Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pravděpodobně trošku horké a kontroverzní téma, ale nedá mi to.

Hodně se tu mluvilo o osobním a úžasném přístupu Eltonu k zákazníkovi. Tak jsem si řekl, že to vyzkouším. Koupil jsem si starší ale přesto velmi zachovalé starší hodinky PRIM. Odnesl jsem je k hodináři dobrému hodináři a on mi je vyčistil, vyměnil pouzdro, sklíčko a řekl bych že i lehce očistil ciferník (nebo že by to bylo jenom tím novým sklíčkem?) Koupil jsem si u něj i řemínek, protože jsem s ním byl velmi spokojen, takže hodinky jsou bez problémů nositelné. Dotud bez problémů, s celkově třícifernými náklady - a to vše celkem. Mimochodem, jdou dobře a docela se mi i líbí, asi že jsem si je už tak nějak "vypiplal".

Pak jsem si řekl, že se zkusím zeptat v Eltonu, co by mohli pro mě a moje hodinky udělat - začaly se mi líbit a tak jsem jim chtěl dopřát další část očistné kůry. Jenže jsem narazil. Nedokázal jsem z kolegy pana Prokopa - zde na Chronomagu nickname Artur - dostat jakoukoliv validní informaci.

Napřed jsem se zeptal, jestli mu můžu poslat fotky, že bych rád věděl, zda a za kolik je možno pořídit nové pouzdro, případně ciferník a ručičky, všechno nejlépe NOS, aby to zůstaly pořád ty stejné hodinky. Tyto informace ale nestačily a on po druhém mejlu už s fotkama pozměnil názor a trval na tom, že jim musím hodinky poslat. Nedokázal mi říct jestli ještě taková pouzdra mají ani co vlastně mi můžou nabídnout. Prý až to pošlu.

Samozřejmě jsem nic neposlal. Nebaví mě někam něco poslat (stojí to čas a peníze a nutnost zabalit a vystát frontu na poště) a za měsíc se dozvědět třeba "hmm, nemáme" nebo "OK, za 5000 vám tam to pouzdro vyměníme, ale to víte, nebude to hned..." a podobně. To bych totiž musel zase čekat až mi to pošlou zpátky, protože do toho bych prostě nešel.

A tak mi pořád nejde na rozum, proč mi nemohli poslat mejl, kde bych si přečetl "máme NOS pouzdra na váš typ, cena cca A-B Kč a máme tři typy číselníků (viz http://...) a to za C Kč... nebo můžete dostat komplet všechno nové za cca D Kč... záleží na vás. Práce cca E-F Kč podle rozsahu závad." Co tomu brání? Já bych si to přečetl, spočítal a aspoň přibližně bych věděl, do čeho lezu. Neposílal bych naslepo hodinky někam, kde ani nevím, jestli jim chtějí a můžou pomoct.

Chápu, že to pro ně není lukrativní zakázka typu "solitér za půl mega"; zřejmě se v tomto skrývá celá odpověď. Ale pak je nutno konstatovat, že jakási adorace Eltonu asi není na místě. Dokonce ani teď nečekám odpověď. Jenom jsem chtěl, aby to tady nezapadlo a aby tu nezůstaly jenom ty pochvalné příspěvky. Ono totiž není všechno zlato...

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Trocha mojich zkušeností. Zavolal jsem do Eltonu a poptal se na detaily, pak jsem usoudil, že asi jo a poslal hodinky .... Odpověď:

...

Dobrý den p. XXX,

Na základě našeho telefonického rozhovoru z 25.10.06 sděluji přehled renovačních prací a prosím Vás o odsouhlasení cenové nabídky:

NH PRIM Diplomat, kal. 68, zlac. výr.č. 8370274

- kompletní vyčištění a seřízení mechanického strojku

bez výměny součástek 545,-Kč

- vyčištění pouzdra

(čištění rýžek kolem číselníku velmi pracné) 300,-Kč

- přeleštění a přebroušení zadního víka

(výr.číslo bude zachováno) 300,-Kč

- korunka zůstane původní -

- nové sklo plast 150,-Kč + 100,- práce

- renovace číselníku

(omytí tisku, vyčištění indexů, přeleštění, nové vykrytí,

obnova diagonálních linek) 1500,-Kč

- nové ručky

(bez vykrytí černou barvou v drážce) 400,- Kč + 100,- práce

- nové příchytky 40,-Kč

- řemínek zůstane původní -

- montážní práce - oprava stroje (zastavuje) dle naběhlých nákladů

Předběžná cena za renovaci kal. 68-Diplomat cca 3735,-Kč

NH PRIM sport II.gen, soudek, kal. 68, bez řem.

