Georgeisin Odesláno 20. února 2013 Nahlásit Odesláno 20. února 2013 Pánové odborníci, průměr mají stejný, jsou ty strojky zaměnitelné, resp. šel by 2804 do Certin. Průměr datového věnce je také stejný. Pozice data je trochu jiná, jednou na 4, podruhé mezi 4 a 5, ale to by vadit nemělo nebo? Díky za odpověď
Frantik Odesláno 20. února 2013 Nahlásit Odesláno 20. února 2013 No rozdil bude urcite ve vysce, automaty jsou vyssi, bude tam jina vlozka pouzdra, jine uchyceni rucek, apod. Takze to nepujde.
Georgeisin Odesláno 20. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2013 (upraveno) Výška je jasná. Uchycení ruček, to mě nenapadlo, myslel jsem, že ta hřídelka bude stejná. A vložka pouzdra, když má strojek stejný průměr a dokonce šroubky po obvodu jsou u obou strojů identické, to by přece neměl být problém. Chápu to tak, že strojek se uchycuje do pouzdra ve stejných bodech, ať je to automat nebo manuál. Upraveno 20. února 2013 uživatelem Georgeisin
Frantik Odesláno 20. února 2013 Nahlásit Odesláno 20. února 2013 Hele zkus spis napsat Mechanovi nebo Valisovi, at ti poradi. Ale urcite to nebude supsup a prehodim a je to. Ty strojky jsou uplne jiny, rozdil je fakt velkej.
Luk Odesláno 20. února 2013 Nahlásit Odesláno 20. února 2013 průměry hřídelek pro ručky jsou naprosto stejné. Podívej se na dokumentaci v příloze nebo pohledej další části zde.Nebude to nic složitého.2804rozměry.pdf2824rozměry.pdf
Luk Odesláno 20. února 2013 Nahlásit Odesláno 20. února 2013 Tak jsem to v rychlosti projel a základ strojku včetně uchycení číselníku je shodný. Dokonce na výkresech píšou vždy 2801-2/2804-2/2824-2
Georgeisin Odesláno 20. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2013 Paráda, díky . Automat myslím samozřejmě 2824, nějak jsem se překlepl. Teď ještě bude záviset na hřídelce a korunce na ní. Prostým přiložením hodinek na sebe je jasný, že jedna je delší. Otázkou je jejich průměr, zda na nich jednoduše půjdou přehodit korunky. Ale to už je na hodináře. A ještě to datum, jestli nebude dělat paseku.
Luk Odesláno 20. února 2013 Nahlásit Odesláno 20. února 2013 Stáhni si ty dokumentace a porovnej je, alespoň se něčemu přiučíš. Až to uděláš zjistíš, že průměr hřídelky je taky stejný. Jestli máš stejný průměr pouzdra, tak by mohly jít prohodit mezi sebou. A pokud ne, tak hřídelka se dá jednoduše koupit jako ND a upravit na požadovaný rozměr.
Georgeisin Odesláno 20. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2013 Koukám koukám, fakt je to identický. Je zajímavý, že manuál má incabloc a automat KIF, vlastně skoro stejný strojky... Zítra zajdu za naším místním hodinářem, jestli by si na to troufnul . Každopádně díky za rady
tondako Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Přehodit to půjde, to není problém.Natahovací hřídele jsou stejné, uchycení stroje a číselníku taky, jenom ti hodinář bude muset vyměnit datové věnce. Ten jeden má okno na ,,4,, a ten druhý co je mezi ,, 4 a 5,, je vpodstatě na okno v pozici ,,3,, ale ta výměna je pro hodináře brnkačka.
Georgeisin Odesláno 21. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Díky, už sou u hodináře, ráno jsem mu to tam hodil, tvářil se na to, že by to neměl být problém, tak uvidíme, jestli to dá do kupy, postnu sem výsledek.
Luk Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Ani datové věnce měnit nemusíš. Leda by jsi chtěl jinou barvu.
Georgeisin Odesláno 22. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Tak mi hodinář řekl, že si s tím neporadí. V Cerinách je nějaký kovový výlisek, ve kterém je usazen stroj, výlisek mu prý vyndat nejde. Tedy stroj by šel vyndat i cifrem pouze předem přes otevřené sklo a do toho se pouštět nechtěl. Zároveň vyjádřil pochybnost nad tím, že by oba stroje měly stejné úchyty na ciferník, to já také netuším, tak to nechám holt být.
tondako Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Je možné, že je potřeba ráfek se sklem sundat kvuli demontáži stroje, to pouzdro je třídílné možná právě kvuli tomu. Ten ráfek by měl jít normálně sundat, je tam stejné těsnění (sansfil) jako u víka. Jestli by ti nevadilo je poslat napiš SZ
tondako Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Ještě mně napadla jedna věc. Proč přehazovat stroje, když jde ten automatovej jenom předělat a ty druhý hodinky ti zbydou. Z toho automatu se sundá samonátah, výmění se pérovník, můstek perovníku a můstek soukolí a máš z toho hodinky s ručním nátahem. Koukal jsem, že ty věci mám skladem, tak napiš a nějak se domluvíme.
Georgeisin Odesláno 22. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Ještě mně napadla jedna věc. Proč přehazovat stroje, když jde ten automatovej jenom předělat a ty druhý hodinky ti zbydou. Z toho automatu se sundá samonátah, výmění se pérovník, můstek perovníku a můstek soukolí a máš z toho hodinky s ručním nátahem. Koukal jsem, že ty věci mám skladem, tak napiš a nějak se domluvíme. Sakra sakra, škoda, že jsem Tvůj post nepřečetl dříve, využil bych Tvé hodinářské služby. Ale už je pozdě, zašel jsem k druhému hodináři a ten bastl za 2 hoďky vyfoukl . Jdu udělat pár fotek.
Georgeisin Odesláno 22. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Hlavní je, že to jde u toho pravého hodináře, celkem snadno a vede cesta zpět, všechy díly mám. Požádal jsem ho o nějakou decentní červenou vteřinovku, takže ta tam je nová. Strojek je v průhledu hodně utopený, samozřejmě jsem to čekal, ale ne až zase tak moc, no co, nic není dokonalé. Stejně moc nerozuím levně vypadajícímu soukolí natahování (nebo jak se to jmenuje), jakoby k tomu strojku ani nepatřilo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se