Lakerss007 Odesláno 25. července 2012 Nahlásit Odesláno 25. července 2012 Zdravím, zavítal jsem zde na forum a co jsem si celý večer pročítal, nalezl jsem zde mnoho užitečných rad a vašich názorů. Dokonce jsem dnes, po 8 letech nošení mých Dieslu, provedl jejich vyčištění a hodinky jsou skoro jako nové... a pořád je mám rád:-) Ale k tématu, můj otec bude mít významné narozeniny a rád bych mu koupil vysněné Omegy. Po návštěvě Dušáka mne i mé známé padly do oka tyto hodinky: Můj odkaz proč zrovna tyto hodinky? Protože tátova mohutnější ruka si s touto velikostí a masivními hodinkami bude rozumět. Navíc má rád, když jsou hodinky těžší a když jsou na ruce, tak o nich ví. Kritérium pro mne je průměr hodinek min. 45 mm. Bohužel problém číslo jedna, tím je cena. Něco přes 110 tisíc. Můj rozpočet je okolo 80 tisíc. Proto přišla varianta číslo dvě a tím jsou tyto hodinky: Můj odkaz Hlavní rozdíl je ve strojku, což mě nejvíce žere. Dále se mi na těch novějších Omegách líbilo zespodu sklíčko a pohled do střev hodinek:-) Prostě nádhera. Proč ale píšu... 1. Zatím se mi podařilo dohledat novější Omegy na chrono24.com za cca 93 tisíc a v případě, že bych si to rozmyslel, rád bych slyšel vaše reference na tyto stránky. 2. Máte někdo přímo zkušenost s koupí hodinek ve Švýcarsku? Mám známého, který tam žije a domluví se, takže v případě nějakého doporučení zvážím nákup přímo ve Švýcarsku. 3. Nevýhody strojku Omega kaliber 2500... popř. zkušenosti majitele. Porovnávat s kalibrem 8500 asi nemá cenu....:-) Hezký večer a děkuji za případné náměty.
soigia Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Odesláno 27. července 2012 (upraveno) Podle mne je to presne jak pises. Kalibr 8500 se s 2500 proste srovnavat neda, navic je to o celkovem provedeni toho noveho modelu. Ja s nakupen ve Svycarsku zkusenost nemam, ale protoze resim podobne dilema, tak jsem se trochu koukal po cenach techto hodinek a podobne. Chrono 24 je tu mnohokrat pripirana zalezitost - pri dodrzeni urcitych "zasad bezpecnosti nakupu" je to tu povazovano za celkem bezpecny způsob jak prijit k o trochu levnejsim hodinkam nezli nakupem v obchode. Bohuzel, 8O tisic je relativne malo, ale ty hodinky se za nejakou takovou cenu, pri trose stesti, poridit daji..... Zkus E bay. Nejake jsem tam videl okolo 2.800 liber, ale nepamatuji si zdali byly nove. Kazdopadne veskere doklady a karbice k tomu byly..... Navic, obcas tu nekdo z kolegu ty hodinky prodava za podobnou cenu jako si prestavujes (mozna o malo vic, ale nic co by neslo prekousnout) a dovolim si rict, ze v mnoha pripadech jsou v lepsim stavu nezli ty prodavane na krame. To vis, hodne lidi si je tu vic opecovava nezli nosi - nasledek zde obecne sdileneho postizeni. Takze trpelivost a trochu stesti a muzes mit super darek pro tatu. Upraveno 27. července 2012 uživatelem soigia
gougy Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Odesláno 27. července 2012 Já kdybych řešil něco takového, vzal bych všechny a hlavně tátu na výlet do Drážďan či Vídně a nechal ho vybrat.
fobus Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Odesláno 27. července 2012 Ide Ti viac o priemer ( ako píšeš min. 45 mm ) alebo chceš potápky? Teda musia to byť PO ?
Lakerss007 Odesláno 28. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2012 zdravím, díky za info. Zatím pořád hledám ty nejlevnější, ale pravděpodobně padne volba na ty s kalibrem 2500. Pochybuji, že si je táta bude opečovávat, on je bude nosit (vyjma práce)... Do Německa nebo do Vídně asi nepojedem, jeho představa je jasná a typ hodinek taky (Omegy jsou jeho vysněné). Chceme, aby to bylo překvapení. Kdyby byl průměr menší jak 45, určitě by jeho hodinky na ruce nevynikly a možná by měnil. A k potápění je určitě používat nebude. V případě, že se tady najde někdo, kdo tyhle hodinky prodává (a't už kalibr 8500 nebo 2500), prosím o info. Děkuji
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se