Přejít na obsah

Čím se zastřelíme až se z Chronomagu zblázníme ?

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Narovinu....pokud to chce tahat v kabelce,je to ztráta času. Ouplně na houvno.

Však si vyzkoušejte......udělej na ní "bubububu" a už vidím,jak šátrá v kabelce a tahá zbraň. Lidi ve stresu nejsou schopni tasit od pasu a baba z kabelky?????(a to beru v potaz,že je chladnokrevná a chvilinku případně nějak uhraje a ukecá)......při případném přepadu jde,většinou,jemná motorika "zum tojfl"....

narovinu,dokážeš si sám představit,že se na ní někdo vrhne a ona začne otevírat kabelku,šátrat a pak najednou,jako velké překvápko,vytáhne zbraň???? To už raději ať to nosí na opasku kalhot,nebo třeba zasunuté v podvazku,nebo v kalhotkách. Hlavně,ať cvičí tasení pod stresem.......a srovná si v palici,že to třeba bude muset zmáčknout !!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník Tada

Narovinu....pokud to chce tahat v kabelce,je to ztráta času. Ouplně na houvno.

Však si vyzkoušejte......udělej na ní "bubububu" a už vidím,jak šátrá v kabelce a tahá zbraň. Lidi ve stresu nejsou schopni tasit od pasu a baba z kabelky?????(a to beru v potaz,že je chladnokrevná a chvilinku případně nějak uhraje a ukecá)......při případném přepadu jde,většinou,jemná motorika "zum tojfl"....

narovinu,dokážeš si sám představit,že se na ní někdo vrhne a ona začne otevírat kabelku,šátrat a pak najednou,jako velké překvápko,vytáhne zbraň???? To už raději ať to nosí na opasku kalhot,nebo třeba zasunuté v podvazku,nebo v kalhotkách. Hlavně,ať cvičí tasení pod stresem.......a srovná si v palici,že to třeba bude muset zmáčknout !!!!!!

Máš recht, kabelka není asi dobrej odkladovej prostor. Ono se to nějak pořeší, ale je teda pravda, že i já teď když se připravuju na zbroják a pořízení zbraně tak si kolikrát pokládám otázku "kam s tím".

Odkaz ke komentáři

nejlépe někam,kam stačí sáhnout a bude. Žádné rozepínání,žádné šátrání.....nejlépe samodržící pouzdro na pásku,nebo třeba "vystřelovací kolejnička" na předloktí :) (to druhé je džouk ;) ).

EDIT - čtu Kibiho.....s revolverem(případně i jinou zbraní) by to šlo...vystřelit i přes látku,kabelku....pokud by nic nezavazelo a bylo to nacvičené.

Rozhodně ale nedoporučuji nějaké nošení v kapse(ono to teda taky jde,i střílet,ale je tam fakt hodně moc proměnných)......

Pro běžného občana nepoužitelné.

Jestli se ta dotyčná třeba bojí znásilnění,raději ať nosí na pásku osobní alarm.....jeknu......zmáčkne to(nebo jen utrhne pojistku) a začne to řvát......spousta decibelů,šok......humánní.....nikomu to neublíží a ,víceméně,to odradí.

Případně "poševního žraloka"(takovej "jakokondom" s břity - když zasune,panáček si dost brutálně ublíží).... :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

nejlépe někam,kam stačí sáhnout a bude. Žádné rozepínání,žádné šátrání.....nejlépe samodržící pouzdro na pásku,nebo třeba "vystřelovací kolejnička" na předloktí :) (to druhé je džouk ;) ).

Já musím doufat, že zase přijdou do módy "sportovní saka" jinak nebudu mít šanci te SW Model 29 mít kam schovat.

Odkaz ke komentáři

mno,to není zbraň pro běžné nošení. Kór pro Tebe......co se týká revolverů,pokud to chceš u sebe nosit,maximálně 4´´ .A i na to budeš,časem, nadávat. Já ho tahám v práci a fakt se to pronese.

Tu mrchu si klidně pořiď na hraní,ale na nošení ne...nejsi "drsnej Harry". A i ten to měl "ve scénáři".

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

mno,to není zbraň pro běžné nošení. Kór pro Tebe......co se týká revolverů,pokud to chceš u sebe nosit,maximálně 4´´ .A i na to budeš,časem nadávat. Já ho tahám v práci a fakt se to pronese.

Tu mrchu si klidně pořiď na hraní,ale na nošení ne...nejsi "drsnej Harry". A i ten to měl "ve scénáři".

Jo, Magnum je v plánu, že bude doma jako "obránce domu". Na nošení se to pere mezi těmito: Glock 22, Browning HP a Colt 1911

EDIT: A kterou skupinu zbrojáku musím mít abych mohl mít doma Ruger Mini 14?

Odkaz ke komentáři

To je na Tobě. Vkus každého je jinej.....já osobně Glocky nesnáším,nesedí mi sklon pažby,blbě se mi z nich střílí. HP i 1911 jsou,pro mne,v pohodě. Nemusím ani "italské čezety" 92,maj moc širokou pažbu,já mám krátké prsty......