- kompletní vyčištění a seřízení mechanického strojku

bez výměny součástek 545,-Kč

- nové pouzdro nerez sport II soudek s ocelovým zadním

víkem, s otočným kroužkem plast, s ocelovou korunkou

s trubkou a sklem plast 1100,-Kč + 380,- práce

- vyčištění číselníku 100,-Kč

- ručky zůstanou původní -

- nové příchytky 40,-Kč

- nový kožený řemínek černý 150,-Kč

- montážní práce - oprava stroje (nutná) dle naběhlých nákladů

Předběžná cena za renovaci kal. 68 sport II cca 2715,-Kč

K ceně opravy připočítáme balné a poštovné cca 130,-Kč. Doba provedení 3 měsíce.

Zdraví - Slavíková, reklamační odd.

...

Nechci zpochybňovat první příspěvek. Spíš bych řekl, že zatím není vybudovaný standard ... což je škoda.

Odesláno

Pro Babag : určitě není nic černé nebo bílé s tím souhlasím. Já mám zatím jen pozitivní zkušenosti s jejich přístupem.

Zkusil bych se na tvém místě zamyslet, jestli jsi poptal tvou renovaci u správného ( kompetentního ) člověka, přeci jen je Artur u firmy krátce a zaměřuje se na nové obchody a nové hodinky. Třeba ta situace vyplynula právě proto. Ovšem taková to reakce by mne také minimálně překvapila, takže chápu tvou oprávněnou nespokojenost.

Napiš přímo paní Slavíkové a uvidíš co ti odpoví.

Odesláno
Pro Babag : určitě není nic černé nebo bílé s tím souhlasím. Já mám zatím jen pozitivní zkušenosti s jejich přístupem.

Zkusil bych se na tvém místě zamyslet, jestli jsi poptal tvou renovaci u správného ( kompetentního ) člověka, přeci jen je Artur u firmy krátce a zaměřuje se na nové obchody a nové hodinky. Třeba ta situace vyplynula právě proto. Ovšem taková to reakce by mne také minimálně překvapila, takže chápu tvou oprávněnou nespokojenost.

Napiš přímo paní Slavíkové a uvidíš co ti odpoví.

Zatím jsem se rozhodl, že si radši ty hodinky zkusím doplácat sám. Jediné, co mě u nich teď lehce trápí, je pouzdro - všechno ostatní bych si troufl říct že je v celkem dobrém stavu očekávatelném u hodinek s mnohaletou minulostí.

Jednak mě to při cenové úrovni Eltonu (díky za info, beru to jako přibližné vodítko) vyjde levněji a druhak k nim získám tak nějak osobnější vztah... určitě si jich budu o moc více vážit a budu taky moct vykládat historky, jak jsem leštil... a zrušil... a rozbil... a nakonec hele, jak jsou pěkný :)

(Malá poznámka: já pracuju ve firmě jako zaměstnanec. Když se mi stalo, že po mně nějaký zákazník něco chtěl a já jsem mu nemohl vyhovět či odpovědět - většinou proto, že danou problematiku řešil kolega - tak jsem to vždycky příslušnému kolegovi předal. Samozřejmě už jsem pak neřešil, co s tím udělal on, většinou jsem měl své práce nad hlavu.)

Odesláno

to babaq: Skús prosím posúdiť toto. Minulý rok asi o tomto čase som poslal do Elton-u na opravu a akúsi, nenazývajme to renováciu, ale radšej nejaké vzhľadové vylepšenie malé, dámske kal. 55. Bol som kontaktovaný telefonicky, čo ma veľmi potešilo a dohodli sme sa na vyčistení strojčeka, preleštení púzdra, výmeny číselníka a sklíčka, vyčistení ručičiek, výmeny korunky, preleštení dna a na novom koženom remeni. Cca 1.350,- Kč. O nejaký týždeň sa ku mne dostali Skoro diplomaty a tak som ich poslal tiež. Opäť telefonát a dohoda. Na vlas rovnaká. Presne tie isté úkony, no zo strany Eltonu to už bolo klasifikované ako zakladná renovácia a nie ako oprava a výsledok? Cena 2.990,- Kč. Viac ako dvojnásobok za úplne tie isté úkony!!! Vtedy som si povedal, že radšej budem hľadať iné cesty, alebo mám radšej posielať hodinky do Elton-u na opravu, lebo takto to bude lacnejšie? Doteraz som držal hubu, no tento príspevok ma už popohnal k tomu aby som to tu napísal.

Odesláno

Tak se také přidám svou troškou do mlýna. Dne 18.12.2006 jsem odeslal na adresu: Individuální prodej

Tomáš Bouška, tomas.bouska@prim.cz následující email:

Dobrý den,

prosím o informaci možnosti výroby hodinek: PRIM Orlík 55 l.e.

