Přejít na obsah

Navitimer vodotěsnost?

Doporučené příspěvky

Návštěvník cecil
Odesláno

Chlapi chtěl bych se zeptat, jak je to vlastně s tou vodotěsností u Navitimeru 30m?Stalo se mi že asi před dvěma lety jsem na jedné párty s Navitimery spadnul do bazenu, tudíž hodinky byly celkem dost pod vodou a ve vlhku a nic.Slapaly perfektně a nikde známka po vlhkosti či zamlžení.Ted mám chrono Avengery v titanu s 300m a v pohodě, to je jasné.Není tou 30m u Navitimeru spíše myšlen vodní sloupec, podobně jako třeba u Suunto?Nebo to byla klika?

Odesláno

Spis to byla klika. Ono tech 30m bude schvalne zlehka podhodnoceno, ale co mi bylo v servisu panem Mestkou reseno, tak B proste neumi poradne zatesnit tu prevodovku od logara = urcite bych na vodotesnost u Navi nespolehal.

Návštěvník cecil
Odesláno

také myslím že to byla náhoda, i ty čudlíky Navitimerů mi nepříšly nijak vodotěsné, ale nejsem odborník nerozumím tomu.Pod vodou byly ale asi pět minut,plaval jsem s nimi a nic.U autorizovaného servisu, asi měsíc po té, prý žádné známky po vlhkosti, vše perfektní.Tak to byla klika s p....e.I když vzpomínám si že s 5seiko 30m vodotěsností, s těmi jsem normálně ve vaně,ve sprše i v bazénu a vše ok, stejně jako Orient sk-diver 5atm.Příště už to ale zkoušet nebudu.

Odesláno

Nelze samozřejmě zpochybnovat zkušenosti mistra Městky, který opravuje hodinky nějakých 35 let. Nicméně u moderního švýcarského značkového výrobku jako je Breitling Navitimer, které jsou udržované v souladu s doporučením výrobce, není podle mě důvod, proč by hodinky s WR 30 m neměly být dostatečně vodotěsné při používání v bazénu (včetně pádů do něj). Něco málo o hodnotách WR pro bazén jsem jsem publikoval například tady nebo tady.

Na druhou stranu je pravda, že u takto cenných pilotních hodinek s nimi majitelé do bazénu často nelezou, a tak jsou nehody asi jediným a velmi řídkým důkazem, že vodotěsné podle mě jsou. Je tu na fóru ještě nějaký vlastník Navitimeru s podobnou vodní zkušeností?

Je to ale něco za něco. Tato voděodolnost se časem horší a proto by měl majitel investovat do údržby. Pokud se nepletu, tak Breitling v manuálu ke svým hodinkám doporučuje, že pokud jsou často v vodě, tak by měli jít do servisu na výměnu těsnění jednou za rok. A pokud jsou ve vodě výjímečně, tak jednou za dva roky.

Komu: Cecil

Co přesně psali v manuálu u tvých Navitimerů, nebo co teď máš napsáno u Avengerů?

Návštěvník cecil
Odesláno

Tak takový blbec jsem tu asi jen já s tou vodní zkušeností :smile_anim: , a u chrono avenger mám sice doklady v italštině i servisní manuál ale píše se tam, že 300m je na diving s přístroji, což je jasné, to mám i u Seiko Marinemaster tuna.A u 30m vodotěsnosti, pouze "náhodný kontakt s vodou".Doklady jsou stejné,ta tabulka vodotěsnosti na nich taky jako u Navitimerů.

Návštěvník cecil
Odesláno

p.s. na mou obranu nutno říci že jsem ale byl dost společensky unaven, a spadl jsem tam v obleku s mobilem a jakousí paní co ke mně nepatřila, a doma i když jsem se to snažil vysvětlit nikdo mně neposlouchal...

Odesláno (upraveno)

Tak takový blbec jsem tu asi jen já s tou vodní zkušeností :smile_anim: , a u chrono avenger mám sice doklady v italštině i servisní manuál ale píše se tam, že 300m je na diving s přístroji, což je jasné, to mám i u Seiko Marinemaster tuna.A u 30m vodotěsnosti, pouze "náhodný kontakt s vodou".Doklady jsou stejné,ta tabulka vodotěsnosti na nich taky jako u Navitimerů.

p.s. na mou obranu nutno říci že jsem ale byl dost společensky unaven, a spadl jsem tam v obleku s mobilem a jakousí paní co ke mně nepatřila, a doma i když jsem se to snažil vysvětlit nikdo mně neposlouchal...

Ale krásně se to poslouchá! Něco jako reklama na nezničitelné Navitimery, jejichž nositel končí zásádně s neznámou dámou ve vodě ve stylu filmové scény s kašnou v klasice Sladký život (La Dolce Vita) od Federica Felliniho.:wine:

Co se týče Navitimerů je klidně možné, že pokud byly staršího data, tak se mohl výrobce bránit hláškou "náhodný kontakt s vodou", ale od přelomu desetiletí už je to ve Švýcarsku (a nejen tam) předpisově zpřísněné, aby WR na hodinkách skutečně znamenalo vodotěsné. Nemá někdo možnost porovnat staré a nové manuály na Navitimery, jestli se nějak v této kapitole změnily?

Upraveno uživatelem Petr_P
Návštěvník cecil
Odesláno

tak s tehdejší Anitou Ekberg, bych klidně i utopil ty Navitimery, to byl kousek, ale to bohužel dávno odnesl čas a nikdo nemládne.Jinak já mám ty Avengery z r.2008 ale návod se mi zdá stejný,Navitimery jsem mněl 2006.Ale abych pravdu řekl moc jsem to nezkoumal...

Odesláno

Obrázek za tisíc slov. :smile_anim: :rolleyes:

Ještě ten její takovej nakřáplej hlas..

Jinak cecil, určitě není myšlen vodní sloupec. Ale je fajn, že to vydržely.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...