Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník cecil
Odesláno

Sice je tu úplný novacek, jenž jeste nedosáhnul povinne 50, nicméně velmi solidni pristup a důvěrně jednání. Obchod proběhl naprosto hladce a gentlemansky. Více takových nováčků kteří se za kazdou cenu nehoni za příspěvky jen aby prodaly a utekly.Chlapsky a férovy přístup děkuji.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Já si dovolím nesouhlasit. Moje zkušenost je z větší části negativní. Sice neměl inzerát tady, ale na aukru, ale to nic nemění na tom, že se jednalo o zde koupené samuraje od nihila. Napsal jsem mu, že bych je za vyvolávací částku vzal hned. Po telefonu jsme se domluvili, stav mi byl popsán jako vynikající, až na běžné vlásečnice. Něco bylo údajně se strojkem, kterej je po servisu a OK. Z mé strany okamžitá platba, z jeho strany okamžité odeslání.

Do této chvíle v pohodě.

Poté co jsem hodinky obdržel následovalo zjištění, že popis stavu neodpovídá realitě. Jeden vryp na sponě, zásek na lunetě a hlavně chybějící lumi na ciferníku. Ať mi nikdo neříká, že si toho nevšiml.

Pravdou je, že mi nabídl, že mi vrátí peníze až mu pošlu hodinky. Tolik důvěry zase k nováčkovi nemám. Tak jsem řekl, že zkusím sehnat novej ciferník.

Dnes se mi to rozleželo v hlavě a navrhl jsem osobní schůzku a vrácení hodinek. Komunikace byla bez odpovědi ukončena ze strany PedroGrise.

Návštěvník cecil
Odesláno

Na to neumím najít odpověd.Kazdopadne mne osobně poslal fungl nové Glycine Incursore Předem a já jemu penize i s hodinkami na výměnu az po obdržení jeho hodinek.Zachoval se v mem případe velmi seriozně.Zkus jej ještě kontaktovat třeba není na netu, a proto neodpověděl.Samurai je dobrá investice a ty vrypy bych ještě zkousnul pokud by to nebyla nějaká hrůza,byly přeci jen nošeny,nicméně ta lumi nasere to je bez debat a to mněl prodejce uvést.Je to však můj osobní názor a nikoho se nezastávám.

Odesláno

Teď jsem se teprve pořádně zasmál. Hodinky jsem kupoval na základě této aukce Na fotkách jsou úplně jiné hodinky, než poté dorazily. Jedná se o model SNM033. ne SNM011. Někdo možná dokonce pozná svoje fotky.

Na fotce jsou mimo jiné 4 články tahu, dorazil pouze 1.

Jo a ještě přidám příspěvek týkající se těchto fotografií.

PedroGris

Začátečník

Skupina:Members

Odeslat 9.duben.2012 - 19:51

nic jsem nezatajil (zamerne), jak jsem koupil tak jsem prodaval. a i s fotkama jsem se s*al natolik, aby tam bylo co nejvice detailu. nic ti nebranilo se zeptat. koncim, protoze mam radu podnetnejsich veci namisto mlaceni prazdne slamy...

Odesláno

Tak ještě jeden postřeh, na fotkách na aukru jsou dokonce dvoje různé hodinky a ani jedny z nich nejsou ty, které mi mistr poslal.

Návštěvník PedroGris
Odesláno

mozna by neskodilo, kdyby horhe priznal dve zakladni veci--

(1.) po jeho prvni zprave jsem mu rekl, at mi je posle zpatky a ja mu poslu penize, coz

(2.) nechtel a namisto toho me pocastoval vice nez tuctem dalsich zprav s dalsimi 'problemy' a osobnimi invektivy

po teto vymene uz bohuzel nemam potrebu a silu reagovat na vsechny vise uvedene poznamky, ktere nejsou az tak plne pravdive...

Odesláno (upraveno)

mozna by neskodilo, kdyby horhe priznal dve zakladni veci--

(1.) po jeho prvni zprave jsem mu rekl, at mi je posle zpatky a ja mu poslu penize, coz

(2.) nechtel a namisto toho me pocastoval vice nez tuctem dalsich zprav s dalsimi 'problemy' a osobnimi invektivy

po teto vymene uz bohuzel nemam potrebu a silu reagovat na vsechny vise uvedene poznamky, ktere nejsou az tak plne pravdive...

