Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

mám z toho takovou radost, že to sem musím dát, ačkoliv je to vlastně banalita. Asi před měsícem jsem si koupil v aukci svoje první hodinky - pozlacené PRIMky (viz. obr. č. 3).

Předevčírem jsem si zakoupil kožený pásek s tím, že obojí odnesu k hodináři a nechám dát do pucu (i když hodinky tikají nádherně, nic jim není, je trošku škráblé sklíčko).

Včera jsem nějak nemoh usnout, tak jsem si vzal nějaký starý quartzky a vrtal se v nich... Dýnko, stroječek, oddělit pásek... A náhle jsem měl v prstech dvě malé osičky. A jak říká reklama na MenPos: "Nápad je tu". Viz. obr. č. 1 a 2.

No není to krása? :D

EDIT: Nějak blbnou ty "obrýzky"... :D

Odesláno

Kdepak, leštění sklíčka u starých primek je typická práce pro ztracené duše ... nimrat se v hodinkách je přece tak krásné ... pořiď si silichrom cca 40 CZK (kdejaká drogerie) a displex 250 CZK (obchody s mobilama) a hadříky.

Silichrom je na hrubé škrábance, displex pak udělá jemné leštění. Podle síly škrábanců je to práce na 10-40 minut a proměna starých hodinek je neuveřitelná. Nejlepší je vyndat kalibr z pouzdra a dát ho bokem, jinak hrozí, že si tam zaneseš nečistoty ... . V tesku jsem si koupil ještě neco na leštění škrábanců na kapotě, je to jen trochu hrubší než displex (ale za tu samou cenu je toho asi 15* víc ...) a taky spokojenost ... .

Silichromem můžeš jemně projet i pouzdro ( i když tady bych byl opatrný, ať ty hodinky nesvlékneš do naha :) asi bych doporučoval spíš to jemnější co mám doma, mrknu na to a updatuju to tu.

Po leštění osprchovat (nejlépe silným proudem vody, pokud můžeš, tak klidně na sprše nastav "jehičky") a přetřít čistým hadříkem. Hodinky budou jako nové.

Odesláno

já vyčistil "sklíčko" u Prim Sport II.gen zubní pastou Odol Clasic. Navíc pak chvilku voněly jak tic tac :)

Odesláno

Když vyndáš strojek (včetně ciferníku a ruček ...) tak Ti vlastně zbyde pouze kovové pouzdro a plastové sklo, tedy voda nevadí ... . Pokud tam necháš kalibra proženeš to přes sprchu, no ... ty co mám v avataru jsou baz jakékoli vodoodolnosti a spadly do sudu s vodou ... strávily tam cca 1,5 hod. Po vytažení šly a jdou dodnes ... ale i tak bych kalibr s vodou nekamarádil ... .

Nicméně běžně takhle sprchuju sporty a letecké ... tam to, myslím, nevadí.

Odesláno
  часовщик napsal:
  xmenm05 napsal:
Další ztracená duše .... :)

ROFL

PS: Jak lze vybrousit to sklíčko? Asi bych to měl nechat na odborníkovi, že? To nandání řemínků mi trvalo asi půl hodiny... :D

Akrylátový sklíčko nejlíp vyčistíš speciální pastou Polywatch, k mání např. zde: http://www.chrono.cz/nastroje-pomucky/poly...ylatova-sklicka

A nástroj ne výměnu řemenů (vystěžejkovač) tam někde najdeš taky.

Odesláno

Tak ti děkuju! :D

Citovat
Položky:

Počet Položka Jedn. cena

1 ks  Polywatch Leštící pasta na akrylátová sklíčka  298 Kč

1 ks  Hirsch Fitting Tool Traveller - vystěžejkovač  324 Kč

Odesláno
  часовщик napsal:
Tak ti děkuju! :D

Citovat
Položky:

Počet Položka Jedn. cena

1 ks  Polywatch Leštící pasta na akrylátová sklíčka  298 Kč

1 ks  Hirsch Fitting Tool Traveller - vystěžejkovač  324 Kč

No jo, málo to není, ale on to taky není žádnej levnej koníček! :)

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...