Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kluci, snad mne Ypo zas nesjede, ale rád bych se zeptal na tyto hodinky, jestli jsou v pořádku a původní a současná cena jestli je O.K. Mamka má staré vintage Yema a já na tu Francii trpím, tak bych možná pouvažoval o koupi. Odkaz http://obleceni.bazos.cz/inzerat/21778414/Prodam-nenosene-panske-hodinky-chronograf-YEMA.php tak pokud někdo víte něco bližšího k současné produkci Yema a jestli nejde o fake, člověk už dnes fakt neví. Moc děkuji

Odesláno

Ahoj, projel jsem francouzskou :wine: eBay, tento model tam nikdo nenabízel.

Tím nechcí říct, že to nejsou pravé YEMA.... Já nějak nemám francouzké cítění, tak bych něco takového nikdy nekoupil :sad01_anim:

Ale k tomu citroenu v avataru by ti určitě nějaké francouzké vintážní hoďky slušely :smile_anim:

takže, šel bych třeba po něčem takovém:

http://www.ebay.fr/itm/Yema-vintage-modele-Retro-des-annees-70-/130841639117?pt=FR_BijouxMontres_Montres_Classiques&hash=item1e76c4f8cd

Odesláno

Tím nechcí říct, že to nejsou pravé YEMA.... Já nějak nemám francouzké cítění, tak bych něco takového nikdy nekoupil :sad01_anim:

Ale k tomu citroenu v avataru by ti určitě nějaké francouzké vintážní hoďky slušely :smile_anim:

http://www.ebay.fr/i...=item1e76c4f8cd

Děkuju za snahu, mě nejde o to je koupit za každou cenu. Jen jsem na to náhodou narazil a vím, kolik fejků se pohybuje všude možně, jinak po francouzských hodinkách až tak netoužím, vím, že to není žádná hodinková velmoc. Tak pokud ještě někdo přispěje, budu rád, alespoň si rozšířím obzory.

Odesláno

http://www.ebay.fr/i...=item1e76c4f8cd

to sedí!

:speak_cool:

Návštěvník Snow
Odesláno

Yema byla kdysi celkem slavná firma, která excelovala v hodinkách pro potápeče. Dodávali také hodinky různým expedicím, o historii a hodinkách jsem psal. Příspěvek asi padl díky mé velké mazací akci. Nyní Yema neprodukuje žádné extra hodinky, vrcholový model Yema Master ElementsYema Master Elements má strojek Valjoux 7750, žádný in-house.

Nejvyšší model Yema Master Elements s Valjoux 7750

zdroj - http://www.lacotedesmontres.com/actu/Yema-Master-Elements-No_6361.htm

Odesláno (upraveno)

Na co jsou všecky ty korunky? Chápal bych maximálně jeden héliák, ale ta druhá..? A nedá mi to nerejpnout si do toho data, taky to mohli cvaknout kapku jindy:)

EDIT: Ta druhá na vnitřní lunetu? Mno každopádně to vypadá celkem hnusně.

Upraveno uživatelem Micey
Návštěvník maxipesfik
Odesláno

To jsem blázen, ten ihouse je kde..?

Movement AMBRE MPB1000

Odesláno (upraveno)

Teď jsem úplně zmatenej. Jakože to neni ETA?

EDIT: Tak ETA to očividně neni. Někde v diskuzích jsem našel, že ten kalibr vychází ze Seika 6R, ovšem "designed in France". Vyrábí se prej v Číně, ale moc info o něm teda neni/neumim najít.

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Tak děkuji za příspěvky a za rozšíření obzorů. Já už to vystudoval, fake to není, jedná se v podstatě o Seika chrono s nápisem Yema, model se už nevyrábí.

Odesláno

O Yeme sa tu už písalo niekoľkokrát, Snowove vlákno som už nezastihol, tak pridám aspoň výcuc z mojich príspevkov:

> O znacke Yema - historia + sucasnost sa pise v casaku Hodinky a sperky c. 2009/1

> Yema bola kedysi dosť známa francúzska značka. Storočnú tradíciu sice nemajú, ale od nejakého 48 roku frčali. Potom ich vzali pod krídla Seiko (dávali do nich Seiko strojčeky) a od začiatku nového tisícročia je tu snaha o osamostatnennie a oživenie značky. Myslím, že ich naj naj model je North Pole, či Bipôle Duopoly extra navrhnutý pre transantartickú výpravu. Spationaute, ktorý zaletel aj do vesmíru. Takisto beznožičkový vintážny Sous-Marine s monoblokovým typom puzdra je fajnový. Len toľko v stručnosti. Posledný výrazný model je ich obrovitá všehochuť Master Elements.

> Podla mna ovela uspesnejsim modelom bol Superman urcene na tazke podmienky, docital som sa o nich okrajovo kedysi pri expedicnych clankoch od Lionela Terraya alebo Herzoga (?) neviem presne...tieto himalajske expedicie ich vyuzivali = dobra reklama odolnosti a spolahlivosti, kedze toho dosiahli v horach velmi vela. Zname su aj 24h North pole pri vyprave na severny pol Jeana-Louisa Etienna (1986), kde Yema vyriesila efekt noetacania sa strelky kompasu v kruhu dodatocnym orientacnym bodom pozicii a miestneho slnecneho casu. Titanove puzdro. Model Bipôle ktory modelovo vychadza z predosleho modelu, alebo aku tu postovane diversky.

>>> Prave u Bipôle - uz podla nazvu - je zaujimavo riesena zmena merania kompasom pri prechode medzi sev. a juznou pologulou - Severna = celna strana hodiniek, Juzna = reverzna, zadna strana - vid obr. Priehladnym dynkom sa umoznuje odcitat polohu strelky kompasu aj pre reverznu cast.

> Kupena japoncami (Seiko skupinou), potom neskor opat stiahnuta L.E. Beckensteinerom do Francuzska - Besanconu. Z poslednej kolekcie je ich asi tak najviac ceneny, alebo aspon najviac prepracovany riadne macaty Master Elements kde sa snazili spojit do celku vsetky "elementy" pouzitia pre vzduch-voda-zem. Su teda riadne velke, s respektom, ale osobne na mna posobia rozpacito. Vid par fotiek z wus

> Ovela viac sa mi pacili triezvejsie modely z rady World, ci Landgraf collection.

Pozn. uz dlhsi cas riadne nefunguje ich web, ale pre aktualne modely si kliknite vlavo dole na www.yemausa.com

edit: zdroj fotiek Yema Duopoly wristwatches - sattlers.org

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...