??? :D

Jeste ti navrhnu - Jsem ochoten Horhemu sehnat cerne Samuraie kdyz tu prohlasis , ze mu vratis plnou platbu a on ti vrati penize. Nemam tu rad trenice a verim , ze slo o nedorozumeni - timto se rad nabizim ze pomuzu. Ty se ocistis, on bude spokojeny a ja budu mit dobry pocit ze jsem pomohl a na foru bude klid.

Upraveno uživatelem Dantechno
Návštěvník PedroGris
Odesláno

??? :D

Jeste ti navrhnu - Jsem ochoten Horhemu sehnat cerne Samuraie kdyz tu prohlasis , ze mu vratis plnou platbu a on ti vrati penize. Nemam tu rad trenice a verim , ze slo o nedorozumeni - timto se rad nabizim ze pomuzu. Ty se ocistis, on bude spokojeny a ja budu mit dobry pocit ze jsem pomohl a na foru bude klid.

horhe gladly accepted contribution na novy dial... kdyby toto rekl hned na zacatku, mohli jsme si vsichni usetrit cas a energii.

nakonec, spinave pradlo se ma prat doma a ne na ulici...

Odesláno

Dane díky.

Každopádně záležitost je v podstatě uzavřena. PedroGris poslal část ceny nového ciferníku (1000 Kč)

Jen si teda neodpustím zveřejnit tu důležitější část komunikace, pokud by byly nějaké námitky, že je to něco vytrženo z kontextu, tak jí zveřejním celou kromě telefonů, adres a čísel účtů.

Nejsem rád, když mě někdo obviňuje z nějakýho praseckýho jednání. Na tom si zakládám...

Horhe

Odeslat 9.duben.2012 - 16:53

Ahoj, ještě prosím tě jeden dotaz. Dneska jsem si je teprv pořádně prohlídl na denním světle a chybí lumi na indexu 7 a další dva indexy jsou pěkně zaprasený a ručky poškrábaný. To už bylo od toho slováka, nebo to zvládl hodinář u kterýho jsi to měl na opravu? Podle fotek co tady má nihil nejde nic poznat.

Nevim teda co udělám s tou luminiscencí, novej cifr půjde sehnat těžko, jestli vůbec.

j.

Po této zprávě PedroGris ukončil konverzaci

Další zpráva:

Samuraj

Participants: Horhe, PedroGris

Horhe

Odeslat 9.duben.2012 - 18:11

Proč jsi ukončil předchozí konverzaci? To už se se mnou nechceš bavit?

Sorry, ale příjde mi, že jsi schválně zamlčel pár dost důležitejch věcí. Když jsem se ptal na stav, říkal jsi, že jsou po opravě strojku a maj pár vlásečnic. Né že je na sponě rejha jak prase, jsou poměrně hluboký sekance na lunetě, jsou černý indexy, čeho si všimne i pidlookej a navíc chybí luminiscence na jednom indexu. Těch poškrábanejch ruček, uznávám, si lze všimnout celkem těžko.

Co mi na to řekneš?

PedroGris

Odeslat 9.duben.2012 - 18:59

posli mi je zpatky a poslu ti penize.

Horhe

Odeslat 9.duben.2012 - 19:25

To já si je nechám, jenom mě to s..e. Prostě takovýhle informace maj zaznít jak v inzerátu na aukru, tak při telefonický komunikaci. To jsou fakt celkem zásadní věci. Já už jsem rozhodil sítě po novym ciferníku.

Holt mě to bude stát další prachy, ale potvrdilo se mi to, že bez osobních schůzek obchodovat pouze s ostřílenými členy.

PedroGris

Odeslat 9.duben.2012 - 19:39

aha, takze jediny duvod tveho vylevu je jenom tak p**ovat a dokazovat si, ze toho vis vic jak ja? to druhe nemam problem priznat, protoze jsem se o hodinky zacal seriozne zajimat pred ~ mesicem, pote, co jsem minulych 10 let prezil s oris der meistertaucher a prim diplomat LE. a co se tyce toho prvniho -- podobnych konverzaci jsem se nikdy neucastnil a ucastnit nehodlam.

kdyby ti slo o princip, tak ti to postovne rozhodne rodinny rozpocet nenaboura...

