dufi Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2013 Tak včera jsem nakonec po dlouhém vybírání vybral konečně hodinky, měl jsem dilema mezi Casio ProTrek 2500 - ale nemaj TF, nebo Ambitama od Suunta. Nakonec jsem si dal prioritu, že chci hodinky spíš na trek, hlavně takový, co jsou vyzkoušený dobou používání a žádný nádhery, aby to člověka nenutilo je šetřit. Tím vypadli Ambity, sice asi super hodinky, ale ještě nejsou prověřený a jsou fakt vzhledově krásný, funkčně kdo má tak zatím chválí....Po prozkoumání všech možných diskuzních for a pár debat s klukama v Hudy sportech, kde jsou na ruce často vidět, navíc jsou to prý jedny z nejpoužívanějších hodinek v armádách, jsem vybral prověřenou klasiku, pouze s měřením TF, pro orientaci na kolo nebo trek pro mě dostačující, nepotřebuju žádný našlapaný sporttestry...První dojmy: vzal jsem variantu White s Comfort Belt pásem, po vybalení mě velmi mile překvapilo, že jsou made in Finland, nemilé překvapení, že po sundání krycí folie mají na sklíčku asi zevnitř mezi pouzdrem a bublinou rejpanec...ale neřeším, mám je fakt do lesa, za chvíli budou daleko víc ojetý, třeba u Ambitů bych to řešil...Výškoměr ukazoval doma cca 550m, vím že jsme kolem 350m, nastavil jsem ručně a celý den v poho, dnes ukazuje o 40m míň, je to ale panelák a jiný počasí...Hodně jsem v různých debatách slyšel negativa na zpracování...v tomto ohledu musím Vectory pochválit, nikde žádný otřepy, všechno lícuje a tlačítka jdou krásně mačkat, u starších modelů to prý byla hrůza...luneta je taková neslaná nemastná, není ji za co pořádně chytit, i když se otáčí v pohodě, stejně ale asi nevyužiju, tak nevadí Nastavil jsem si horní limit u TF 180, dnes jsem to na zkoušku nosil celý dopoledne a 3x se mě stalo, že hodinky začali pípat, že jsem limit překročil, na display bylo cca kolem 200, je to ale nesmysl, protože jsem seděl a řídil / a nikdo mě nevytočil /:rifle:, možná to bylo něčím rušené....auto, telefon,....pokud někdo poradí, budu rád.Jinak jsou hodinky dost velký, mám hodně tenkou ruku, ale vůbec mě to nevadí, ani o nich člověk neví...Někdo psal tuším na bike foru, že jsou nepřesný a dělaj mu denně několik vteřin, já po cca 30 hodinách naprosto přesně - seřízeno podle družice...u digi dnes snad normálka!!!
dufi Odesláno 23. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2013 Mám technický dotaz k výše uvedeným hodinkám....dnes jsem měl odpoledne na cvičení doma zanutou TF, na pul hodiny jsem si sedl k počítači a tepák nechal běžet, po chvíli mě začal pípat limit, který mám nastaven na 180 - na hodinkách cca 188, po pár vteřinách přestalo, v průběhu dalších pár minut mě spadl tep na nulu, zjistil jsem, že to dělá bezdrátová myš. Večer mě to dostalo úplně, zapnul jsem bez hrudního pásu režim TF a po pár vteřinách se hodinky rozpípali a ukazovali tep kolem 190....po oddálení myši na cca 50cm se to vyplo, po přiblížení začali hodinky zase hledat, až našli myš a opět tep kolem 190.....moc tomu nerozumím, ale myslel jsem, že to funguje pouze se spárovaným vysílačem....má někdo podobnou zkušenost?
