Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, dopředu se omlouvám za další téma o dámských hodinkách, ale lépe se mi to sleduje, je-li dotaz pouze jediný :)

Prohlédla jsem si pár dotazů, které položily jiné dámy, ale jejich nároky byly trochu odlišné od těch mých. Tak tedy - chci hodinky do 10 tisíc korun, dámské nebo tzv. unisex. Jsem absolutně nepolíbená, co se týče strojků, takže koukám jen po designu. Proto se chci zeptat vás, odborníků na slovo vzatých. Mé vzhledové nároky jsou kovový pásek (nejlépe titanový) stříbrné barvy, jedině římské nebo žádné číslice, pokud možno bez kamenů, ciferník kulatý.

Můj "ideál krásy" nejvíce splňují asi tyto DKNY hodinky, abyste měli nějaké srovnání:

http://hodinky.heureka.cz/dkny-ny-8060/galerie/

Tím se dostávám k jádru pudla. Co kvalita strojku hodinek zpravidla módních značek? Klidně se do mě pusťte, jestli to není nijak žhavé... ale prosím, dejte mi za ně odpovídající náhradní možnost. Hledám hodinky, kde se design spojuje s kvalitou strojku. Děkuji za každou odpověď!

Odesláno (upraveno)

Ak mas 10k na hodinky, rozhodne ich neutrat za modnu znacku. Ako tu uz bolo niekolko krat pisane, su v nich obycajne strojceky za par dolarov.

Iste, chvilu to funguje, kvalita spracovania hodiniek samotnych je otazna. Niekomu vydrzia viac, niekomu menej. Tvojmu "idealu krasy" sa podobaju tieto, ale su trochu cez limit:

Certina DS Podium Lady Chrono http://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-c001-217-11-117-00

Upraveno uživatelem flyte
Odesláno (upraveno)

V případě levnějších quartzek podle mě nemá moc smysl řešit kvalitu strojku. Přesnej čas totiž dokážou ukazovat i ty nejlevnější plastový stroječky za pár korun. Pokud bys přemýšlela nad automaty, tak tam už by porovnávání mělo smysl, protože nějaký levný noname strojky by ti klidně udělaly odchylku půl minuty za den a ani by se u toho nezačervenaly.

Ale i tak bych volil spíše něco od hodinářských firem než od módních značek z klenotnictví, už jen pro ten pocit. Takže bych mrknul na Tissoty, Certiny, Seika. Pokud by ses náhodou rozhodla, že tě zajímaj automaty, tak rovnou přeskočit na Seika:).

Můj quartzovej tip:

http://www.hodinky.cz/tissot-t-classic-pr-100-t049-417-11-037-00.html

tissot-t-classic-pr-100-t049-417-11-037-00.jpg

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

S těma Citizenama taky chybu neuděláš. Značka je to kvalitní a eco-drive je taky v pohodě. Pokud ti teda nevadí, že jsou dost mrňavý, a to i na poměry dámskejch hodinek. Ty Tissoty jsou pánský a maj v průměru cca o centimetr víc (ale pořád jsou docela malý).

Odesláno

Hm, je to dilema :/ A jsem hubená jako koza, ručky mám jako párátka, tak snad by to nevadilo... :D

Ty Tissoty jsou krásný, vážně jo. Ale ty Citizeny nepotřebují baterku, jsou o 3 tisíce levnější a čeho jsem si všimla až teď - mají 5 let záruku! Asi už je rozhodnuto. Každopádně děkuji za rady, díky USERovi jsem si vybrala ;) Přeji hezký den! Nebo spíše dobrou noc.

Odesláno (upraveno)

Jestli už je vybráno, pak tento příspěvek ignoruj.

Ale pokud ještě ne....

Kouknul bych třeba sem a zkusil projet ty Certiny, osobně mi tak nějak "vonijou" víc než Citizeny, ale je to pocit, nikoli rozumny duvod.

A ještě si dovolím upozornit, že na těch promo fotkách ty hodinky vždy vypadají úplně jinak.

pro srovnání přikládám uživatelské foto těch hodinek z odkazu výše.

post-24979-023950900 1358447762.jpg

detail na perleťový ciferník

post-24979-036523300 1358447796.jpg

Přeju šťastnou ruku při výběru

Edit:

P.S. A pokud se líbí chronograf (ty malý ciferníčky na ciferníku, co většinou zastávají funkci stopek), tak třeba tyto

Ale projeď to tam víc a třeba najdeš ještě hezčí.

A dovolím si doplnit kolegu:

levnější quartz ukáže "relativně" přesný čas, ale záleží na době, ve které ten přesný čas očekáváš. mám bohužel osobní zkušenost, že "levnější" baterkáče dokáží za měsíc udělat kolem 30-40sec (fasion značky festina, armani - měly by používat myioty ( i myiota umí udělat fakt levný strojky, ale taky fakt drahý a zřejmě i kavlitnější)). V traserech mám rondu s pěti kamenama, který snižují tření výrazně víc, než bežná kovová ložiska v levných baterkáčích a přispívají tak přesnějšímu chodu a k delší životnosti baterie v hodinkách (Traser +2 sec/ měsíc)

takže asi tak:-)

Upraveno uživatelem Sedlinarkrage

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...