Zelená omáčka Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Odesláno 6. února 2013 Ahoj, předem chci upozornit administrátory a ostatní, že toto téma není založeno za účelem prodeje, pouze chci požádat odborníky, jimiž se to na Chronomag jistě jen hemží, o rady a informace které si sama nejsem schopna zjistit. Jde o dámské hodinky Rolex Oyster Perpetual -DATE- kombinace zlata a stainless steel. Rok výroby je asi 1978. Před sedmi lety jsme je koupili na eBayNevlastním žádné papíry, krabice atd. mám pouze a jen hodinky.Kompletní revize proběhla asi před pěti lety.Neznám kalibr ani žádná další čísla krom těch které jsou vidět na dynku. Četla jsem tady na foru téma "Rolex nebo zlato" a přemýšlím nad tím jestli je dobré si je nechat. Vyhledem k tomu, že do práce si je brát nemůžu a že po práci si je jen málokdy vezmu na ruku, většinou ne ně zapomenu na dva tři dny a ony potom samozřejmě jdou úplně špatně (vím, že se to milovníkovi hodinek čte asi špatně, ale prostě to tak je). A zadalší, děsí mě nutná péče o ty hodinky, tím myslím revize každých pět let ... to je za 20 let cca 800 Eur! Proto prosím o radu, je to model vhodný jako investice? Koupím si za ně po dvaceti letech třeba umělý kyčelní kloub, nebo alspoň místo v pořadníku? A nebo si je jako nevhodný uživatel nezasloužím a mám je tedy poslat do světa? Promiňte, ale já se prostě musím zeptat jaký je váš odhad, jakou mají cenu? Je mi jasné, že se vám asi nebudu moc líbit, ale doufám, že se někdo slituje a poradí. Díky!
sibirnaya Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Odesláno 6. února 2013 tady mas srovnatelny, pro predstavu, jinak ti reknu klidne je prodej, investice to moc neni, alespon z kratkodobeho hlediska, z dlouhodobeho si myslim, ze taky ne. ocelovy modely jsou cennejsi, bicolorovy nejsou moc zadany, obzvlast ne damsky. tah vypada vytahane, luneta dost vosoupana, ja bych to s klidem pustil..
skalis Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Odesláno 6. února 2013 Jak pise sibir... Nicmene i kdyz hodnotu spis neziskaji, tak nejspis ani neztrati. Teda nevim, za kolik jsi koupila, ale jestli je prodas ted, nebo za pet let, bude asi jedno. Na to misto v poradniku by to mohlo vyjit . Na druhou stranu, pokud je nebudes nosit, tak je radsi prodej, protoze trezorovy stav to opravdu neni a mit je jen tak v supliku je zbytecny.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se