Horhe

Odeslat 9.duben.2012 - 19:47

Neříkej mi, že sis mnou popsaných vad nevšiml. No nic, hrotit to nebudu, budu doufat že seženu cifr novej. Ale jenom doporučení, kdybys prodával něco na fóru, zkus ten stav popsat věrně. Z takovýho zatajování by pak mohlo bejt docela haló.

PedroGris

Odeslat 9.duben.2012 - 19:51

nic jsem nezatajil (zamerne), jak jsem koupil tak jsem prodaval. a i s fotkama jsem se s*al natolik, aby tam bylo co nejvice detailu. nic ti nebranilo se zeptat. koncim, protoze mam radu podnetnejsich veci namisto mlaceni prazdne slamy...

Horhe

Odeslat 9.duben.2012 - 19:53

Pravda, nic mi nebránilo se zeptat. Na stav jsem se zeptal jako první, tvá odpověď byla, kromě toho strojku pár vlásečnic na tahu.

Fakt to nemá cenu.

Návštěvník km.kmk
Odesláno (upraveno)

Vím jen to co jsem četl v tomto vlákně, ale vychází mi z toho, že PedroGris blbě nakoupil a snažil se stejně tak prodat. Argument, "mohl ses zeptat" neberu. Pokud vím o problému, tak ho buď řeknu, nebo zamlčím, jiná varianta neexistuje. Tím je to pro mě jasné. A navíc fotky jiného , než inzerovaného zboží.

Pro mě jasná informace a myslím, že i ostatní si udělají názor.

EDIT: peníze na cifr jen dokazují ozývající se svědomí

Upraveno uživatelem km.kmk
Návštěvník PedroGris
Odesláno (upraveno)

(1.) konverzace nakopirovana vyse neni rozhodne autenticka...

(2.) nabidl jsem storno, ale horhe zjevne jen chtel hrotit situaci a nakonec - coz dokazal akceptaci spoluucasti na nakladech na opravu cifru - chtel minimalizovat svoje dodatecne naklady (nepredpokladam, ze jako 'zkuseny' cekal 100% stav za 7.5k)

(3.) priznal jsem mu opravu strojku, ktera mu zjevne nevadila. a o faktu, zda-li luminace byla ok v dobe, kdy jsem to posilal, muzeme vest radu argumentu (ja si nejsem vedom, ze by tam ta vada byla a za slepeho se tez nepovazuji)

Upraveno uživatelem PedroGris
Odesláno (upraveno)

(1.) konverzace nakopirovana vyse neni rozhodne autenticka...

(2.) nabidl jsem storno, ale horhe zjevne jen chtel hrotit situaci a nakonec - coz dokazal akceptaci spoluucasti na nakladech na opravu cifru - chtel minimalizovat svoje dodatecne naklady (nepredpokladam, ze jako 'zkuseny' cekal 100% stav za 7.5k)

(3.) priznal jsem mu opravu strojku, ktera mu zjevne nevadila. a o faktu, zda-li luminace byla ok v dobe, kdy jsem to posilal, muzeme vest radu argumentu (ja si nejsem vedom, ze by tam ta vada byla a za slepeho se tez nepovazuji)

EDIT: Mel jsem trosku delsi rozbor ale radsi nic. Ze by nekdo utratil 7,5k jen aby mohl hrotit situaci a navic za 24 hod bez otevreni poskodil lumi ?? ...

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

ad 1) Když tvrdíš že lžu, klikni prosím vlevo ve zprávách na odeslat konverzaci na email. Přijde ti souboru ve formátu html, ten pak sem dej jako přílohu, nebo jen zkopíruj text. Takto jsem to udělal já.

ad2) Ano poprvé jsem odmítl z výše uvedených důvodů, na další návrh osobního setkání a vrácení jsi nereagoval.

Stav jsem očekával podle popisu a fotografií

ad3) Ano nemohu dokázat, že jsi o poškozené lumi nevěděl, ale to, že jsi prezentoval fotky úplně jiných hodinek je jasnou indicií.

Návštěvník PedroGris
Odesláno

Uz tu mame i pozvani (sebe) sama na navstevu u me v praci...

Odesláno

Ano, platba zatím nedorazila. Pokud nedorazí, tak se stavím na pokec.

Pokud dorazí, tak to zde oznámím, poděkuji a celou kauzu uzavřu.

Odesláno

Pravda, v sobotu už jsem byl celkem napjatý, když peníze nedorazily.

Dnes však platba dorazila, takže děkuji a z mé strany je to vše.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...