vE13Lius Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 (upraveno) Vectory by měly mít kódovaný přenos - http://www.suuntosho...=product&id=414, nicméně čistota a přesnost signálu nebude v dnešní době technologií nikdy 100%, ačkoli je tedy signál kódovaný, bezdrátová zařízení jej podle mě budou stejně vždycky ovlivňovat, protože frekvenční rozsah daných zařízení nemůže být v tak širokém spektru, že by se nikdy nestřetly - tomu ale pravděpodobně nejde úplně zamezit žádným kódováním. Na korektnost měření Vectorů si už moc dobře nepamatuji, ale když jsem měl nejvyšší model Polarů, o kterém jsem tu už někde zmiňoval, dle výrobce model, s nejhůře ovlivnitelným přenosem signálu, se stejně nechal po přiblížení se např. k wifi routeru ovlivnit. Mám technický dotaz k výše uvedeným hodinkám....dnes jsem měl odpoledne na cvičení doma zanutou TF, na pul hodiny jsem si sedl k počítači a tepák nechal běžet, po chvíli mě začal pípat limit, který mám nastaven na 180 - na hodinkách cca 188, po pár vteřinách přestalo, v průběhu dalších pár minut mě spadl tep na nulu, zjistil jsem, že to dělá bezdrátová myš. Večer mě to dostalo úplně, zapnul jsem bez hrudního pásu režim TF a po pár vteřinách se hodinky rozpípali a ukazovali tep kolem 190....po oddálení myši na cca 50cm se to vyplo, po přiblížení začali hodinky zase hledat, až našli myš a opět tep kolem 190.....moc tomu nerozumím, ale myslel jsem, že to funguje pouze se spárovaným vysílačem....má někdo podobnou zkušenost? Upraveno 26. ledna 2013 uživatelem Vencalekl
dufi Odesláno 26. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 (upraveno) Byl jsem u prodejce a bylo mě sděleno, že kodovaný signál nemají, proto to chytá téměř vše.......Nakonec jsem je tam nechal, doplatil a vzal Ambity, které jsem původně vůbec nechtěl, mám je dva dny a zatím jsem ve fázi "zkoumání", ale už teď vím, že jsou parádní, uvidíme časem:) Upraveno 26. ledna 2013 uživatelem dufi
vE13Lius Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 V tom případě je v obchodě nadhodnocují, protože v popisu kódovaného pásu se uvádí, že je kompatibilní se Suunto Vector HR. K novým hodinkám gratuluji a klidně bych si o nich, něco z vlastních zkušeností přečetl... :-)
dufi Odesláno 26. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 V tom případě je v obchodě nadhodnocují, protože v popisu kódovaného pásu se uvádí, že je kompatibilní se Suunto Vector HR. K novým hodinkám gratuluji a klidně bych si o nich, něco z vlastních zkušeností přečetl... :-) Tak zatím jsem z nich nadšen a po prvním dnešním treku plná spokojenost, zatím trochu bojuju se stahováním dat mezi hodinkama a počítačem, počítače mě moc počítače nebaví a udělám si tam čistě uživatelsky jen co nutně potřebuju, jinak se s tím docela peru , pokud to vezmu čistě funkčně, tak si myslím, že nemají chybu, parádní přehled v průběhu dne o nadmořské výšce, kcal, veškerý rychlosti, nastoupaný metry, tepovka - průměr + nejvyšší + okamžitá, doba k zotavení po výkonu.... co víc si může člověk přát, ovládání je taky vcelku v pohodě, zpracování skvělý. Co se týká toho tepáku, tak ti dají vybrat dva druhy, nekodovanej a nebo varianta, že je digitálně kodovanej, ale ne jen s tvýma hodinkama, zakoduje se s tím, s čím ho zrovna spáruješ, takže možno použít u víc přístrojů, což je třeba při cvičení dobrý. Zatím jsem zkoušel nastavit i nějakou trasu, ale jak říkám, zatím bojuju s tím to dostat do hodinek z počítače....chyba samozřejmě ve mě...Dobíjení je poměrně rychlý, při každým dobití z počítače se rovnou aktualizuje vše, co je potřeba, ještě jsem si navíc dokoupil i dobíječku ze sítě. Hodinky jsem vzal stříbrný, protože na nich není tolik vidět případnej zářez, display si můžeš přepnout mezi světlým a tmavým - tmavej líp vypadá, ale světlej je daleko líp vidět, osvětlení v noci naprosto dostatečný - 5 sec. Jediný co, tak mám dost tenkou ruku a jsou poměrně velký a vysoký, ale já jsem na velký hodinky zvyklej a je to v pohodě.Takže to je asi zatím vše z prvních dojmů...
groula Odesláno 25. března 2013 Nahlásit Odesláno 25. března 2013 Zdar chronomagoři :-) povedlo se mi ztratit šroubek zajišťující stěžejku na vectorech. Nový ty stěžejky stojej nesmyslný peníze a ještě 100 za poštu je úplně padlý na hlavu.Nemáte to někdo doma, kdo by ste se toho chtěl zbavit.Přikládám obrázek s fotem pro lepší pochpení situace.Díky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se