Přejít na obsah

Doxa Grafic

Argon

Doporučené příspěvky

Ty jo tak to gratuluju!!! dvojnásobnej otec. Potěš. Mě to stačí tak jak to mám. Mám sice taky dvě ale jsou od sebe 2,5 roku. 

Jinak jsem panu Chrzanovi psal. Odpověděl rychle. Černý cifr umí i s obnovením lumi. Celkem chce 80 euro.

Díky za gratulaci. Po několikáté neprospané noci můsím uznat,že dvojčata mazec opravdu jsou. Ovšem kruhy pod očima a strhaný vzhled se náramně hodí k vintage hodinkám :-D.

Cena 80 euro za renovaci včetně lumi mi přijde dobrá. Ještě by mě zajímalo jakou používá. Pokud by to byla superluminova, tak je to naprosto bez konkurenční. Ovšem i bez ni jsou 2 tis. dobrý.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Puvodně se v těch hodinkách Candino používalo Tritium. A nakonec do toho asi nepujdu. Luneta je ošoupaná, a vypadalo by dost divně kdyby vše bylo jak nové jen luneta ne. Navíc, ten cifr je v docela dobrým stavu, jen tritium prostě po cca 13 letech doslouží. (jak jsem se dočetl).

Díky za gratulaci. Po několikáté neprospané noci můsím uznat,že dvojčata mazec opravdu jsou. Ovšem kruhy pod očima a strhaný vzhled se náramně hodí k vintage hodinkám :-D.

Cena 80 euro za renovaci včetně lumi mi přijde dobrá. Ještě by mě zajímalo jakou používá. Pokud by to byla superluminova, tak je to naprosto bez konkurenční. Ovšem i bez ni jsou 2 tis. dobrý.  

Odkaz ke komentáři

Puvodně se v těch hodinkách Candino používalo Tritium. A nakonec do toho asi nepujdu. Luneta je ošoupaná, a vypadalo by dost divně kdyby vše bylo jak nové jen luneta ne. Navíc, ten cifr je v docela dobrým stavu, jen tritium prostě po cca 13 letech doslouží. (jak jsem se dočetl).

Tritium se u vintage potápek používalo hodně, také jedny s nimi mám :-). Jenže teď mám takového tucha, že se v EU nesmí s pracovat. Někdo to tu na foru psal ve vlákně o lumi. 

S tou renovací jsem ti to psal do tvého vlákna Candino... ciferník je docela hezky zachovalý, takže bych ho taky nechal tak jak je. U mě to byl jiný případ. Viděl jsi podle fotek, že ten můj číselník byl v děsivém stavu, takže u mě to byla nutnost. Každopádně je dobrý vědět, že tu je někdo, kdo dá dohromady staré ciferníky za solidní ceny. A ne jako Elton za 13 tis. :-).

Omlouvám se všem, kteří se cítí být uražení, že se do Eltonu obouvám, Jejich práce na starých Primkách si vážím a obdivuji jí, ale ty jejich ceny jsou nehorázné.... 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pár foteček krásných hodinek - porovnání staré a nové produkce. Která je hezčí?  :)

post-20230-0-83463300-1374949048_thumb.jpg

post-20230-0-21215500-1374949696_thumb.jpg

plus ještě jedna navíc. Prostě Doxa je Doxa :-)

post-20230-0-69110100-1374949817_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Delawer
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Delawer: Mohl bych tě poprosit, jestli bys mi u těch kulatých nevyfotil strojovnu?

Já si říkal, kdo mi zase chce pochválit mé Doxa Grafic a tebe zajímá strojek těch druhých :-).... ale určo můžu tady je

(je to A.S. 1147)

post-20230-0-51888300-1390670489_thumb.jpg

Jinak tady je odkaz na vlákno o nich - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51721-vecny-puntickar-aneb-zpatky-na-zacatek/

Odkaz ke komentáři

Delawere, ty tvoje graficy se mi líbí čím dál víc  :clap:

a kdy uděláš něco s tím řemenem ?  :lol2:

