Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přiznám se, že CITIZENy nejsou zrovna moje krevní skupina, a poznal, jsem, že ani zde na fóru se do nich zrovna nikdo moc nehrne. Možná to dělá jejich poměrně vyšší cena, nebo zaměření na úzkou část zákazníků.

V minulosti jsem měl dvoje Eco Drive, ale přiznám se, že mě nenadchly. Nedávno jsem měl možnost koupit shora uvedený model, rozhodl jsem se pro něj, jako pro druhé hodinky.

Důvod:

- solární napájení

- rádiem řízené

- minerál s antireflexem

- celotitanové

- vynikající lumi

- WR 200

- mód DIVE

Hodinky jsou díky titanu jako z papíru, opravdu extrémně lehké. Solární napájení a rádio umožňuje je nechat ležet bez dohledu a pořád máte přesný čas. Celkové zpracování je velmi dobré a hodinky i díky své extremně lesklé lunetě v netradičním zabarvení budí zaslouženou pozornost. Snad jen jejich nastavení, aby po radiovém signálu ukazovaly správný čas (referenční nastavení, nastavení časové zóny), mě dalo, díky mé chabé znalosti angličtiny, napoprvé trochu zabrat, ale jakmile pochopíte systém, není to nic složitého.

Jen pro upřesnění rozměry - průměr s korunkou 46mm, výška cca 13 mm. To z nich dělá pohodlně nositelné hodinky.

Snad jen cena nových je příliš vysoká. Např. zde: http://www.hodinky-365.cz/citizen-by2000-55w-x121718

post-11025-065918800 1347613443.jpg

post-11025-010449200 1347613453.jpg

post-11025-048263000 1347613461.jpg

post-11025-016780500 1347613468.jpg

Odesláno

Zdravím, nebyla by fotka na ruce? Uvažuju o nich pro tchána k sedmdesátinám. Když mi v nákupním centru ukázal jako svůj sen gigantický chronograf Bentime, tak mě polilo horko. Nakonec z něj vypadlo, že se mu vlastně líbí hlavně ty "čudlíky" a o nějaký funkce mu vůbec nejde. Tyhle citizeny mají "čudlíky", ale zároveň jsou dobře čitelný, což s věkem jistě ocení víc než stopky:-) Navíc se nebude muset hodně dlohou (doufám že to nevyzní špatně, ale možná vlastně nikdy) zabývat nějakým nastavením...

Odesláno

Pěkné hodinky. Citizeny (a Seiko) se vyplatí nakoupit v US obchodě (např. Amazon) a nechat si je přeposlat přes např. Shipto. Cena v ČR je oproti ceně v USA v některých případech vyšší až o 100% (a to i po započtení DPH). Tyto konkrétní hodinky jsem ale na Amazonu neviděl, ale moc jsem po nich nepatrál.

• Po roku...
Odesláno

hodinky pěkný a né moc přeplácaný.i když 46mm už je celkem dost, ale pro pořádnou ruku dobrý :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...