legacy Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Při dělání pořádku ve fotkách jsem zjistil,že už tam mám nějaký týden Amfibie,s kterými jsem se chtěl pochlubit,tak to se zpožděním činím!Jedná se o krásné,staré automaty z roku 1990,pořádný kus železa na ruce a v bílé působící ještě větším dojmem,než jaké jsou.Vlastním je již mnoho měsíců,možná i pár let a má touha po nich byla tak velká,že jsou myslím již 3.v pořadí.Ty předchozí měly zažloutlý či zašedlý cifr a zcela setřenou vlajku,což mi dost vadilo a řešil jsem s hodinářem i modeláři možnou repas,což mi bylo rozmluveno jako obtížně realizovatelné a asi nefunkční.Takže se pak konečně zadařilo a tento takřka top-stav kus se mi podařilo sehnat! Malinko k historii,co se mi podařilo porůznu vyštrachat.Takže se má jednat o hodinky z limitky o relativně velkém počtu cca 200tis.kusů a všechny byly rozdány jako prezent nejrůznějším lidem kolem armády a politiky(snad nějakému us kongresmanovi?),ale zejména americkým vojákům v Perském zálivu u příležitosti prvního vítězství v roce 1991 nad Sadámem.Už vzhledem ke koncovým uživatelům se jich příliš mnoho nedochovalo,ale zahraniční fóra je zmiňují,byť v omezené míře,i to mě namotivovalo k této prezentaci.Byla to euforická sovětská reakce,kdy se po pádu železné opony všichni měli rádi a objímali a pak už nikdy nic podobné neproběhlo,protože se to vše začlo vyvíjet trochu jinak a už nebyli tolik kamarádi.Na ciferníku jsou zkřížené zahnuté meče,palma,jsou to saudskoarabské národní symboly,název operace,us flag,logo výrobce a země produkce.Dělaly se ve více verzích(domnívám se,že min.ve 3),jako mechaniky,automaty a s různými druhy pouzder,co vím,vše číslované. Nosil jsem je dříve,ale po zjištění,že hodinovka dře vlajku(vidno z foto)již jen odpočívají a nosím je velmi zřídka na odpovídající akce a srazy a z času na čas natáhnu kvůli funkčnosti.Dle mého soudu se jedná o stejné hodinky,jako jsou jejich různo-vojskové varianty,ale nikdy jsem je neviděl nikde v nabídce dnešních prodejců,což je výborné,protože to zvyšuje jejich sběratelskou cenu.Nemám více foto,pokud vyvolají aspoň malý ohlas,nějaké,včetně dýnka doplním výhledově!Mám je hodně rád,je to osobní,sám jsem se do těch končin dostal až v roce 2003,ten 1991 mi žel utekl,ale možná to bylo ze zdravotních důvodů lépe!!!Uvítám další info od znalců,nezaručuji že všechny mé info jsou správné,posledně mi byla vytýkána délka textu nějaké recenze,tak snad toto je ještě kousnutelné!!!
Rudykopalsson Odesláno 21. června 2012 Nahlásit Odesláno 21. června 2012 já zatím nevidím žádné foto...
legacy Odesláno 21. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2012 já zatím nevidím žádné foto... Omlouvám se a velmi děkuji za upozornění,nějak nechápu,jak se mi to "povedlo",ale teď už by to snad mělo být v pořádku!!!
tic-tac Odesláno 21. června 2012 Nahlásit Odesláno 21. června 2012 Zdravim. Krasne hodinky! Diky moc za info. Ja jsem hned zasel na rusky web a tady je par odkazu Ruske forum http://forum.watch.ru/showthread.php?t=2405 na toto temaA anglojazycne http://www.mwrforum.net/forums/showthread.php?t=22022Na tom ruske foru kolegove pisi, ze po prvni varce limitek to ta ruska fabrika zacala delat ve velkem pro rusky trh - v horsi kvalite a za cenu cca 15-20 Eur. Nicmene i u tech puvodnich hodinek si take jejich majitele stezuji na vyblednuti ciferniku.
tic-tac Odesláno 21. června 2012 Nahlásit Odesláno 21. června 2012 (upraveno) Technicka chyba - double post - prosim o vymaz. Diky Upraveno 21. června 2012 uživatelem tic-tac
Scherbel Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 Kdysi jsem je získal od člověka, který pobýval nějakou dobu v Rusku. Musím říct, že na to, v jakém stavu jsem je přebral, vypadají dobře a hlavně JDOU ! Párkrát jsem je hodil na ruku a byl jsem s něma spokojený. Ani jsem netušil, že mám doma raritku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se