Přejít na obsah

Steinhart Nav B-Uhr 44mm (automat vs. manual)

misoo

54 hlasů

1. 1. Ktore by ste si vybrali ?

• Automaty s jednoduchym cifernikom
      23
    • Manualny natah s malou sekundovkou
      31

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Jednoznačně manuál s mimostredkou :-) asi vzdálenější historické předloze,ale kombinace pohledu na zdobeny strojek, mimostredka, která je originální a díky které cifernik nepůsobí tak prázdné, a v neposlední řadě vyšší přesnost, vím nedůležité, ale přece jen :-)...

Každodenní , nebo obden, rituál natahování je prostě moc příjemná záležitost.

A korunka? Já mám tu 10mm a líbí se mi víc než diamant, ale to je individuální.

Hodně štěstí při rozhodování :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zdobený strojek? Na uvažovaném modelu to žádná hitparáda tedy není :) To už by se muselo zase jít do limitky, ta má pěkný strojek i centrální vteřinovku.

btw: rychle se to okouká, to koukání na unitas :)

Odkaz ke komentáři

Zdobený strojek? Na uvažovaném modelu to žádná hitparáda tedy není :) To už by se muselo zase jít do limitky, ta má pěkný strojek i centrální vteřinovku.

V porovnání s třeba manuálem od Archimedu je to o dost hezčí ..

Mám je skoro půl roku,což je u mě dloouha doba, a ještě se mi neokoukal :-)

Odkaz ke komentáři

Tak máš obdivuhodnou výdrž :) Já jsem rád, že i na BP je pevné dýnko. :)

V podstatě lze říct, že je na co koukat až u hodinek v řádech násobků zde uvažovaných modelů :) Opravdu asi nejblíže tomu byla Steinhartí limitka s centrální vteřinovkou, případně Steinhart Gold l.e., nebo Silver l.e. Ale vynechám-li moment kdy je vyndavám z krabice, tak na ně opravdu nijak nečučím. Ať si kdo che, co chce říká, nejdůležitější je cifr :)

Odkaz ke komentáři

Já se na to koukám rád :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

A pod pevným dnem, které na pilotky patří, může být i tohle :)

Upraveno uživatelem Onisau
Odkaz ke komentáři

A ako s tou presnostou? Manual Unitas bude presnejsi ako automatika??

To vyjde tak na stejno. Ale takhle to vysledovaný nemám. Ani ten strojek od IWC nemám vysledovaný jak je přesný, nebo nepřesný. ETA 2824 je i v hodinkách za desetinásobky ceny uvažovaných hodinek. Na přesnost jsou tady ale jiní experti :)
Odkaz ke komentáři

O presnost mi nejde, to by som volil kvarcky. Ide mi o to, mat na ruke kus poctivej roboty, nieco ako sperk, proste zive hodinky... To tu myslim ze neni treba pripominat :) Dufam ze to bude viac ako len par sekund, to by som bol ukrateny o ten krasny ukon nastavovania hodiniek :)

Ozaj, daju sa hodinky prilis castym natahovanim poskodit? Alebo ze by som ich pretiahol? Da sa to vobec?

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři

O presnost mi nejde, to by som volil kvarcky. Ide mi o to, mat na ruke kus poctivej roboty, nieco ako sperk, proste zive hodinky... To tu myslim ze neni treba pripominat :) Dufam ze to bude viac ako len par sekund, to by som bol ukrateny o ten krasny ukon nastavovania hodiniek :)

Ozaj, daju sa hodinky prilis castym natahovanim poskodit? Alebo ze by som ich pretiahol? Da sa to vobec?

Určitě ano, ale musíš se snažit :)
Odkaz ke komentáři

A je pri natahovani citit ze som uz 'na konci'?

citit to urcite je, odpor posledne dve tri kliknutia vzrasta az zastavi - ked to tahas s citom.. keby si to tahal stylom drevorubaca po celodennej sichte s nulovym citom sily medzi prstami, tak to mozno este pretocis, ale cit k hodinkam ti to podla mna nedovoli :D

zajtra dame tu skusku? :D

Odkaz ke komentáři

Hej hej, tak nejak si to pamatam este z detskych primiek. Aj som to skusal silou pretocit, ale neslo mi to... Mal som 8-10 rokov, no teraz to radsej skusat nebudem :D

