Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už jsem to myslím psal, oboje už jsem měl na ruce a ne jednou... sedí velmi dobře. Nemám sice moc velký obvod zápěstí, ale 42mm u Longines je v pohodě a 46mm u Hamiltonu vyvažuje příhodný tvar pouzdra...

BTW: nevím jak PE, ale me X-windy, přestože jsou to druhé největší (na váhu nejtěžší) z mých hodinek, sedí nejlépe a co do pocitu je mám nejraději

;)

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Snow
Odesláno

A strojek mají o kapánek vymakanější Hamiltony.

A to jako v čem ? V tom, že mají o cca 15-16 hodin delší rezervu chodu nebo že mají subsčítač pouze na trojce a devítce či lepší zdobení strojku ? Tohle vše není žádný zázrak, to se na mě nezlob. Podle mě, žádný extrémní argument pro nákup. Pro toho, kdo hodinky nosí denně a vůbec je nesundává a nebo je odkládá jen když přijde třeba z práce a druhý den je opět bere ráno do práce není rezerva cca 60 hodin žádný argument. Maximálně bychom mohli uvést víkend, ale to bychom se už dostávali do krajnosti a dohadovali se v podstatě o minuty.

Jen na okraj. Já své Longines naposled seřizoval v červnu, dodnes mi jdou o max. 10 vteřin do plusu. Tady samozřejmě přiznávám, že se jedná o extrémní přesnost, která se jen tak nepovede. Navíc hodinky vůbec nikdy nesundávám, takže ty vaše pokusy s odkládáním hodinek na noc do různých krkolomných poloh vůbec neabsolvuji. Konec konců nedělal jsem to s žádnými hodinkami, od toho mají korunku, že. Ta slouží k úpravě přesnosti, alespoň já si to ve své naivnosti myslím. Já ji zaplaťpánbůh zatím nepotřebuji a pevně doufám, že ani potřebovat nebudu.

Odesláno

A to jako v čem ? V tom, že mají o cca 15-16 hodin delší rezervu chodu nebo že mají subsčítač pouze na trojce a devítce či lepší zdobení strojku ? Tohle vše není žádný zázrak, to se na mě nezlob. Podle mě, žádný extrémní argument pro nákup. Pro toho, kdo hodinky nosí denně a vůbec je nesundává a nebo je odkládá jen když přijde třeba z práce a druhý den je opět bere ráno do práce není rezerva cca 60 hodin žádný argument. Maximálně bychom mohli uvést víkend, ale to bychom se už dostávali do krajnosti a dohadovali se v podstatě o minuty.

Jen na okraj. Já své Longines naposled seřizoval v červnu, dodnes mi jdou o max. 10 vteřin do plusu. Tady samozřejmě přiznávám, že se jedná o extrémní přesnost, která se jen tak nepovede. Navíc hodinky vůbec nikdy nesundávám, takže ty vaše pokusy s odkládáním hodinek na noc do různých krkolomných poloh vůbec neabsolvuji. Konec konců nedělal jsem to s žádnými hodinkami, od toho mají korunku, že. Ta slouží k úpravě přesnosti, alespoň já si to ve své naivnosti myslím. Já ji zaplaťpánbůh zatím nepotřebuji a pevně doufám, že ani potřebovat nebudu.

Nechapu tvoje útočení na moje argumenty, to ze je strojek na tom lip je prostě fakt, neříkám ze je to nějak znatelný a ze jsem si kvůli tomu hodinky koupil, ale je to tak! A pokud sis precetl moji recenzi tak treba pro me byly dulezity jenom dva subcifry.

A tvůj argument, ze jsi hodinky serizoval naposledy v červnu je opravdu určující, uvedom si, ze longines používá klasicky ety a valljoux a tudíž to ze ti jdou tak skvěle je jenom štěstí a ne ze je to pravidlo pro všechny hodinky teto značky...tohle ale asi nemá cenu, Longines jako znacku mam rad, zkratka jsem jenom tazateli napsal svůj názor, ale ty ocividne mas jenom svoji pravdu...a mimochodem já hodinky sudnam z ruky jen při sprchování tak mi tu nepovidej něco o krkolomnych pozicích při odkladani

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

to sashator -

:eek: :eek: :eek: :eek:

To není útočení, to je obyčejná polemika.

