Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj mili kolegovia,

Uz dlhsiu dobu sa chystam zaobstarat si prvy watchwinder. Na ebay som nasiel tieto cinske. Su za slusnu cenu, ale mate s nimi niekto skusenosti? Opati sa to kupovat ci radsej priplatit za kvalitu? Popripade poradit nejaku alternativu. Dik

http://www.ebay.com/itm/Automatic-watch-winder-box-case-storage-display-dual-2-AC-battery-power-rotation-/400342361471?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3643a57f

http://www.ebay.com/itm/CIRCA-Burl-Wood-Finish-Double-Watch-Winder-Off-White-Leather-4-Settings-/110878386902?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d0ddead6

Odesláno

já si jako první winder koupil kostku od značky Rapport. vyšel poměrně draho, ale je super.... i 50 let staré Longinesky krásně udrží beze ztrát. Další jsem si koupil něco takového čínského a ten ty longinesky nedokáže udržet dlouhodobě natažené tak, aby šly přesně......

Odesláno

Rapport su cenovo niekde inde. Budem to musiet risknut s cinou. Preco ich ten cinsky nedokaze natacat dostatocne? Co som cital aj tie cinske maju rozne rezimy natacania. Maju mensiu frekvenciu otacania, ci?

• po měsících...
Odesláno

Taky bych se rad zeptal,jaky je rozdil mezi cinskymi vrtici a vrtici ze zemi treba Nemecka, Britanie, Svycarska? Samozrejme krome ceny :)?

Odesláno

Ohledně schopnosti udržení nátahu jsem měl zatím štěstí, ETA 2824, 2836 i 2892 (v Breitling 22LC) se mi v pohodě dotahují i v nakloněném stavu.

Germánsky/Anglicky znějící název dnes bohužel zdaleka neznamená, že to i skrabicí nespáchal kdovíjaký asijský talent ve své domovině - míra "unifikace" knoflíků a pajšlu v kouscích různých značek co mi prošly rukama je totiž až nápadně vysoká. Díly a ovladače na které v papundeklu "designově" nezbylo místo pak člověk klidně najde i s klubkem univerzálních drátů a kydanci termolepidla plandat uvnitř (viz kolíbkový vypínač), indikační LEDky zapojené tak že svítí bez ohledu na chod až do úplného vyšťavení baterky (tj. prima model do trezoru). Ale hodinky to samozřejmě nějak natáhne a i to "Made in PRC" tam možná někde bude, takže o klamání kunčafta nejde.

post-18308-0-93109000-1372635473_thumb.jpg

Samostatnou noční můrou pro někoho kdo si zakládá na tichém bydlení a klidném spaní je pak obchodní definice "velmi tichý chod". Ten je hlavně u nižších cenových kategorií spíš naivní sázka do loterie, jestli není některé z koleček a ložisek už z lisu vyšlochtané, jestli dotyčný výrobce nezapomněl na mazání, nebo na důkladné olepení škvír izolací (což dělá opravdu hodně). Hlavně otevřené a celoplastové  kousky totiž dokážou při nočním rozběhu vyloudit krásnou iluzi od myšího doupěte po strašidelný hrad - a ani sebetišší japonský motorek je bez "DoDo tuningu" nespasí... :death:

Odesláno

Ja som na nemeckom Ebayi vydražil winder označený ako Screws (uhrenbeweger "Screws"), dvojmotorový. Kedysi pri ňom bola mylná informácia Made in Germany, dokonca ich tu občas niekto v predajnej sekcii s týmto infom aj predával. Je to samozrejme Čína. Povrchové spracovanie je OK, aj keď treba ignorovať kecy o množstve ručne nanášaných vrstiev laku, karbóne a podobne.

Beží mi doma asi pol roka, zatiaľ spokojnosť. Má viacero programov, oba motory sú nezávisle vypínateľne a tiež program sa dá voliť nezávisle. Nemá batériový pohon. Mám ho dva metre od postele a neruší ma. Keď je úplne ticho, tak ho je trochu počuť.

Má šikmé uloženie pre hodinky, toto jediné mi robí problém. ETA 2893 v pohode natiahnutá, môžem winder na deň kľudne vypnúť. Sellitu SW-200 nenatiahne, maximálne udrží v pohybe, ak už bola natiahnutá, ak ale vypnem winder na deň, tak Sellita spokojne zdochne, rotor na nej ide dosť ztuha. Nie je to chyba winderu, spomínam to ako varovanie, ak niekto chce šikmé uloženie hodiniek pre tuhší strojček.

Inak celkovo zatiaľ spokojnosť za tie peniaze (cca 60EUR + poštovné).

post-24186-0-29646900-1372679723_thumb.jpg

• po měsíci...
Odesláno

Taky bych se rad zeptal,jaky je rozdil mezi cinskymi vrtici a vrtici ze zemi treba Nemecka, Britanie, Svycarska? Samozrejme krome ceny :)?

určitě v použitém materiálu, hlavně střeva motorku (plasty/kov)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...