Jafurak Odesláno 12. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2012 Konečne sa mi podarilo spojazdniť tieto staré hodinky. Mali prasknuté pero a asi po pol roku a odmietnutí všetkými hodinármisa nakoniec môj dvorný hodinár podujal na ich opravu a tak som rád, že mi ich spojazdnil. Hodinky ma prekvapili presnosťou,mám ich od doobeda a po 12 hodinách sledovania som nezistil ani minútový rozdiel. Hoci som už niekedy po ich získaní našiel vlákno s týmito hodinkami kalibru 60.1 s dvojramenným zotrvačníkom s vyvažovacími štóbikmiale dnes sa mi ho nepodarilo znovu nájsť, preto som sa rozhodol založiť toto vlákno, kde sa môžu vyjadriť majitelia tohoto kalibru. Zaujímal by ma napríklad rok výroby.
Karlos Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 "Hodinky ma prekvapili presnosťou, mám ich od doobeda a po 12 hodinách sledovania som nezistil ani minútový rozdiel".Skoro dvě minuty za den, co je na tom přesného? Smím se zeptat co jsi čekal?
Jafurak Odesláno 13. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 (upraveno) "Hodinky ma prekvapili presnosťou, mám ich od doobeda a po 12 hodinách sledovania som nezistil ani minútový rozdiel". Skoro dvě minuty za den, co je na tom přesného? Smím se zeptat co jsi čekal? Čakal som, že po neznámom čase povaľovania sa z prasknutým perom /odhadujem niekoľko rokov/ budú meškať 5-10 min. Takže pol min. za deň po výmene pera a takom dlhom čase na také historické šroty bez nejakého premazania a nastavovania považujem za prekvapujúce. Ty nie? A čo tak ten rok výroby? Upraveno 13. dubna 2012 uživatelem Jafurak
Karlos Odesláno 14. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 Já ne, já automaticky předpokládám, že hodinář kromě výměny pera strojek i vyčistil, promazal a seřídil.
Jafurak Odesláno 14. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 Já ne, já automaticky předpokládám, že hodinář kromě výměny pera strojek i vyčistil, promazal a seřídil. No nech už robil čo robil, za vloženie nového pera mi účtoval 4 ? a hodinky idú zatiaľ s ochylkou v sekundách. Urobil mi ozaj radosť. Dal mi tam nejaké švajčiarske pero a zdá sa, ze budú mať aj pomerne veľkú rezervu chod. Zatiaľ to sledujem. A čo tak napísať niečo k tým hodinkám? Zatiaľ sú všetky komentáre dosť od veci.
miris Odesláno 14. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 ....A čo tak napísať niečo k tým hodinkám? Zatiaľ sú všetky komentáre dosť od veci. Tak abych tě snad trochu uspokojil , hodinky osazené tímto kalibrem se vyráběly v letech 1955-1962 (vyrobeno 197127 kusů). Více o historii a značce se dovíš třeba tady http://watch-wiki.org/index.php?title=VEB_Glash%C3%BCtter_Uhrenbetriebe_%28GUB%29/de
Jafurak Odesláno 14. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 Tak abych tě snad trochu uspokojil , hodinky osazené tímto kalibrem se vyráběly v letech 1955-1962 (vyrobeno 197127 kusů). Více o historii a značce se dovíš třeba tady http://watch-wiki.or...be_%28GUB%29/de Vďaka za info. Takže sú to hodinky z obdobia Sputnikov a Jurija Gagarina . Zatiaľ robia cca + 30 ´´ za 24 hod.
Jafurak Odesláno 16. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. dubna 2012 Vďaka za info. Takže sú to hodinky z obdobia Sputnikov a Jurija Gagarina . Zatiaľ robia cca + 30 ´´ za 24 hod. Po korekcii nepokoja je to 3"- 5" / 24 hod. , na tej malej ručičke sa to sotva pozná. Ešte sledujem rezervu chodu a podám info.
Jafurak Odesláno 17. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. dubna 2012 Po korekcii nepokoja je to 3"- 5" / 24 hod. , na tej malej ručičke sa to sotva pozná. Ešte sledujem rezervu chodu a podám info. Rezerva chodu je 40 hodín .
dave-66 Odesláno 20. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2012 Zdravím. Pár fotek mých "GUBEK" pro nspiraci. Kvalita nic moc, taky jsem to fotil mobilem přez lupu :-D PS: Zajímal by mne rok výroby, popř. jestli se to dá vyčíst z výrobního čísla. dík
Jafurak Odesláno 22. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2012 (upraveno) Zdravím. Pár fotek mých "GUBEK" pro nspiraci. Kvalita nic moc, taky jsem to fotil mobilem přez lupu :-D PS: Zajímal by mne rok výroby, popř. jestli se to dá vyčíst z výrobního čísla. dík Tvoje sú asi o niečo mladšie. Ručičky by som pretrel zo spodu nejakou vhodnou farbou. Citujem čo mi odpísal miris : Tak abych tě snad trochu uspokojil , hodinky osazené tímto kalibrem se vyráběly v letech 1955-1962 (vyrobeno 197127 kusů.Více o historii a značce se dovíš třeba tady http://watch-wiki.or...be_%28GUB%29/de Upraveno 22. dubna 2012 uživatelem Jafurak
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se