Přejít na obsah

FraK

Členové_50
  • Příspěvky

    1 626
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele FraK

  1. Navic proc Expo, kdyz Trinity ma 3,68% bez omezeni…
  2. Souhlas. Hlavne nemit hotovost nebo penzijni sporeni s vynosem nula, nula, nic…
  3. Ja treba koupil ten Microsoft. Prace s tim nebyla zadna. Jen par kliknuti a jsem spokojeny. Na druhou stranu nekoupil jsem jen Microsoft, ale i dalsi firmy a indexy. Treba i NWR. Neco slo hodne dobre. Neco slo spatne. Nejvic penez mam v ETF a tam se to zprumeruje. Celkove jsem na tom ale lepe, nez kdybych za ty same penize kupoval zlato. Prodat to mohu behem vteriny, pokud je otevrena burza a nemusim mit strach, ze mi je doma nekdo ukradne. V soucasne dobe ale nakup zlata na kratkodobou spekulaci muze davat smysl. Sam jsem neco malo do zlata pres burzu investoval a nakoupil i tezare zlata.
  4. Hlavne penize ztraci cenu, jelikoz je jich cim dal vice. V poslednich letech se mnozstvi penez v ekonomice kazdorocne zvysovalo o vice nez 10% a to plati v zasade na Euro, USD i Kc.
  5. U toho sp500 jsem se prepsal. Myslel jsem rok 2006 o kterem byla rec.
  6. Kdo si koupil v roce 2016 index sp500, tak platil ca 130 usd a dnes stoji 420 usd a k tomu mel pravidelne dividendy. Kdo ale koupil Microsft, tak v roce 2006 platil 23 usd a dnes stoji 280 usd. K tomu opet dostal kazdy rok dividendu a kdo si koupil treba byt, tak v roce 2006 mohl stat taky tak 1/3 toho co dnes a k tomu inkasovat najem. Takze nerikam, ze zlato je nejake spatne, ale jsou i lepsi investice, ktere na rozdil od zlata nesou pravidelny vynos, coz je podstata investovani. Sazka na to, ze dnes koupim neco a zitra prodam nekomu za vic, je podstata spekulovani. Coz se tedy velmi casto zamenuje. Z podstaty nelze do zlata investovat. Nenese zadny vynos jako byt, firma (akcie) nebo dluhopis, ale mohu na nej spekulovat. V soucasne nejiste a inflacni dobe to vsak muze byt povedena spekulace.
  7. FraK

