Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poljoty mi před časem opravoval pan Strnad na Veveří(nevím jestli starý pan Strnad ještě opravuje hodinky, mladej byl už trochu drahší). Zkusit můžeš i pana Buchtu na Bayerové.

Odesláno

Poljoty mi před časem opravoval pan Strnad na Veveří(nevím jestli starý pan Strnad ještě opravuje hodinky, mladej byl už trochu drahší). Zkusit můžeš i pana Buchtu na Bayerové.

Děkuji gunsmilie.gif

• po měsíci...
Odesláno

Dobrý den, nechtěl jsem zakládat nové téma tak píšu svůj dotaz do tohoto vlákna.

Chtěl jsem se zeptat uživatele Lawphorum, jak to dopadlo a jak to dopadlo a jak byl spokojený u pana Strnada? Nebo nemáte někdo zkušenosti s hodinářstvím v okolí Vyškova?

V pozůstalosti po dědovi jsem objevil starší dosud funkční poljoty 2616.2H, jediná věc - strašně se opoždují za půl dne o cca 5h. Rád bych si je nechal seřidit ale nemám představu na kolik to může přijít. Nemá nekdo zkušenost nebo alespoň odborný odhad?

Předem děkuji

• po měsících...
Odesláno

Se Strnadem jsem v poslední době nespokojen, generační výměna se bohužel projevila. Kupoval jsem si nový řemen a nechal měnit sklo (plast) na Primkách, Výměna skla 120 CZK, nový tah (řemen) 170 CZK, při odchodu jsem si kontroloval zda jsou započítány stěžejky a položka 10CZK připočtena k ceně tahu mě uklidnila, s tím že druhý den zaplatím 300CZK. Jaké bylo mé rozčarování když jsem druhý den byl požádán o 380 korun s tím že mi museli dát nové stěžejky za 80 CZK ?!?!?!?!?!?!

Po této zkušenosti jsem se zařekl že mě u Strnada dlouho neuvidí, navzdory tomu že tu mám několik strojů které by potřebovali servis.

Pan Buchta na Bayerově bohužel ve stejné době skončil bez náhrady (takový malý obchůdek Bayerova/Kotlářská). Ješt dnes si pamatuji jak mi  v 90tých letech vyměňoval sklo (plast) na počkání za 10CZK a za práci nic nechtěl, nechal jsem mu 20.

Proto prosím o doporučení jiného hodináře, ať už s vlastní dílnou, nebo ideálně někoho staršího se vztahem k řemeslu, který by si zasloužil mou důvěru.

Odesláno

Pan Buchta zavrel obchod 25.4. byl jsem tam tesne pred zavrenim, chtel jsem si koupit prezky na remeny, ale nechtel je prodat, ze tyhle veci jeste bude potrebovat - takze nejspis dal jako opravar funguje, ale asi jen pro svuj okruh zakazniku...

Taky by se mi hodil kontakt na nejakeho rozumneho opravare, mam par primek na vycisteni a serizeni a nevim kam s nimi (aby cena cisteni prilis nepresahla cenu hodinek).

Jinak to byl takovy fajny maly obchudek, ze ktereho dychala atmosfera hodinare :)

• po měsících...
Odesláno

No taky bych potřeboval někoho, na koho se dá spolehnout. U pana Strnada jsem byl se Seikama, aby mi je seřídil a když jsem se pro ně za 3 hodiny vrátil, dostal jsem je upatlané a s tím, že seřídit nejdou... moc se mi nelíbil přístup, tak bych radši taky někam jinam. 

• po měsících...
Odesláno

dneska jsem si vyzvednul ze servisu dvoje primky z hodinarstvi tu:

Zlatnictví A Hodinářství Kalhaus
Štefánikova 843/11a

vycisteni a servis po 350,- a byly za tyden hotove, pul roku zaruka na servis :) pan hodinar (stary pan) je tam jen v uterky, ale opravy prejimaji kazdy den...
Odesláno

Já chodil též ke Strnadovi, ale minule jsem k němu dal automaty Poljoty, který se mi zasekávaly... hodinky jsem koupil za 500,- a oprava mě stála 1500,- s tím, že se mi to prý vyplatí. Jakmile jsem si pro ně přišel, vypadaly v pohodě a po pár hodinách nošení se mi začly zamlžovat... (to předtím nedělaly)

Na druhou stranu tam prodává pěkný Primky :angel:

Odesláno

Velice levnej a dobrej hodinář je na Vlhké (nalepení upadenýho indexu na cifru 30,- Kč, kompletní seřízení, vyčištění a promazání automatů Seiko 500,- Kč). Do roka se ale chystá taky do důchodu. 

• po 3 týdnech...
Odesláno

Na Vlhke jsem si nechaval pred 25ti lety cistit promazat a seridit Orienty . Cena v tu dobu 100 Kčs . Orienty jeste mam a porad jdou , akorat se předbihaji 75s dene . Pristi tyden tam zajdu a uvidime co se s tím dá dělat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...