A já si už říkal, co s tebou je, že sis ještě nerejpnul ;-). Já tam dám snad kvůli provokaci silikon 26 mm :-D. Jiný řemen je v plánu, když on tenhle hajzlík tak krásně drží, nepářece, neošoupává se a furt je jak novej... jestli to pujde takhle dál, tak jiný mi koupí holky (mé decery) za 5 let k Vánocům :-))

Ale jsou moc hezký, co? Člověka okouzlí i teď, navíc se mi líbí víc než nová kolekce

Odkaz ke komentáři

A já si už říkal, co s tebou je, že sis ještě nerejpnul ;-). Já tam dám snad kvůli provokaci silikon 26 mm :-D. Jiný řemen je v plánu, když on tenhle hajzlík tak krásně drží, nepářece, neošoupává se a furt je jak novej... jestli to pujde takhle dál, tak jiný mi koupí holky (mé decery) za 5 let k Vánocům :-))

Ale jsou moc hezký, co? Člověka okouzlí i teď, navíc se mi líbí víc než nová kolekce

Tak na rejpání je tu vrchní prudič Frantík a vycuc jogurt od vedle :) tak si občas rejpnu, navíc, když dostanu příležitost. Ale už to bylo naposledy... přísahám ....

Silikon nebo ISOFRANE 24+ jestli to teda vůbec dělaj. A budeš nejvíc cool .... :clap:

Taky se mi líbí víc, než ta nová kolekce, navíc co jsem hledal, tak reedici myslím dělají jenom Quartz, pokud se nepletu. Až na ně někdy narazím, tak do nich půjdu, třeba na aukru :) Předpokládám, že se jich asi zbavit nechceš ......

Odkaz ke komentáři

Tak na rejpání je tu vrchní prudič Frantík a vycuc jogurt od vedle :) tak si občas rejpnu, navíc, když dostanu příležitost. Ale už to bylo naposledy... přísahám ....

Silikon nebo ISOFRANE 24+ jestli to teda vůbec dělaj. A budeš nejvíc cool .... :clap:

Taky se mi líbí víc, než ta nová kolekce, navíc co jsem hledal, tak reedici myslím dělají jenom Quartz, pokud se nepletu. Až na ně někdy narazím, tak do nich půjdu, třeba na aukru :) Předpokládám, že se jich asi zbavit nechceš ......

Tak to to jo, Frantik je klasika a co se pravopisu týče, tak Karlos ;-). No, pokud dobře seříznu tohle  http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/58851-silikon-%C5%99emen-zrc-26-mm-nov%C3%BD/ , tak ho tam švihnu. Bude to pak takový šmrcovní ;-)

Nová kolekce kopírující originál je relativně hezká, ale opravdu pouze quartz. Pak dělají i mechaniku, včetně automatů, ale to jsou už vzhledově úplně jiné hodinky. Jediné co zůstalo původní je hranaté pouzdro... jinak nic moc.

Já se jich určo zbavovat nebudu, jsou dárek k promoci, které jsem se na stará kolena dočkal ;-). To by mi manželka neodpoustila... 

Prvně jsem je zahlídnul zde na foru a hned mě dostali, byly to automaty a má je jeden z místních členů. Od té doby jsem čekal, jestli na ně někde nenarazím. Dlouho, dlouho nic... a pak po cca 3 letech se objevili na aukru a hned dvoje. Jedny mé a druhé byly ve zlaceném pouzdru, s perfektním ciferníkem (původním), ale bez datumovky. Takže bylo jasné, do kterých půjdu. Ty zlacené se prodali jen za 1500,- 

Odkaz ke komentáři

Moc pěkné :)

Asi budu muset taky něco poslat do Polska!?

Díky :-). Až na čekací dobu jsem byl s polskem nad max.spokojený. Chrzan je šikovnej a řekl bych, že i cenově příjemnej :-). Měl jsem u něj dva číselníky a oba super.

Odkaz ke komentáři

Tak mi to nedalo a měřil jsem rezervu nátahu, věděl jsem, že vydrží nějak dlouho, ale nevěděl jsem kolik přesně a během nošení natahoval každé ráno.

