Přejít na obsah

karel hb

Členové_50
  • Příspěvky

    1 138
  • Registrace

  • Přítomen

5 sledujících

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Ždírec nad Doubravou
  • Fanoušek značky
    Staré Citroeny, rocková muzika (taky stará), hodinky Seiko a Omega (asi už taky staré)

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

karel hb's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Jak píše pebe, tyhle jsou 41mm, 45 mají komplikaci day/date. Tyhle Orisky jsem taky chtěl, ale nakonec jsem se rozhodl pro Mido a to kvůli strojku. Po konzultaci s Rudou z Onyxu jsem naznal, že Sellitu, kterou tyto hodinky disponují, asi nechci. Dost mne od tohoto strojku zrazoval ohledně spolehlivosti, výdrže a i servisu. Tak jsem dal na jeho radu a obecně se Sellitě vyhýbám. Ale je už nějakou dobu na trhu a do hodinek ji místo ETY dává spousta renomovaných výrobců, takže možná to postupně vychytají.
  2. To s tebou musím nesouhlasit. Mám je taky a origo tah je v pohodě, klasický oyster s plnýma koncovkama. Nemyslím, že nějaká náhrada z Uncle Seiko bude lepší. Souhlas se sponou, taky mi vadila, ale jen proto, že byla plechová. Nahradil jsem jí plnotučnou ze StrapCode a dle mého teď nemá chybu. Než do tahu bych raději investoval do obnovy černé barvy písmen nebo nové lunety, barvu umí třeba kluci v Onyxu a tyhle hodinky by si to zasloužily.
  3. Mně osobně přijde kombinace světlého cifru a modřené vteřinovky, případně i ruček, jako naprosto top záležitost. Nechal jsem si v Onyxu do Tebou zmiňovaných SDGM001 přehodit k té modřené vteřinovce modřené ručky a výsledek je super. Myslím si, že na tomto modelu byly originální ručky asi největší slabina, takže za mne velká spokojenost.
  4. Moc pěkná modifikace, ta vteřinovka.
  5. Pokud chceš winder k Seikám, měl by mít kolmé uložení hodinek. Seika mají tužší rotor a pokud jsou hodinky pod úhlem 45 stupňů, blbě se dotahují.
  6. Za sebe mohu Mirka jen doporučit. Ač se osobně neznáme, zaslal mi hodinky bezplatně, abych si je prohlédl. Sice nešlo o hodinky v řádech statisíců, ale ani o hodinky za pár korun, takže hluboce smekám před důvěrou a korektním jednáním. Perličkou nakonec bylo to, že mojí vrozenou nerozhodnost podpořil tak razantní úpravou ceny ve svůj neprospěch, že nešlo odmítnout. Takže Mirkovi moc děkuji za splnění svého dlouholetého snu o vintage Omegách a těším se na další případný obchod.
  7. karel hb

    Zase ta Monstra

    https://www.azwatch.cz/e-shop/hodinky-seiko/seiko-stezejky-silne-20-mm-116/ Časy se trochu mění, za 20 už určitě nejsou, ale pan Šafář mi je naposledy poslal v obálce a za poštu nic nechtěl, tak se s ním zkus domluvit.
  8. Jj. ban na neurčito tady dostal i ggrand za to, že napsal +1 pod příspěvěk 5ettera, ve kterém, dle mého soudu, nikdo neschvaluje prodej fejků. Pouze poukazuje na to, že s následným prodejem nemá nikdo z čínské sekce nic společného. Alespoń já jsem to tak pochopil, tak doufám, že za svůj názor taky nevyfasuji ban. Je to na první straně tohoto příběhu.
  9. Tak se také musím přřidat s velkou chválou servisu Onyx. Vymyslel jsem drobnou modifikaci na jedněch Seikách (podrobnosti si nechám do Seiko vlákna) a kluci se toho zhostili naprosto luxusně. Bylo potřeba objednat díl, který po dodání neseděl, tak repete, vše na blind, ale Ruda to nevzdal a výsledek je naprosto dokonalý. Také předběžná dohoda na ceně zůstala přes všechna úskalí stejná, jako bonus bezplatné seřízení chodu. A to nemluvím o cestovním pouzdru, ve kterém mi hodinky přišly poštou. Takže za mne velká spokojenost a Onyx mohu opravdu velice vřele doporučit. Takže kluci, moc dík, vypadá to skvěle. Karel
  10. Obchod na jedničku, hodinky skvěle zabalené a za super cenu ve stavu nových, poštovné v ceně, vřele doporučuji.
  11. Ahoj, nedal si cenové rozpětí nebo jsem to přehlédl, ale jedny světlé Sarby jsou v prodejní sekci. Já bych se ale jednoznačně přiklonil k tombasovi a vzal Mido Multifort. Co mi u Sarbů vadilo byl špatný kontrast ruček a indexů proti cifru, horší odečet času. U Mida úplně super, pokud by si měl strach z nového strojku s 80h rezervou nátahu, tak se dají sehnat nové s klasickou Etou. Měl jsem přesně tuhle světlou verzi ve velikosti 38mm a prodal jsem je jako nové jen proto, že byly tak dokonalé, že jsem neměl to srdce je začít nosit a otlouct a poškrábat. Jediné mínus byla mizerná lumi, ale to u té černé barvy asi ani jinak nejde.
  12. karel hb

    Zase ta Monstra

    Na druhou stranu, když vezmu v potaz, že dvojkový oranžády se shání dost těžko a cenově jsou docela za nesmysl proti tomu, za kolik se tu v minulosti prodávaly, tak mi to nepřijde tak špatný. Neměl jsem ty Heimdallr v ruce, tak nemohu posoudit kvalitu, ale dle fotek to nevypadá zle. Strojek seiko, v základu safír s AR, pouzdro a tah identické, dle mého názoru lepší spona (ale bez extenze), stejné ručky, rozdíl na cifru jen v nápisech a asi to bude hůř svítit. Jasně, Monstra to nebudou, je to homage, ale pro někoho by to mohla být alternativa. Jak jsem uvedl na začátku, v době, kdy se origo dvojková Monstra dala pořídit do 200 dolarů nová, by to určitě smysl nedávalo, ale dnes mi to za ty peníze a za předpokladu, že splňují uvedené parametry jako Monstra (WR 200 atd) trochu smysl dává. Jedny se zrovna motají na Bazoši, možná někdo zdejší. https://obleceni.bazos.cz/inzerat/135293291/heimdallr-ocean-monster.php
  13. karel hb

    Zase ta Monstra

    Mohu potvrdit, včera mi dorazil safír na želvy, od objednání po osmi dnech.
  14. Tak po velikých peripetiích je balíček uvolněn z celního řízení a snad konečně dorazí. Objednával jsem mockrát, vždy bez komplikací a výpalného, teď asi kvůli koroně neskutečně dlouhá doba doručení do republiky. Potom anabáze tady, dva dny dokládání spousty věcí (nesmyslných a nelogických) na celní řízení, takže pro mne asi poslední nákup hodinek ze zahraničí tímto způsobem. Já vím, že za to nemůže obchod, tak jen takový povzdech.
  15. Tak musím potvrdit výše uvedené stesky na rychlost doručení. 2.6. objednáno, 5.6. balíček opusti Singapore (DHL), potom 19 dní nic, 24.6 dorazil do Frankfurtu a od té doby zase nic. Normálně by mi to tak nevadilo, ale je to dárek pro dceru k maturitě a tu absolvovala s úspěchem před 10 dny. No, snad to dopadne.
×
×
  • Vytvořit...