Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

dnes jsem zakoupil mechanické hodinky s kalibrem UNITAS 6498 SWISS. Hodinky jsem natáhl tak, abych cítil lehký odpor, seřídil ručičky, ale strojek se nehýbe.

Nejsem kovaný v mechanických hodinkách, proto se ptám, zda není potřeba ještě nějaká operace k jejich spuštění.

Děkuji

Odesláno

Dobrý den,

dnes jsem zakoupil mechanické hodinky s kalibrem UNITAS 6498 SWISS. Hodinky jsem natáhl tak, abych cítil lehký odpor, seřídil ručičky, ale strojek se nehýbe.

Nejsem kovaný v mechanických hodinkách, proto se ptám, zda není potřeba ještě nějaká operace k jejich spuštění.

Děkuji

operace asi nutná bude, nejlépe u hodináře. Buď někde drhnou nebo naopak nesedí ručky, možná něco s perem. Nejsem hodinář...

Odesláno

operace asi nutná bude, nejlépe u hodináře. Buď někde drhnou nebo naopak nesedí ručky, možná něco s perem. Nejsem hodinář...

Děkuji za odpověď. Dle prodejce je strojek z edice 80. let, tak se mu možná nechce z důchodu. Hodinky pošlu na reklamaci a uvidím, co mi prodejce řekne.

Odesláno

Děkuji za odpověď. Dle prodejce je strojek z edice 80. let, tak se mu možná nechce z důchodu. Hodinky pošlu na reklamaci a uvidím, co mi prodejce řekne.

Víš co? Zkus je ještě natáhnout, a to tak, dokud neucítíš silný odpor. :-)

Odesláno

Víš co? Zkus je ještě natáhnout, a to tak, dokud neucítíš silný odpor. :-)

Záhada vyřešena. Dohodl jsem se s prodejcem, že mu je odvezu domů a on zjistí, co se stalo. Později mi řekl, že během přepravy hodinek ke mě vznikl silný otřes, který vyhodil "kotvu" a stroječek se zadrhl. Vše je seřízeno a opraveno. Děkuji za vaše podněty a odpovědi. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...