Přejít na obsah

Čím se zastřelíme až se z Chronomagu zblázníme ?

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

u 22. LR se může stát, že problém s identifikací bude... pokud dojde k fragmentizaci střely (jako v případu bulhara Panyo Matev Mangarova - ten rozstřílel v podchodu občana ČR a ze 6 střel se všechny rozpadly... ale spoléhat na to nelze) Kdyby ho vzal po palici trubkou, tak to bylo na stejno :)

Uff, diky. Sice me to neutesilo ale .22 ma u me dalsi bezvyznamny bod k dobru!

Kluci nedelejte drahoty a jestli nekdo mate zkusenost s tou .50BMG tak neco dejte do placu...pls

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
trosku OT, ale neni nekde dobre zpracovnay text o tom, komu to uzemi vlasne nalezi. zatim co sem cetl vsude mozne, tak to na me dela dojem ze to izraelci fakt "okupujou "nezakone. sice jim fandim, ale rad bych si konecne precetl neco objektivniho.

Never Onionovi a never ani me (kdybych se do toho nechal zatahnout) a bez tam zit a poznej jejich historii. Je to stejna sebranka jako Izraelci ale jsou v moralnim a historickem pravu.

Odkaz ke komentáři

No jo no, kdyz to ja bych se musel divat jak nekoho picnes, krochnu hodis do krovi a pak kupovat noviny a sledovat jestli ztotoznili balistiku. To asi neklapne... Zustanu u toho ze je potreba si to jeste vyzjistit. Ale kdyby jsi se precijen na nekoho chystal tak dej vedet :sleeping_03anim: Kazdopadne dik za namet.

Ale vy mně nerozumíté, jabka jsou ovoce, jabka (F.Holzman).......... Já jsem vyrobil ten digitální mikroskop kterým se to poznává.......

Odkaz ke komentáři

Me by zajimali destrukcni ucinky prubojne-prupalnych strel. Jedna verze rika ze projde OTckem a ten zar fosforu ci co to tam serou celou posadku usmazi. Druha verze rika, ze je to blbost.

Tohle krmení do kvéru neznám, to je něco jako paragánská padina? :D

Na ÓTéčko, dobře funguje eRPéGéčko 7 :tank: :raygun:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

trosku OT, ale neni nekde dobre zpracovnay text o tom, komu to uzemi vlasne nalezi. zatim co sem cetl vsude mozne, tak to na me dela dojem ze to izraelci fakt "okupujou "nezakone. sice jim fandim, ale rad bych si konecne precetl neco objektivniho.

Tady to máš: http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&...osts&t=3947

Je to super cestopis o Izraeli.

Odkaz ke komentáři

Uff, diky. Sice me to neutesilo ale .22 ma u me dalsi bezvyznamny bod k dobru!

Kluci nedelejte drahoty a jestli nekdo mate zkusenost s tou .50BMG tak neco dejte do placu...pls

a jak se díváš na problémy s problémy které sebou nese okrajový zápal? V pistolkách to nikdy nefunguje dost spolehlivě a navíc je to přesně ten nejpitomější druh závadkteré si lze v krizi představit :)

... nejvíc se směju tomu, jak si hrajete na myšlenku, že to do někoho nasmažíte 22LR... a co potom? Ty se chystáš někoho sejmout? Nebo snad na obranu? Ubráníš se a pak utečeš? Nikdo tě neuvidí? Njejčastější situace pro obranu je v místech kde je tři prdele lidí , kamery etc. etc. přepadení v temném zákoutí jsou výrazně marginální...

Odkaz ke komentáři

Teda fotit se s ním mě nenapadlo ale mám někde nějaký tutoriál, tak už jen ho najít...........

Ja teda myslel spis fotku te kulky, mikroskop si tajnejak predstavim. Me by zajimalo porovnani kulky 9mm z ctyr palce a .22 z dvou palce. Treba je to videt uz i tam. Ale to chci asi moc, vim.

Odkaz ke komentáři

a jak se díváš na problémy s problémy které sebou nese okrajový zápal? V pistolkách to nikdy nefunguje dost spolehlivě a navíc je to přesně ten nejpitomější druh závadkteré si lze v krizi představit :)

... nejvíc se směju tomu, jak si hrajete na myšlenku, že to do někoho nasmažíte 22LR... a co potom? Ty se chystáš někoho sejmout? Nebo snad na obranu? Ubráníš se a pak utečeš? Nikdo tě neuvidí? Njejčastější situace pro obranu je v místech kde je tři prdele lidí , kamery etc. etc. přepadení v temném zákoutí jsou výrazně marginální...

