Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já mám pocit, že měl na mysli lumi, protože podsvícení na jakýchkoliv automatech je docela nesmysl. Některé modely mají lumi, dokonce i tento model, pouze pod názvem Junkers 6060 http://www.junkers-s...serve-Indicator

a v jiné barevné kombinaci.

Ahoj, jasně měl jsem na mysli lumi. Omlouvám se za nepřesnost rolleyes.gif.

Odesláno

Takže krémový ciferník, ten vypadá ještě více retro. smile_anim.gif Za kolik si je sehnal?

jj smile_anim.gif. Ani jsem s nimi nesmlouval a vzal je za 10.102,- podle e-shopu. Popravdě jsem je, vyjma jednoho pochybného obchodu, o moc levněji na netu nenašel sad01_anim.gif. A to ani na ebay, nebo amazonu...

Odesláno

jj smile_anim.gif. Ani jsem s nimi nesmlouval a vzal je za 10.102,- podle e-shopu. Popravdě jsem je, vyjma jednoho pochybného obchodu, o moc levněji na netu nenašel sad01_anim.gif. A to ani na ebay, nebo amazonu...

Hmmm no mohl si se zeptat :)

Odesláno

Hmmm no mohl si se zeptat :)

To jistě, jak se říká líná huba... Na druhou stranu nekupuju hodinky každý den a s klidem obětuju několik stovek navíc, hlavně když dostanu bezvadný, funkční a nový kus s veškerou dokumentací.

Odesláno

To jistě, jak se říká líná huba... Na druhou stranu nekupuju hodinky každý den a s klidem obětuju několik stovek navíc, hlavně když dostanu bezvadný, funkční a nový kus s veškerou dokumentací.

no škoda mohl si ušetřit ne stovky, ale tisíce. Stačilo se zeptat, samozřejmě mluvím o 100% stavu včetně všech dokumentů + krabice, záruka

Odesláno

no škoda mohl si ušetřit ne stovky, ale tisíce. Stačilo se zeptat, samozřejmě mluvím o 100% stavu včetně všech dokumentů + krabice, záruka

Možná ano. Známe praktiky některých obchodníků (sám v obchodě dělám více než 15 letbiggrin.gif), a to nechci podezřívat tento konkrétní obchod. Dostaneš slevu, pak ti pošlou zboží už jednou rozbalené, příp. použité, šedý dovoz, apod. Při reklamaci se pak všemožně vymlouvají. Neříkám, že se to u zboží za "plnou cenu" stát nemůže, ale jednám tak ze své zkušenosti. Nechci slevu zadarmo, že...angel.png. btw, kolik stály Ty tvé a odkud jsi je bral?

Odesláno

Možná ano. Známe praktiky některých obchodníků (sám v obchodě dělám více než 15 letbiggrin.gif), a to nechci podezřívat tento konkrétní obchod. Dostaneš slevu, pak ti pošlou zboží už jednou rozbalené, příp. použité, šedý dovoz, apod. Při reklamaci se pak všemožně vymlouvají. Neříkám, že se to u zboží za "plnou cenu" stát nemůže, ale jednám tak ze své zkušenosti. Nechci slevu zadarmo, že...angel.png. btw, kolik stály Ty tvé a odkud jsi je bral?

Jasně chápu tě, taky mám podobnou zkušenost. Každopádně já je bral od svého hodináře, který mi děla komplet repase a je autorizovaný dovozce junkers a zeppeli myslím že ještě maxmilian. cena byla 7 táců. Tak až budeš dělat příští akvizici, tak se ozvi :)

Marty

Odesláno

Jasně chápu tě, taky mám podobnou zkušenost. Každopádně já je bral od svého hodináře, který mi děla komplet repase a je autorizovaný dovozce junkers a zeppeli myslím že ještě maxmilian. cena byla 7 táců. Tak až budeš dělat příští akvizici, tak se ozvi :)

Marty

Tak to je krásná cena! smile_anim.gif Pokud myslíš autorizovaného dovozce z Přemyslovské (http://classictime-sro.webnode.cz), tak ty jsem zkoušel kontaktovat. Bohužel na email nezareagovali, jedno číslo uvedené na stránkách bylo vypnuté, druhé nikdo nebral a vůbec se neobtěžoval zavolat zpět. Je to škoda, kvůli vlastní neschopnosti přišli o obchod a já mohl něco pošetřit...