Ale...asi bych to s tím vyzbrojováním nepřeháněl......jedna zbraň stačí,pokud s ní umíš(na nošení i na ochranu domu).....spíš než takovýhle pičovinky,kup zbraň a to,co bys investoval do druhé,investuj do profi výcviku(viz Aegis).

EDIT - mini 14??? Tuším,že buď loveckou,nebo sběratele.....(nevím to jistě,mne zajímala hlavně D,E).

EDIT 2 - na běžné nošení pro sebeobranu(kromě revolverů) osobně považuji za nejlepší klony Waltera PPK - ať samotné PPK,nebo Siga,Čízu a další......ale jak říkám,je to o vkusu.Malé,skladné a ,dle mého,plně dostačující mršky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

To je na Tobě. Vkus každého je jinej.....já osobně Glocky nesnáším,nesedí mi sklon pažby,blbě se mi z nich střílí. HP i 1911 jsou,pro mne,v pohodě. Nemusím ani "italské čezety" 92,maj moc širokou pažbu,já mám krátké prsty......

Ale...asi bych to s tím vyzbrojováním nepřeháněl......jedna zbraň stačí,pokud s ní umíš(na nošení i na ochranu domu).....spíš než takovýhle pičovinky,kup zbraň a to,co bys investoval do druhé,investuj do profi výcviku(viz Aegis).

EDIT - mini 14??? Tuším,že buď loveckou,nebo sběratele.....(nevím to jistě,mne zajímala hlavně D,E).

Mě na Glocku sedí všechno včetně rozložení ovládacích prvků, akorát mě štve že nemá úderník venku, takže není dost dobře poznat jestli je nataženej a náboj je v komoře...

HPčko mi sedí, ale stejně jako u Coltu je jen SA, což je pro nošení bez náboje v komoře ok, ale...

Revolvery jsou mi sympatické to jo, už jen proto že jsou jednoduché, mají silnou munici a v případě nouze jsou dost težké aby si je mohl použít jako kompaktní kyj.

Odkaz ke komentáři

Tadeáši,proto Tě ale odkazuji na výcvik. Osobně nejsem příznivcem nošení náboje v komoře.....i u revolveru musím(respektive nemusím,ale spoušť klade větší odpor) natáhnout.....fakt není p...l to zmáčknout,když míříš na člověka,do živého. Střelnice a realita jsou dvě diametrálně odlišné záležitosti.

V práci musím,v civilu ale zbraň nenosím....i když mohu,mám výcvik atd. A to i v civilu potkávám týpky,které jsem předtím řešil pracovně a kolikrát se chtějí mstít.....zastávám názor,že když už budu střílet,tak jen tak,abych zabil. A já nechci zabíjet lidi......nejdu pro ránu daleko,nemám problém se do někoho pustit......někoho zrušit je hrozně jednoduché.....a je úplně jedno,jak je velkej,silnej,vycvičenej.....(pokud volím čas,místo,způsob-a nepodělám to)-sebevětší profík nemá nárok).......a každej,kdo se tomu věnuje navážno,to ví .

Psů se nebojím,lidí taky ne.....respektive,bojím,ale protože ,myslím si(a cvičím a tak),vím,jak se chovat a jednat......naprostou většinu všech konfliktů jsem ukecal. Jen málokdy se mi "plašej kladiva".

Možná bych Ti doporučil,aby sis našel něco o "spirále násilí",psychologii násilí a psychologii boje :)

Čímž se nesnažím Tě odrazovat od střílení,je to minimálně fajn zábava (a když jdeš s partnerkou,je to fajn,užije si i ona,holky to baví ) :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Gilius: Jo, já tomu rozumím. A vím, že výcvik bude důležitý. Rozhodně to vnímám víc do hloubky, než že "teď si udělám zbroják, koupím .45 a budu king" . A to že cítím potřebu mít doma nebo u sebe zbraň taky nevychází jen z toho, že chci.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

V pohodě,jen jsem cítil potřebu to napsat. :) Sám musíš vědět.....

Až přijde čas, tak se poptám po nějakém tom výcviku, teď na to nebude moc čas a pak zase chvíli bude a zas nebude :D

Odkaz ke komentáři

Ty kurzy nejsou až tak časově náročné. Však se informuj.....:) Kluci jsou vážně hodně šikovní!!!!! A hlavně,sami se neustále vzdělávají,žádné JPP a cucání z prstu. Cvičej se špičkama v oboru......mají vysokou kvalifikaci a úroveň!!!!

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Ty kurzy nejsou až tak časově náročné. Však se informuj.....:) Kluci jsou vážně hodně šikovní!!!!! A hlavně,sami se neustále vzdělávají,žádné JPP a cucání z prstu. Cvičej se špičkama v oboru......mají vysokou kvalifikaci a úroveň!!!!

