Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

právě jsem si koupil od jednoho pána dvoje Primky za celkem férovou cenu. Viz. obrázek.

Oboje jsou funkční, zajímavě jsou hlavně ty dámské stříbrné.

Problém je v tom, že jakmile se s nima jakkoliv pohne - někdy ani to není potřeba - zastaví se vteřinovka.

Pán říkal, že jsou funkční po natažení, takže si myslím, že je možní potřeba jen vyčistit strojek, ale nevím...

Co vy na to?

Díky za radu.

Odesláno
Z dvou nejnovějších příspěvků - krom toho, že jsou mi sympatické - moc moudrý nejsem... :D

Vlevo je kalibr 50, vpravo 57. Nech si je na náhradní díly a neutrácej za případné renovace. Raději si pořiď nějaké NOS. Dáš za ně sice třeba 3x tolik, ale rovnou máš hezký základ sbírky (když přidáš ještě kal. 55 a 52 ve stejném pouzdře). Napiš Popshop2007 a určitě budeš mít úspěch. :) Tyhle si rozhodně nech, jsou to přece tvoje první Primky!

P.S.: sosej dál

Odesláno
první je kalibr 50 druhé se  17 kameny kalibr 68. 57 měla 16 kamenů

Díky za opravu, to jsem nevěděl. A kdybych to věděl, stejně bych to nepřečetl. :)

Odesláno

часовщик : mas maximalni cuch na cinske hodinky - pokud si nebudeme nekde jisti u aukce, posleme ti link a pokud si je budes chtit koupit mame jistotu ze je to cinsky fake :-)))))

Odesláno
часовщик : mas maximalni cuch na cinske hodinky - pokud si nebudeme nekde jisti u aukce, posleme ti link a pokud si je budes chtit koupit mame jistotu ze je to cinsky fake :-)))))

Dlužíš mi cca. 2.500 Kč, co mě bude stát vyčištění klávesnice u notebooku !!! Kam ti mám poslat účet???

Jak jsem četl tvůj příspěvek, tak jsem se neudržel a smál jsem se tak, že jsem do ní vylil šálek kávy...

Odesláno
Nicméně stále mi nikdo neodpověděl na ten původní dotaz s chromou vteřinovkou... :/

Takhle ti jen těžko někdo dá fundovanou odpověď. A i kdyby dal, sám si to určitě neopravíš.

Napiš mail třeba Mechanovi a domluv se s ním na servisu hodinek. Určitě ti rád pomůže...

Jo a jedna drobná otázka - píšeš, že ti je nechal za férovou cenu. Kolik jsi za ně dal, není-li to tajné? Ať víme, jak se pohybují férové ceny ve tvých končinách.

Odesláno

DOstal je z aukra ... zahlédl jsem to tam, ale výsledek netuším ... .

To zastavování ... bez otevření jsou to spekulace, ale pravděpodobně:

lehká závada - špína, nechta vyčistit a seřídit.

těžká závada - setrvačka je ulomená a když si najde dobrou polohu, tak tiká, když s nimi pohneš, zastaví se. (měl jsem takové trosky), pomůže vyměnit setrvačku nebo kalibr.

a nebo neco dalšího ...

Když je otevřeš (opatrně, zranit sebe nebo nedej bože hodinky!!! je smutné) tak to můžeš poznat, ale záleží jak se cítíš. Určitě nejlepší je vzít k dobrému hodináři. Ten je otevře, zjistí co s nimi a poradí co dál. Držím pěsti.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...