I. na strojek H31 poukazuji, že není žádný zázrak.

II. o žádném pravidlu o globální geniální přesnosti Longines nepíši. Ač nerad, musím citovat sám sebe.

"Já své Longines naposled seřizoval v červnu, dodnes mi jdou o max. 10 vteřin do plusu. Tady samozřejmě přiznávám, že se jedná o extrémní přesnost, která se jen tak nepovede."

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

to sashator -

:eek: :eek: :eek: :eek:

To není útočení, to je obyčejná polemika.

I. na strojek H31 poukazuji, že není žádný zázrak.

II. o žádném pravidlu o globální geniální přesnosti Longines nepíši. Ač nerad, musím citovat sám sebe.

"Já své Longines naposled seřizoval v červnu, dodnes mi jdou o max. 10 vteřin do plusu. Tady samozřejmě přiznávám, že se jedná o extrémní přesnost, která se jen tak nepovede."

tak to jsem rád, už jsem si to začal brát trochu osobně smile.gif ... já taky uznávám že ten kalibr není žadný inhouse nebo něco podobného ale zase v je přeci jenom o trošičku propracovanější než klasickej Valljoux....a co máš prosím tě za Longiny jestli se můžu zeptat jelikož 10vtreřin za půl roku je něco pro mě nepochopitelného. Sice si na přesnost mechanik zas až tak nepotrpím, ale tohle ti můžou závidět i mnohem "prestižnější" značky

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Limitku ze střední řady. Vzhledem k tomu, že svůj denní rytmus příliš neměním, předpokládám, že si nějak strojek našel svůj chod, pokud se to dá nějak takto vysvětlit. Jiný nápad nemám. Skutečně nemám sebemenší důvod si vymýšlet. Přesnost nesleduji, čas není mým pánem (mám tohle motto i v podpisu). Pochopitelně bych si všiml, že se mi hodinky třeba rozchází o pět minut. Nyní, před několika málo dny jsem si uvědomil, že jsem na ně od začátku června nesáhl a tak jsem se podíval úplně přesně. Proto vím tenhle údaj. Co se dělo mezi tímto časovým úsekem vlastně nevím.

Edit - nechme toho, už to začíná být trpné. On to jednou Millis dobře napsal. "Každá liška chválí svůj vocas."

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Souhlasím s tebou- je celkem přirozené, že když je člověk s něčím spokojený tak to obhajuje a doporučuje ostatním. Každopádně klobouk dolů před tvýma hodinkama, za takovou přesnost se nemusí stydět ani quartzky!

Jenom doplnění pro MTOMASE- ty GrandeVitesse co mi prošly rukama měly odchylku +3s/den a druhé cca +9s/den, zkrátka v normě pro daný kalibr. Ale jak vidíš když máš trochu štěstí můžeš se dostat i na lepší čísla (ale jak psal snow- pro mě taky u mechanik není přesnost až tak důležitá)

Odesláno

Tak část víkendu jsme strávil zkoušením obou modelů a taky některých dalších, když už jsem byl v tom. Oboje hodinky mají fakt něco do sebe, u Hamiltonu ta koncepce bi-compaxu, úžasná modrá i ten fajn řemen. Ne že bych se s nimi chtěl často podívat do vody, ale i vyší vodotěsnost a šroubovací korunka mluví pro ně. Strojek jako takový moc neřeším, beru to tak, že jde o deriváty téhož kvalitního strojku, jen tady je zdobenější a má praktyčtější rezervu nátahu. Longines mi přijdou klasičtější, normálnější, uhlazenější, nebo jak to říct... taky se mi na nich na první pohled líp odečítá čas. S chronem, které občas využívám a proto jej chci, je to krapet horší, ale to je asi daň za design. Škoda té nižší vodotěsnosti, ale zase je tu průhled na strojek a tak můžu machrovat:-)

Zkoušel jsem také Carrery, ale nějak mne neoslovily, TH prostě moc nemusím. Taky jsem zkusil Conquest chrono s Column Wheel a dost se mi líbily. Co říkáte na ně? Už je to asi jinej level, ale zas proč alespoň nesnít:-)

Odesláno (upraveno)

Nevím, já viděl nové PE v limitce za 1500Euro, teď vím o jedněch za 1400 a tady se prodávaly jedny jediné okolo 1300Euro, takže cena 1110 byla skvělá a kdybych před nějakou dobou nekoupil Chronorisky, tak bych neváhal. Prakticky to byla menší cena, než za kterou se prodávají černé a stříbrné.