Děkuji a jsem s pozdravem

jméno, adresa

A do dneška nemám žádnou reakci. Možná, že email nedorazil do Primu. možná nedorazila odověď. Nemohu soudit. Na nikoho se nezlobím a Orlíky asi mít nebudu.

P.

Odesláno
Dobrý den,

prosím o informaci možnosti výroby hodinek: PRIM Orlík 55 l.e....

????

Tomu moc nerozumím a sám nevím jak na to reagovat. Prim Orlík 55 l.e. si můžeš jenom koupit, ale vyrábět :rolleyes: ?

2 babaq: Prim by určitě měl mít lepší strategii v renovacích a lepší komunikaci se zákazníky, ale tvoje antiprimovské výpady jsou podivně periodické, vždycky, když to trochu utichne, přispěcháš s kritikou, až je mi to divný, chápu, že nejsi spokojený, ale už by ses přes to možná mohl přenýst :) život jde dál...

Návštěvník Kamil
Odesláno

to jinjo:

Taky to nechápu. Proč si je prostě nekoupíš?

to babaq:

Připadá mi to, že jsi se ptal na nákup NOS dílů a nikoliv na renovaci hodinek. To se nedivím, že se s tebou nechtěli bavit. Ptal jsi se na cenu RENOVACE?

Odesláno
2 babaq: Prim by určitě měl mít lepší strategii v renovacích a lepší komunikaci se zákazníky, ale tvoje antiprimovské výpady jsou podivně periodické, vždycky, když to trochu utichne, přispěcháš s kritikou, až je mi to divný, chápu, že nejsi spokojený, ale už by ses přes to možná mohl přenýst :) život jde dál...

No ono to mělo důvod, dyť jsem to psal. Ta výměna mejlů s panem Bouškou probíhala v prosinci (skončila 19.12.) a pak jsem zvažoval, jestli to má cenu psát. A jinak si myslím, že jsem to popsal poměrně slušně a díky tomu odstupu bez emocí.

Když je někdo spokojený, neváhá napsat. Já jsem spokojený nebyl a napsat jsem přece jenom váhal... a všimni si, že jsem ve svém příspěvku jenom popisoval, co se mi stalo.

Antiprimovské výpady... :) A jinak jsem se přes to opravdu už přenesl - právě si domlouvám poslání nějakých NOS náhradních dílů a nechám si to vyměnit u šikovného pana hodináře.

Odesláno

Je mi líto, že Váš mail nedorazil na místo určení.

Někdy se prostě stane, že mail nedorazí. I mě se to stalo několikrát. Není to chyba obchodníka.

Pokud chcete mít někdo absolutní jistotu, že o vašem požadavku někdo ví, je stále nejlepší forma přímého kontaktu. V tomto případě alespoň telefon. Kontakty jsou na našem webu.

Co se týče renovací, stojím plně za přístupem kolegy. Hodinky je skutečně nutné ukázat našemu hodináři, který posoudí, co je nutné a co není. Naše nabídka je taková, že když pošlete hodinky k nám a nejste spokojeni s nabízenou cenou, odešleme Vám hodinky zpět na naše náklady. Myslím, že to je férová nabídka.

Pokud se někomu naše nabídka zdá příliš vysoká, nemusí si od nás nic objednávat. Pokud někomu příjde proces odeslání hodinek do firmy příliš komplikovaný, nemusí ho podstupovat. Každý má tu svobodnou volbu si hodinky nechat zrenovovat i jinde. Tedy pokud ta možnost skutečně existuje.

Jinak je naprosto běžné, že ceny renovací se pro jednotlivé hodinky liší. Vyčištění běžného pouzdra a pouzdra typu Diplomat je skutečně jiná položka.

Odesláno
to babaq:

Připadá mi to, že jsi se ptal na nákup NOS dílů a nikoliv na renovaci hodinek. To se nedivím, že se s tebou nechtěli bavit. Ptal jsi se na cenu RENOVACE?

Mejl měl subject "Renovace hodinek PRIM" a zněl (takto to mám v archivu mejlu):

Hezký den, zkusil jsem co to udělá, když bych si koupil jedny staré PRIMky a zkusil je zrenovovat. Můžu se na vás obrátit? IMHO by se jednalo o výměnu pouzdra (buď mosaz, nebo novější ocel) a vyčištění strojku.

Mohl bych hodinky nafotit a poslat vám foto pro přibližný odhad nákladů? Zvažuji zda to nechat na vás nebo u nějakého dobrého místního hodináře (jsem z Ostravy, tady by se minimálně jeden takový našel).