Odesláno

Jo jo myslím přesně hodinářství v Přemyslovské. Je to malé hodinářství, které se spíše specializuje na renovace. Myslím si, že na mailech moc nefungují. Je to hodně individuální. Tak cena tam je standardní, ale kdyby ses ozval, mohl jsem to domluvit. Snaha byla a myslím, že z nich budeš mít jenom radost. smile_anim.gif

Pak postni fotky, klidně sem do vlákna. Taky jsem zvažoval ten krémový cifr, ale nakonec jsem zvolil ten bílý a za pár desítek let bude taky krémový...

Odesláno

A jsou doma! clap.gif

(Foceno kompaktem)

post-13318-087150600 1361979934.jpgattachment=256227:IMG_2989.JPG]post-13318-045040000 1361979908.jpg

Tak to byl docela fofr rolleyes.gif

Určitě napiš, jak to máš s přesností a první zážitky a dojmy. Samotného mě to zajímá, jestli se shodneme.

Hlavně ať dělají radost .....

Odesláno

Zajímalo by mne, jestli je to náhoda-spolupráce značek-kopírování? Glashutte se mi totiž děsně líbí.

No řekl bych, že je to spíš kopírování, ale možná je i spolupráce. Jak již tu někdo psal historii značky zeppelin, je spjatá s Ruhlou atd. Koukal si na specifikace kalibru? Pouzdro vypadá téměř identicky. Spíš bych se klonil k originalitě GUB, každopádně oboje jsou to německé hodinky. Hodně novodobých značek se veze na kopírování, to se zde na fóru řeší dnes a denně.

Odesláno

Tak ty "glashutě" mají in-house kalibr, tudíž budou za ranec. Zeppeliny s kalibrem quartz-ronda je brutálně obyčejný nic. Tudíž si myslím, že zeppelin je pouze optickou variantou těch GUBu - okopírovanou za pár šlupek.

Ale jsou to pouze mé postřehy a domněnky, které vůbec nemusí být pravdivé sad01_anim.gif

Odesláno

Tak to byl docela fofr rolleyes.gif

Určitě napiš, jak to máš s přesností a první zážitky a dojmy. Samotného mě to zajímá, jestli se shodneme.

Hlavně ať dělají radost .....

Ahoj, přináším první postřehy po 24 hodinách. Hodinky mám dnes položené v otevřené krabičce na stole a každou chvílí se jimi kochám santa.gif

1. Vzhled a zpracování:

- LZ129 vypadají v reálu ještě lépe než na fotkách! smile_anim.gif

- Konvexní sklíčko k hodinkám vyloženě sekne, uvidíme kolik toho vydrží. Měl jsem za to, že safírové konvexní sklíčko neexistuje. Omyl... Takže tady se buď šetřilo, nebo jej použili z důvodu jeho vzhledu.

- Rotor se mi zdá dost hlučný, což ale nemohu zcela objektivně posoudit - jsou to mé první automaty. Nijak mi to nevadí, i když přiznám že jako laikovi mi to "chrastění" příjde trochu nepatřičné.

- Řemen vypadá kvalitní. Po čase jej možná vyměním za podobný s výraznějším obšitím.

2. Přesnost

- cca +5 vteřin za den (většinu času ležely v krabičce).

- 24 hodinový ciferník je mírně nepřesný (cca 15 minut pozadu).

Toť zatím vše smile.gif

Očekávám komentáře a dotazy!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...