Takže jsem konečně zjistil, že rezerva nátahu je "úctyhodných" 51 hodin a 4 minuty. To ujde na tak staré hodinky, nemyslíte? :-)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Delawere, ty tvoje graficy se mi líbí čím dál víc  :clap:

a kdy uděláš něco s tím řemenem ?  :lol2:

Tak konečně můžeš v klidu spát :-). Jsou na 20 mm hnědé patině. Opravdu velmi povedený řemen. Vyfotím za světla a musím uznat, že správný rozměr jim dává úplně jiný vzhled.... Taaak, ale odolával jsem dlouho :-)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Tak jsem celkem dlouho čekal, protože na ebay jich chodí pohříchu pramálo ( na aukru jsem viděl snad jedny za poslední roky ). 
Naštěstí se čekání vyplatilo a narazil jsem na tento model s automatickým strojkem, v pozlaceném pouzdře a s nádherným modro/fialovým ciferníkem, dokonce za rozumný peníz. 
Oproti původnímu modelu má plastické, výrazné indexy a hranatou datumovku dole uprostřed. Chtěl jsem původní model, ale naštěstí kouzlo této geniální jednoduhé formy funguje i v tomto případě. 

aba9u9a8.jpg

Pro info přidávám i odkaz na článek a přehled modelů od někoho z uhrforum...

614551d1367856641-kurze-vorstellung-mein

Odkaz ke komentáři

Tak jsem celkem dlouho čekal, protože na ebay jich chodí pohříchu pramálo ( na aukru jsem viděl snad jedny za poslední roky ). 

Naštěstí se čekání vyplatilo a narazil jsem na tento model s automatickým strojkem, v pozlaceném pouzdře a s nádherným modro/fialovým ciferníkem, dokonce za rozumný peníz. 

Oproti původnímu modelu má plastické, výrazné indexy a hranatou datumovku dole uprostřed. Chtěl jsem původní model, ale naštěstí kouzlo této geniální jednoduhé formy funguje i v tomto případě.

Tak to ti gratuluji ke koupi. Odkud ti dorazili? Celkově jich je hrozně málo. Na ty mé jsem narazil po několika letech, ale šli za solidních 1700,- :-).

Ten model je prostě dokonalý, já je chtěl od doby co se tu jimi někdo chlubil v automatu. Přiznám se, že i po těchhle s plast.indexi jsem pokukoval. Jaká je velikost? Připadají mi "mohutnější"

Upraveno uživatelem Delawer
Odkaz ke komentáři

Děkuji, 

jsou z německa, cenově obdobně, holt zadarmo už se ty hodinky neprodávají. 

Velikost je 33x37, ale jsou vyšší než ty Tvé a tím pádem působí mohutněji. Na ruce vůbec nepůsobí malým dojmem. 

Já jsem vůbec netušil, že se s plastickými indexy dělaly, ale s touhle barvou cifru jsem je prostě musel vzít.

Odkaz ke komentáři

Děkuji, 

jsou z německa, cenově obdobně, holt zadarmo už se ty hodinky neprodávají. 

Velikost je 33x37, ale jsou vyšší než ty Tvé a tím pádem působí mohutněji. Na ruce vůbec nepůsobí malým dojmem. 

Já jsem vůbec netušil, že se s plastickými indexy dělaly, ale s touhle barvou cifru jsem je prostě musel vzít.

Tak to máš za dobrou cenu naprosto úžasné hodinky. Ty mé mají velikost 30x35, ovšem také nepůsobí nijak malým dojmem. Jsou to velmi elegantní hodinky a ke košili nemají chybu. Já jsem do nich zhruba dalších 1500,- vrazil, aby vypadali, tak jak vypadají. Původní stav byl docela žalostný. Ovšem rozhodně nelituji. 

Na to že se vyráběly i ty tvé jsem zjistil tak rok zpět, když jsem narazil na originální starou reklamu od Doxy :-). Jinak v době kdy se na aukru objevily ty budoucí mé, tak tam zároveň byly stejné, tedy klasická mechanika, ale zlacené a bez datumu.... ale stav byl výborný. Perfektní ciferník, i zlacení, dokonce i původní signovaná korunka. Dlouho jsem se rozmýšlel do kterých jít. Nakonec vyhrály tyhle, ta datumovka natočená na bok je prostě perfektní :-).

Ještě jednou ti gratuluji - automat, původní stav, modrá barva.... super kup!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...