    Sraz DSPBCh

    Dobrej napad, ale za sebe to z casovych duvodu vidim to tak 50:50.
  8. Podle me je to takova seda zona, ktera se neopira o zadny pravni predpis. Straznik ti v podstate da moznost podat vysvetleni, cimz si hlavne on usetri praci se sepisovanim radneho predvolani. Pokud bych vedome spachal prestupek, tak bych teto moznosti asi vyuzil a vyridil to. Pokud bych si myslel, ze jsem zadny prestupek nespachal nebo bych si myslel, ze straznik mohl vzit v uvahu patrne okolnosti nebo nizkou miru spolecenske nebezpecnosti apod., tak bych to zase zahodil a pockal na radne predvolani (oni to tam dokonce na tom listecku myslim pisou, ze se mas dostavit, jen pokud souhlasis, ze jsi prestupek spachal), kde by treba presneji uvedli, ceho jsem se dopustil a mozna by jim pri psani doslo, ze jsem nic nespachal a tim to cele ukoncili…
  9. Ja se nikomu nevysmivam. Jen si myslim, ze pokud ma nekdo dohlizet nad dodrzovanim prava, mel by jit sam prikladem a napr. me predvolat radnym zpusobem. Co se tyka toho stani ve druhe rade, tak mista tam bylo dost. Projeli tam bez problemu i popelari. Ostatne kdyby nebylo, tak by tam ty auta snad ani nemohli nechat stat. Nez jsem ty vyzvy k predvolani, dorucene nezakonnym zpusobem, zacal vyhazovat, tak mi sami na MP tak v 1/3 pripadu rekli, ze mi tam to predvolani dal nejaky prilis horlivy kolega a ze vi, ze se tam jinak parkovat neda. Bylo to pred 15 lety na Praze 10. Takze jiste promlceno. Od te doby jsem dostal jen jednu pokutu za spatne parkovani a to jeste za velmi pochybnych okolnosti, ale nechci tady kvuli tomu rozjet dalsi rozsahlou diskusi. Ale dorucili mi to aspon datovkou. Tak jsem pokutu zaplatil.
  10. A proc prosim te nepriznas, ze spravni rad ani jiny pravni predpis neumoznuje dorucit predvolani nejakym zastrcenim za sterac? Stani ve druhe rade je prestupek. To uznavam, ale dle meho nazoru byla mira spolecenske nebezpecnosti nulova. Ano, je to jen muj nazor. Vzhledem k tomu, ze me MP nikdy radne nepredvolala k projednani prestupku, tak asi dosli ke stejnemu zaveru.
  11. To Kuncak - je tedy prosim te dani listeclu za sterac radne dorucene predvolani? Pokud je, tak me prosim te pouc s odkazem na prislusny zakon. Predem dekuji. Co se tyka spolecenske nebezpecnosti. Tak me zarazi, ze kdyz to bylo tak strasne spolecensky nebezpecne, ze me tedy MP nikdy radne nepredvolala k projednani prestupku. Takto mimoradne zavazne prestupky by snad meli dotahnout a nenechat je jen tak byt a jeste k tomu nekolik let a hromadne - ne? Takze bud byla MP krajne nedbala nebo jen sikanovali toho, kdo se nechal a na toho, kdo se nenechal, tak se vykaslali.
  12. Tu protipravnost spatruji v nespravnem urednim doruceni predvolani. To sikanovani pak v tom, ze kdyz mesto neni schopne zajistit dostatek mist pro parkovani a obcane si to vyresi nejak provizorne, tak je za to jeste chteji sikanovat/pokutovat. Ale jasne v principu vsichi obyvatele pachali parkovanim v druhe rade prestupek. Pokutovani takoveho prestupku za danych okolnosti (absolutne nulova spolecenska nebezpecnost a zapricineno mestem, ktere zrusilo nedaleke parkoviste a nechalo na nem postavit dalsi obytny dum) vsak povazuji za ciste sikanovani (velmi podobne tady tomu pripadu) a pokud me chce MP sikanovat, at to dela aspon v souladu s pravim radem a doruceni k predvolani tzv. za sterac neni radne doruceni. Ake kazdy to mame jinak. Jak zpiva A. Lennox - someone wants to be abused. Ja k teto sorte lidem proste nepatrim a vy asi jo, ale na to nevidim nic spatneho.
  13. Ja tedy v tom, ze bych se mel nechat protipravne sikanovat, tak zadny prokrok nevidim. Pravidla zavedena v souladu s pravem samozrejme respektuji a doklad o ockovani, kde je potreba, ukazu. To uz ale pleteme pate pres devate.
  14. ...ještě bych tedy dodal, že jsem posledních tak 10 let žádný "lísteček za stěračem" nenašel a sdělení datovkou o mém přestupku jsem za tu dobu dostal jedno, takže neznám současnou situaci, ale tak před 15 lety jsem neměl svoje garážové stání a musel jsem hledat parkování v Praze na ulici. Lístečky jsem měl za stěračem tak jednou až dvakrát do měsíce. Ze začátku jsem jak idiot chodil projednávat své přestupky na MP. Zaplatil jim obvykle 100 Kč, sdělil jim své rozhořčení, že by město mělo vyřešit otázku parkováni pro obyvatele a teprve pak je pokutovat za nesprávné parkování typu "stání v druhé řadě", kdy auta stála nezabrzděná ve dvou řadách a pro vyjetí si člověk musel auta kolem sebe odtlačit. Taky mi dali lísteček za zábor veřejného prostranství na pozemku, který mi patřil. To jsem považoval skoro za nejvíc. Ale pak jsem si řekl, že by se MP mělo chovat podle zákona (když mají na dodržování zákonů dohlížet) a na lístečky jsem už nijak nereagoval. Ze začátku jsem je štosoval v autě, pak už jsem je rovnou vyhazoval do tříděného odpadu. Nikdy mi žádné předvolání doručené zákonným způsobem nepřišlo. Taky nevím, jaká by byla přesná právní kvalifikace "stání v druhé řadě". To by mě tedy zajímalo, ale už se to asi nikdy nedozvím a dnes je mi to jedno.
  15. To VWTYP 11 - úřady se mají chovat dle zákona. Zejména pokud se jedná o různé sankce a postihy pro občany. To je jeden z pilířů právního státu. Jakým zákonem je tedy stanoveno, že se písemnosti typu předvolání k projednání přestupku doručují občanovi za stěrač nějakého vozidla? Podle mého názoru to žádný zákonný způsob doručení v ČR není. Situaci v zahraničí neznám, tak se k tomu nevyjadřuji. Nevím, proč bych měl jakkoliv podporovat nezákonné jednání státu, zejména pokud mě hodlá sankcionovat. Ano, až mě k projednání přestupku vyzve stát zákonným způsobem, tak to samozřejmě budu řešit a přijmu případný adekvátní trest, pokud mi zákonným způsobem prokážou mé protiprávní jednání.
  16. Ja ty listky predvolani k projednani prestupku zahazuji. Drive jsem si je nechaval, ale neni duvod. Co to je za zpusob doruceni sdeleni - za sterac? Reaguji az na pripadnou datovku, ktera vetsinou nikdy neprijde.
  17. FraK

    Sraz DSPBCh

    Zena mela rano pozitini test na covid. Tak radeji nejdu, abych vas pripadne nenakazil. Jsem sice plne ockovany, ale nechci riskovat.
  18. FraK

    Sraz DSPBCh

    Tak parada! Ja ale prijdu az tak na 6.
  19. FraK

    Sraz DSPBCh

    Ja zitra jdu. V nejhorsim si dam pivo a doutnik sam :-))
  20. FraK

    Sraz DSPBCh

    Ja byl ted furt pryc. Tento tyden taky nemohu. Ale pristi tyden bych zasel.
  21. Ja CEZ nezavrhuji, ale je dnes proste drahy. Kdyz se podivam za jake nasobky zisku se dnes prodava CEZ a za kolik Gazprom, tak radsi nyni kupuji Gazprom, protoze jeho plyn bude kupovat cele Nemecko, EU a nakonec i ten CEZ a konkurence je nevelika. Kdezto konkurentu CEZu jsou desitky a malych konkurentu ma desitky tisic, ale neznam zadne male tezare plynu s plynovodem do EU…:-))
  22. Do O2 bych urcite neinvestoval. PPF bude O2 stahovat z burzy. CEZ je ted priserne drahy - ale jinak pres FIO jdou nakoupit.
  23. Ja jsem spokojeny s kosilemi od Windsors. Kupuji si u nich mtm, ale nabizi i bespoke.
  24. FraK

    Sraz DSPBCh

    Ctvrtek 29.7. Carosello 1. Bob 2. Bert 3. Josef 4. FraK
×
×
  • Vytvořit...