědčivé - velice solidní úroveň zpracování, použité materiály, přesnost - během 5. dnů měření 3-4 sec +/den což si myslím že je velice dobré(na automaty), lumi bych označil jako hodně dobrou. Co je na hodinkách věcí která na sebe hned strhne pozornost je luneta se safírovou vložkou.

Zpracování tahu a spony je perfekt, vše doléhá přesně tak jak má, nikde nic nevaklá, tah přesto že je poměrně robusní velmi dobře obkružuje zápěstí.

Odzkoušená vodotěsnost na velice dobrou úroveň 1000ft/300m.

Teď ale to v čem mě hodinky zklamaly (bohužel jsem si je koupil tady na fóru bez možnosti reál vyzkoušení), - na to jak jsou to velké hodinky, když se na ně podíváte v noci, když vidíte jen svítící indexy a ručičky, tak vidíte hodinky velice podměrečné, luneta a hlavně přechod mezi ní a cifrem jsou totiž zbytečně masivní a široké.

Cifr je z celkové velikosti 44 mm pouhých 28 mm (necelých 64%), což mi připadá hodně, opravdu hodně málo.

Šipka GMT ručičky je zbytečně velká, prostě v tom jinak velice pěkném ciferníku překáží.

Přes všechny tyto výhrady se dané časoměřiče dají ve své cenové relaci hodnotit na jedné z vrcholových příček a protože nejsem žádný Jirásek a tento článeček píšu s přestávkami skoro tři týdny, začínám jim jejich chyby odpouštět, ty klady totiž opravdu převládají - už jsme si na sebe asi zvykli

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem vladimir72

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...