A ta modrá je fakt skvělá, posouvá ty hodinky o level výše, hlavně mám radost, že nemaj průhled, to je jediné, co mě na nich (černých a stříbrných) dost vadí.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

Ta modra jim opravdu dava jiny level. S vhodnym remenem si je umim predstavit i k formalnejsim (ne zcela formalnim) prilezitostem...

Pruhled bych naopak ocenil,tedy ani ne tak ja,jako spise me okoli. Proste je zajoma,jak takove mechanicke hodinky vevnitr vypadaji a funguji. Pruhled je v tomto idealni...ale to je asi individualni...

To sashator: muzu se zeptat, zda uz mas novy remen a kolik treba stoji nova luneta?V jejim pripade mam dost obavy o trvanlivost, kdyz chci hodinky opravdu nosit...

Odesláno (upraveno)

Jeste k Longines GV, opravdu tu neni nikdo, kdo je ma a mohl by se podelit o postrehy?Zajima me napr. i Longines servis atd.

Upraveno uživatelem mtomas
Odesláno (upraveno)

To sashator: muzu se zeptat, zda uz mas novy remen a kolik treba stoji nova luneta?V jejim pripade mam dost obavy o trvanlivost, kdyz chci hodinky opravdu nosit...

Řemen už by měl být každou chvíli připravený k poslání, uvidíme jak nám to zdrží pošta. Určitě hned jak bude, tak dám vědět a postnu nějaké fotky. Co se týče té lunety, tak mi pan Stuchlík z Gold Eligius (oficiální zastoupení Hamilton pro ČR) napsal, že výměna celé lunety (podobně jako u Omeg vyměňují celý díl, ne jen vložku) včetně práce vyjde na 2500,-Kč. To si myslím, je velice fér cena a dříve nebo později mě to určitě čeká. Už teď po půlročním nošení má jeden malý šrám, tomu se zkrátka člověk nevyhne.

Nevím, já viděl nové PE v limitce za 1500Euro, teď vím o jedněch za 1400 a tady se prodávaly jedny jediné okolo 1300Euro, takže cena 1110 byla skvělá a kdybych před nějakou dobou nekoupil Chronorisky, tak bych neváhal. Prakticky to byla menší cena, než za kterou se prodávají černé a stříbrné.

Ta cena byla opravdu velice dobrá, já jsem je před třičtvrtě rokem kupoval nové za 1200Eur a myslím, že teď trochu cena stoupla, jelikož volné kousky už prakticky nejsou. Hold byl to velice oblíbený model a i když těch kusů bylo vyrobeno docela dost, poptávka převyšuje nabídku.

Upraveno uživatelem sashator
Odesláno

Tak jsou doma. Nakonec jsem se z Nemecka vratil i s Hamilton PE... mj. rozhodlo i to, ze jde o limitku a co do kvality zpracovani meni nimi a Longines GV nebyl az takovy rozdil (tohle je ale zvlast v mem pripade dost problematicke, protoze ja to zkratka obcas nepoznam). Samozrejme uvnitr trochu hloda pochybnost, zvlast kdyz je Longines moje oblibena znacka, ale zatim vitezi radost z nove hracky...

Odesláno

Tak gratuluji a pochlub se pak nějakými fotkami, jsem rád že tu přibyl další Pan Europák... s tím hlodáním to znám, uvidíš že takový pocit ale přetrvává prakticky pořád (aspoň u mě)- koupím hodinky, mám z nich ohromnou radost ale stejně se pořád poohlížím po dalších a dalších, každopádně si myslím že tato limitka je poměrně prodejná a tudíž by případná výměna zas tak moc finančně nebolela...tak jich užívej a časem se poděl o dojmy

Návštěvník pitrs182
Odesláno

Dobrá volba. Gratuluji. Posléze si pořídíš i ty Longines a budeš mít klid :rolleyes:

Odesláno

Díky, určitě budu co nevidět konzultovat nějaké řemeny, případně NATO... ten hnědý originál je sice úžasný, ale rád bych, aby mi taky nějakou chvíli vydržel. To už ale bude asi na jiné vlákno...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...