Hm a ještě by se mi hodil nějakej kurz boje holýma rukama, až budu v Olomouci tak se kouknu, co se tam dá dělat, protože se střílením to tam je třeba napytel :(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

v Olmiku??? Běž sem : www.rbsd.cz (a řekni Martinovi,že tě posílá Jendis - je to taková vlaštovka na scéně BU v ČR)- nebudeš litovat !!!!!!! Věř mi !!!!!

Ok, to vypadá dobře. Myslím že budu mít jak trávit volnej čas v Olomouci :) Tahle reálná sebeobrana mi přijde trošku zajímavější a praktičtější než nějaké samotné BU. Díky za tip.

Odkaz ke komentáři

Nic Ti nevnucuju,určitě si toho projdi víc. Ale věřím,že u Martina nakonec zakotvíš......:) Až Ti ukáže,jak Tě během pár vteřin naporcuje kudlou(molitanovou náhražkou)-gumovým nožem by Ti polámal žebra......a pak tě naučí,jak se tomu postavit.

Platí to,co jsem psal vejš...neustále se vzdělává u špiček v oboru(teď tam byl Lee Morrison - všechny uchvátil,fantastickej týpek ! )....neustále. S kým vším vypisovat nebudu,má to na stránkách. Co se týče RBSD,v republice nemáme nikoho lepšího(snad jen Láďu Matulu,kterej tady ale není.....je ve světě).....ostatní pánové nechť mi prominou.....rbsd je zaměřeno jen a čistě na sebeobranu,neustálé drily,fighty pod stresovou zátěží,modelovky+ předkonfliktní,postkofliktní fáze střetu,psychologická příprava atdatd...........to v "normálních" stylech až tak není....čímž samozřejmě ostatní neshazuji.

Realitě se to blíží asi tak nejvíc......není to ring,tatami.....samo,že dokud to člověk nezažije naostro,tak neví....ale oni se realitě blížej fakt hodně. .

Odkaz ke komentáři

Tado a nechces si napred (az neco poridis) zkusit jaka fuska je mit u sebe zbran a kde vsude bude tva divka muset resit dilema kam s ni? Bazen, solarko, sauna, zkouseni hadru v obchodaku, posezeni u vina, doma pri nejake navsteve s detma atd.? Kabelka je podle me hloupost a na tele je to trosku problem pro chlapa natoz pro bezne devce. Odlozit ji do kastliku auta nemuze (pokud neni uplne mimo) a doma v sufleti to taky neni uplne koser. O tom co pise Gil (pouziti) nema cenu nic dalsiho psat.

Ja teda svoji zenske poridil Sabre tekutou strelu (Kanilsky pepr) velikosti rasenky a je to bajecna vec. Uz jsem ji zkusil, pro zenskou idealni. Na 3 metry jsem trefil opilce na motajiciho se na kole do ksichtu. Zvazte to jeste. V nejhorsim ji vem na strelnici at si to zkusi, to odradi dost lidi, kdyz vidi ze to neni sranda nezabit sam sebe.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Tado a nechces si napred (az neco poridis) zkusit jaka fuska je mit u sebe zbran a kde vsude bude tva divka muset resit dilema kam s ni? Bazen, solarko, sauna, zkouseni hadru v obchodaku, posezeni u vina, doma pri nejake navsteve s detma atd.? Kabelka je podle me hloupost a na tele je to trosku problem pro chlapa natoz pro bezne devce. Odlozit ji do kastliku auta nemuze (pokud neni uplne mimo) a doma v sufleti to taky neni uplne koser. O tom co pise Gil (pouziti) nema cenu nic dalsiho psat.

Tak ozbrojovat se nehodlá moje slečna, ale jiná členka mé rodiny, na střelnici jí v dohledé době pošlu ať si to zkusí.

Odkaz ke komentáři

Mě na Glocku sedí všechno včetně rozložení ovládacích prvků, akorát mě štve že nemá úderník venku, takže není dost dobře poznat jestli je nataženej a náboj je v komoře...

Zkus si v kramu nebo na strelnici Waltra P99. Co jsem ho poprve zkusil uz mi Glock nevoni. Vpodstate dodnes jsem si nenasel nic lepsiho. A kdyz si pak o nem nechas dat skoleni od odbornika, zamilujes si ho totane:-))) Treba. Jako ja. Je to genialni zbran. Jinak plnou komoru vidis jako cervenej bod a natazeni udernik jako vystupujici cudlik. Oboji zjistitelne i hmatem po tme. Zadne manualni pojistky, oboustrane vypousteni zasobniku. Pecka je, ze i natazenej udernik (typicky stav Glocka s nabojem v komore kde jsi v pasti - bud vystrel nebo trapne rucni vybijeni komory) vypustis stlacenim cudliku. Na strelnici neocenitelne. K opetovnemu natazeni stci zaver posunout cca 5mm vzad. A jsi opet ready. Novej model ma i NATO rail. Ja tam mam jen tritiovy miridla. Jinak nikde nic necouha nic nedrhne, da se nosit na holym tele. Ergonomie dokonala - v baleni jsou tri velikosti rukojeti. Dela se i kompakt, ale ten mi na sucho v ruce prisel moc malej.
Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...