Strilim SB nekdy Elley a nekdy si udelam radost Stingerama. Koupim co je kde levne. Problemy jako ze bych resil obcas neodpalenej naboj - to neresim. Je fakt ze CZ452 nebo Stuhl polkly a odpalili snad vse. Jen teda ty Stingery jsou delsi a musis dorazet vic zaver, odpal v pohode ale nevim zda je dobre tohle krmit. Dimenzovane jsou dost, snad jim to nevadi. U P22 se mi zavada podavani objevila a pry to bylo zcela bezne, jak se prizna i jejich distributor.

Sejmout se chystam tak akorat terc, nejsem ani nimrod. Ja osobne .22 vnimam jako zabavu a vyziti. Na obranu mam tradicni 9x19 a kdyz si chci zamlsat, davam obcas pomalejsi a tezssi subsoniky. Na cloveka je podle me idealni kus, kdybych nemel obecnej problem s tercema, venoval bych se rad tomu.

Odkaz ke komentáři

Tak mě moje Olympia žere spolehlivě všechno. Ale že bych to někdy chtěl nosit sebou na obranu, tak to teda ne. Navíc SA spoušť pouze s manuální pojistkou není zrovna to pravé. A nosit pistoli bez náboje v komoře je minimálně na zvážení (ještě ke všemu u takhle slabé ráže).

Jediné, co jsem nezkoušel, jsou HV náboje. Připadá mi zbytečné zbraň takhle namáhat na dělání děr do papíru. Ale spoustě lidem v jejich Olympiích HVčka jdou bez problémů.

Dobře mi to přebíjí i obyčejné S&B, ale občas se vyskytne kousek se slabší návažkou (je to hodně znát i na ráně) a s tím si neporadí sebelepší poloautomatická zbraň. Zatím (cca 1000 ran) se mi nestalo, že by to nabitý náboj neodpálilo. Myslím, že s kvalitním a ověřeným střelivem by pistole byla skoro tak spolehlivá, jako kdejaká "devítka". Tohle tedy není hlavní problém. Ten je v malé zastavovací schopnosti náboje, jak určitě víte. Takže pokud netrefíte nějak šikovně hlavu, nebo nedůležitější orgány, útočník dost možná zemře, ale to už vám nebude nic platné, protože může být akceschopný ještě pěkných pár chvil i po poměrně kvalitním zásahu, který by jej v případě použití vhodné ráže zastavil velice rychle.

Stejně zatím nemám Ečko, takže pro mě na obranu už radši teleskop, pepřák a rychlý nohy než .22. A co je vůbec nejlepší? Prevence - nic to nestojí a člověku se často povede vyhnout se problémům, které by mohly vzniknouť až by případná konfrontace dopadla jakkoliv.

Odkaz ke komentáři

...A nosit pistoli bez náboje v komoře je minimálně na zvážení (ještě ke všemu u takhle slabé ráže)

...Dobře mi to přebíjí i obyčejné S&B

Ja zase naboj v komore nikdy nenosim.

Muzes se pls trosku rozepsat o prebijeni .22?

Odkaz ke komentáři

Aaaa, pan je labuznik... Revolver (kdyz jsme u obrany) ma u me tu velkou vyhodu, ze se da naladovat ruznejma vychytanejma nabojema. Onehda Brymova mela ve sleve .38 s brokama. Hehe, to je mazec :angel:

Brokovej Luger mi v CZ75 ani v P99 nenahnul zaver :angry:

Odkaz ke komentáři

Ale jo, kdyz jsem pul roku vozil penize, nosil jsem revolver a prvni byl brokovej, pak ostry. Nevim uz co to bylo, melo to hilznu barvy hliniku a modrou kapsli s brokama. Ta kapsle se dala vyndat pac to jen tak psoukalo, prisejpavali jsme prach. A misto broku malinke kulicky z loziska:-) Ale bal jsem se o vyvrt, ikdyz to byl zapraskanej Holek. Oni uz z vyroby davali netusene moznosti, ale kozene bunde by to ze tri metru neublizilo.

Odkaz ke komentáři

Ja zase naboj v komore nikdy nenosim.

Muzes se pls trosku rozepsat o prebijeni .22?

Jé, to jsem se zas jednou nepřesně vyjádřil. Tím přebíjením jsem myslel, že vystřelenej náboj (respektive tlak plynů na dno nábojnice) dokáže přetáhnout závěr, že to vyhodí hilznu a následně je do komory šoupnut další náboj. Prostě aby to fungovalo v samonabíjecím režimu.

Přebíjet .22lr ve smyslu použití vystřelené nábojnice je alespoň podle mě nemožné už kvůli tomu, že nemá klasickou zápalku.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...