Guest tolja Posted March 14, 2007 Report Posted March 14, 2007 Zdar.Opět jsem zde s blbým dotazem.Eterna automat,cca rok 1960,průměr 34mm bez korunky,odřené sklíčko,pouzdro odřené viz foto,korunka jakbysmet-možná je nepůvodní.Strojek je parádní.Má smysl je kupovat?Eventuálně za kolik?
Luk Posted March 14, 2007 Report Posted March 14, 2007 Eternu matic určitě koupit. Korunka vypadá na původní. Kde jsou k mání? V ČR nebo venku?
Guest tolja Posted March 14, 2007 Report Posted March 14, 2007 Ty jsou od kamaráda mé polovičky-hodináře.Cena je podle mne přátelská,ale pouzdro,sklo a korunka jsou odrbané,a nejsou to vzhledově hodinky,bez kterých bych "nemohl být".Mám z nich smíšený pocit-počtář ve mně říká kup je,a já se podvědomně bráním,a vyčůraně čekám,až to za mně někdo zde vyřeší.
mechano Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Ty jsou od kamaráda mé polovičky-hodináře.Cena je podle mne přátelská,ale pouzdro,sklo a korunka jsou odrbané,a nejsou to vzhledově hodinky,bez kterých bych "nemohl být".Mám z nich smíšený pocit-počtář ve mně říká kup je,a já se podvědomně bráním,a vyčůraně čekám,až to za mně někdo zde vyřeší. Ty na jedné straně chceš, aby ti tu někdo radil ohledně ceny, ale ukazuje se, že vlastně cenu znáš a nechceš nám ji prozradit. To je opravdu NADMĚRNÁ chytrost.
Guest tolja Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Ty jsou od kamaráda mé polovičky-hodináře.Cena je podle mne přátelská,ale pouzdro,sklo a korunka jsou odrbané,a nejsou to vzhledově hodinky,bez kterých bych "nemohl být".Mám z nich smíšený pocit-počtář ve mně říká kup je,a já se podvědomně bráním,a vyčůraně čekám,až to za mně někdo zde vyřeší. Ty na jedné straně chceš, aby ti tu někdo radil ohledně ceny, ale ukazuje se, že vlastně cenu znáš a nechceš nám ji prozradit. To je opravdu NADMĚRNÁ chytrost. Cenu na trhu samozřejmě neznám,to bych se neptal.Tuším,že cena,za kterou mi jsou nabízeny(1500Kč) je přátelská.Jenže nemám tušení na kolik přijde případná renovace.Rozhodně s nima nemíním kšeftovat.
mechano Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Ty jsou od kamaráda mé polovičky-hodináře.Cena je podle mne přátelská,ale pouzdro,sklo a korunka jsou odrbané,a nejsou to vzhledově hodinky,bez kterých bych "nemohl být".Mám z nich smíšený pocit-počtář ve mně říká kup je,a já se podvědomně bráním,a vyčůraně čekám,až to za mně někdo zde vyřeší. Ty na jedné straně chceš, aby ti tu někdo radil ohledně ceny, ale ukazuje se, že vlastně cenu znáš a nechceš nám ji prozradit. To je opravdu NADMĚRNÁ chytrost. Cenu na trhu samozřejmě neznám,to bych se neptal.Tuším,že cena,za kterou mi jsou nabízeny(1500Kč) je přátelská.Jenže nemám tušení na kolik přijde případná renovace.Rozhodně s nima nemíním kšeftovat. No vidíš, to je jiný kafe. Říkal jsi že to je od hodináře a ten by měl snad být zárukou, že je to v pořádku. Jen se s ním dohodni na výměně skla event. korunky, a budeš mít krásné hodinky bez rizika. Cenu na trhu můžeš zjistit pouze tak, že je budeš prodávat. To ostatní by byly jen přibližné dohady.
Guest tolja Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Díky za rady ohledně nákupu.A co si myslíte o té korunce.Mně připadá k velikosti pouzdra a k automatům moc silná,resp. velká.To že je odrbaná mluví pro to,že je původní,ale na fotkách,co jsem byl schopen najít,mají eterny s podobným pouzdrem korunky užší a se znakem,anebo hladké oblé,jakoby s kabošonem.A dal by se nějak řešit otěr pouzdra na "nožičkách"(u stěžejek)?Omlouvám se za nepřesnost hodinářských termínů.
jjjj Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 pozlacení by neměl být problém, ciferník vypadá dobře , strojek taky , to je asi to nejdůležitější. To pozlacení nebude problém.
Luk Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Originální korunka by měla mít symbol mého avataru. pět kulí jako v Sarajevu..( tam to vlastně bylo sedm).
Petr_S Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Teď na jedny Eterny koukám a dumám, zda je vzít http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...:MEWA:IT&ih=010
grga_pitic Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Teď na jedny Eterny koukám a dumám, zda je vzít http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...:MEWA:IT&ih=010 neprilis bezny tvar pouzdra - neni to muj salek caje :-))
Kid_A Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 btw. toljo, kbyby sis je nevzal, nechceš mi je za těch krásných 30 eur zprostředkovat?
Guest tolja Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 btw. toljo, kbyby sis je nevzal, nechceš mi je za těch krásných 30 eur zprostředkovat? Jakože mi dáš 1500Kč+30éček za zprostředkování? .Nenene hoši,hodinky zakoupím,a pokusím se je uvést do původního stavu.Pokud by se mi to z nějakého důvodu nepodařilo,tak je nabídnu ctěnému fóru ke koupi.
Guest tolja Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 Originální korunka by měla mít symbol mého avataru. pět kulí jako v Sarajevu..( tam to vlastně bylo sedm). Díky Luku,myslel jsem si to.
Luk Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 btw. toljo, kbyby sis je nevzal, nechceš mi je za těch krásných 30 eur zprostředkovat? Jakože mi dáš 1500Kč+30éček za zprostředkování? .Nenene hoši,hodinky zakoupím,a pokusím se je uvést do původního stavu.Pokud by se mi to z nějakého důvodu nepodařilo,tak je nabídnu ctěnému fóru ke koupi. myslíš do takového stavu?
Guest tolja Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 2Luk:No jasně =) .A korunka je velikostí dost podobná té mojí.Ale asi na sobě má znak Eterny,viď?A z jakého jsou roku,ty Tvoje?
Luk Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 tyto jsou z roku 1979 pouzdro je ze zlata. Bohužel o nich nemůžu říct, že jsou mé, zatím. Foto jsem si vypůjčil pro ilustraci. Prověřoval jsem ještě u kolegy tu korunku. Upozornil mne na to, že né všechny mají logo Eterna. Můžou být i čisté. To znamená, že klidně může být i ta tvoje originál. Viz obrázek staršího modelu.
Recommended Posts