Jo, zajtra mozme, ozvem sa doobeda kedy budem moct ist na obed. Vopred velka vdaka!! :)

Odkaz ke komentáři

Manuály mají své kouzo, navíc strojek bývá obecně odolnější vůči otřesům a horší manipulaci než automat, nicméně pokud je plánuješ pravidelně nosit tak to, že nemusíš myslet na natahování je prostě fajn. Já bych šel do těch automatů, Mají čistší design a jak ta velká vteřinovka plynule objíždí cifr, tak to je rostě krásný pohled a co teprv ve tmě, jak se to nasvítí, na té malé by to tak nevyniklo. Pilotky mají být především jednoduché a přehledné a ten automat ber jako úlitbu pohodnosti a moderní době. Budš mít hodinky, které půjdou bez záshau "věčně". Jinak nechci tě lámat, ale prohlídni si ještě edici Aviation, a pusť si i klip k ní na youtube. Já chtěl tak klasické pilotky a na první pohled jsem říkal, že ne, ale nakonec jsem do nich šel, koupil jsem GMT model musím říct, že to byla výborná volba. Já jsem to tu už jednou říkal a vím, že mě za to někteří nebudou mít moc rádi, ale klasický pilotky od Steinharu tu má každej druhej, ale Aviation jsem tu moc neviděl. Jnak zanamenal jsem, že si uvažoval i o 47mm, no já bych byl opatrný, já mám ruku 18.5 a řekl bych že ty 44 jsou tak přijatelné rozumné maximum na nošení, aniž bych s tím obil všechny futra v okolí, ale je to na Tobě. Pokud plánuješ ty 47, udělej si radši čas a běž si je naživo vyzkoušet. Spousta lidí je obecně překvapena velikostí Steinhartů, jejich hodinky jsou prostě poctivý masivní kus železa a ty 47 jsou ještě větší kus železa. Dobře vyber a pak se tu pochlub.

Ahojte, zistil som, ze moj zivot bez pilotiek od Steinhartu nema zmysel... Vybral som velkost 44 (ruka 19cm), aj ked Cretino ma lame na 47 :D Planoval som este aj B-muster, kde sa mi velmi paci autenticnost a napaditost ciferniku, no vdaka citatelnosti casu zvitazil A-muster s normalnymi cislami. Takze mi ostali dve varianty ciferniku. Aj napriek dokladnemu studiu tunajsich prispevkov mam sale dilemu, ktore vybrat. Skusim popisat + a - jednotlivych cifernikov ako to vidim ja. Este by som dodal, ze samotny princip pohonu automat vs. manual pre mna nehra rolu, oba mam rad a kazdy z nich ma svoje caro. (objednam to s diamantovou korunkou a ciernym remenom)

Vas prosim ako skusenych chronomaniakov o rady, skusenosti, ktore mne mohli uniknut... Vopred vdaka :)

Steinhart Nav B-Uhr II 44mm automatic (velka sekundovka)

http://www.toptime.s...&category_id=27

+ tradicny a jednoduchy a maximalne prehladny dizajn cifernika

+ nadherna velka sekundovka ktoru velmi rad sledujem ako si masiruje po ciferniku

- mozno az prilis jednoduchy a prazdny cifernik

Steinhart Nav B-Uhr II 44mm hand driven (mala sekundovka na 9)

http://www.toptime.s...&category_id=27

+ vyvazeny vzhlad cifernika vzhladom na korunku

+ mala sekundovka v samostatnom ciferniku posobi zaujimavo a opticky "vyvazuje" velku diamantovu korunku

+ priehlad zospodu na strojcek

- menej tradicny dizajn a mensia prehladnost ciferniku

Odkaz ke komentáři

presne tie Aviation som vcera pozeral a priznam sa, ze to so mnou pekne zamavalo... :) to video som samozrejme videl a je to parada ! ale ostavam pri pilotkach, hlavne koli tomu ze prilis nemusim masivne lunety a mam rad ked hodinky tvori v podstate len cifernik. aj ked u aviation to celkom zanika zaujimavym tvarom puzdra. ako tretie, stvrte hodinky by som ich urcite bral, fakt su paradne!! sak casom mozno k nim prijdem, fakt sa mi pacia ;)

a dik za radu!

a mas niekde fotky tych aviation ? na ruke najlepsie... dikes

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...