Ale není to jedno?

Odesláno
Dobrý den,

prosím o informaci možnosti výroby hodinek: PRIM Orlík 55 l.e....

????

Tomu moc nerozumím a sám nevím jak na to reagovat. Prim Orlík 55 l.e. si můžeš jenom koupit, ale vyrábět :rolleyes: ?

Myslel myslel jsem, že se l.e. je vyrábí v Primu na zakázku. Nebo se pletu?

Cituji www.prim.cz:

Tyto hodinky se vyrábí vždy až na základě objednávky zákazníka. Dodací lhůta je maximálně 3 měsíce. Podmínkou pro platnou objednávku je zaplacení 70% zálohy nebo platba předem. Platbu je možné poukázat na bankovní účet číslo 2197525001/2400 vedený u eBanky, a.s. do 5 dnů ode dne odeslání této objednávky. Objednávka je účinná ke dni připsání zálohy na shora označený bankovní účet nebo jejím složením v pokladně společnosti ELTON hodinářská, a.s.

Takže pánové, než se začnete podivovat, tak si laskavě ověřte fakta.

Odesláno

Ano hodinky je třeba objednat do výroby. Je to dáno mimo jiné tím, že v ceně hodinek je zahrnuta individualizace rotoru.

V tomto okamžiku již bude dodací lhůta těchto hodinek kratší, než avizované 3 měsíce. Hodinek už totiž zbývá jen cca 15ks, a tak už máme vše potřebné připravené k individualizaci, montáži a zkouškám. Celý tento proces by neměl přesáhnout 1 měsíc.

Odesláno

Nechci tu nikoho provokovat ani hanit ale mám podobnou zkušenost Psal jsme a to dokonce dvakrát do Eltonu a jednou na nějaké jméno tuším že to byla žena to si už nepamatuji a jednou tady Primovi.Ani na jeden email my nikdy nepřišla odpověď.Chápu že jsem třeba psal špatně ale neříkejte my PRIME že nevíte na koho se mám obrátit.Potom přeci jen stačilo napsat "nezlobte se ale obraťte se na bla bla bla

Ale ono nic takže z přístupu také nemám dobrý pocit.Předesílám že jsem i telefonoval a že my bylo řečeno ať napíši email.

Je to jen má zkušenost asi ani jeden email nedošel na místo určení

Bylo to cca před rokem..

Odesláno

Podobná zkušenost 2.

Zasílal jsem dotaz na info @ prim.cz, mail došel min. na poštovní server.

Možná že byl dotaz přiblblý (výměna strojku), ale kdyby mi přišla odpověd aspoň "Bohužel blabla konec" byl bych si o novodobém PRIMu udělal mnohem lepší názor.

Už to neřeším, jsou i jiní výrobci.

Odesláno

Můj dotaz ohledně renovace nechal pan Prokop také bez odpovědi :(, na druhou stranu se mu ale nedivím, má asi dost jiné práce než odpovídat fanouškům chronomagu. No každopádně by mě zajímalo, zda se "renovace" řídí pouze přáním zákazníka, nebo zda nemá vliv na prováděné úkony, které určuje hodinář. - Konkrétně mi jde o toto: Mám Sporty Igen, strojek je vyčištěný a seřízený, koupil jsem nový číselník, nové ručky, sklíčko je bez škrábaců - jediné co potřebuji je nové pouzdro. Na starém je ošoupaná i mosaz, tak by to chtělo asi fungl nové. Může se se "renovace" v Eltonu skládat jen z toho, že přendají staré součástky do nového pouzdra a hotovo, anebo musím platit i úkony, které nevyžaduji?

Odesláno

Já mám zase opačné zkušenosti. Posílal jsem několik mailů přímo na e-mail Prima a vždy jsem obdržel řádnou odpověď, i když jsem zrovna nic nekupoval nebo nerenovoval, prostě to byl třeba jen dotaz, jestli jsou hodinky na přiložené foto z jejich produkce.

No a telefonicky jsem vyřídil také úplně vše a k plné spokojenosti, ale asi to bude vždy tak, že někdo nepochodí a druhý je spokojený, jinak by to ani nešlo, všichni byli spokojeni asi jen za komunismu :)

Odesláno
Zatím vše, co jsem řešil s Eltonem, resp. s Primem proběhlo k mé plné spokojenosti. :)

(Byla v tom také jedna renovace.)

Stejná zkušenost, ikdyž jsem renovaci nakonec nezadal, vše dopodrobna objasnili atd. Renovace - napsal jsem email vč. foto, zpět byl z Eltonu telefonát asi po 3 dnech.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...