satiel Odesláno 19. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2013 Dobrý den, dnes jsem zakoupil mechanické hodinky s kalibrem UNITAS 6498 SWISS. Hodinky jsem natáhl tak, abych cítil lehký odpor, seřídil ručičky, ale strojek se nehýbe. Nejsem kovaný v mechanických hodinkách, proto se ptám, zda není potřeba ještě nějaká operace k jejich spuštění. Děkuji
Frostie Odesláno 19. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2013 Dobrý den, dnes jsem zakoupil mechanické hodinky s kalibrem UNITAS 6498 SWISS. Hodinky jsem natáhl tak, abych cítil lehký odpor, seřídil ručičky, ale strojek se nehýbe. Nejsem kovaný v mechanických hodinkách, proto se ptám, zda není potřeba ještě nějaká operace k jejich spuštění. Děkujioperace asi nutná bude, nejlépe u hodináře. Buď někde drhnou nebo naopak nesedí ručky, možná něco s perem. Nejsem hodinář...
satiel Odesláno 19. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2013 operace asi nutná bude, nejlépe u hodináře. Buď někde drhnou nebo naopak nesedí ručky, možná něco s perem. Nejsem hodinář... Děkuji za odpověď. Dle prodejce je strojek z edice 80. let, tak se mu možná nechce z důchodu. Hodinky pošlu na reklamaci a uvidím, co mi prodejce řekne.
mechano Odesláno 20. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2013 Děkuji za odpověď. Dle prodejce je strojek z edice 80. let, tak se mu možná nechce z důchodu. Hodinky pošlu na reklamaci a uvidím, co mi prodejce řekne. Víš co? Zkus je ještě natáhnout, a to tak, dokud neucítíš silný odpor. :-)
satiel Odesláno 20. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2013 Víš co? Zkus je ještě natáhnout, a to tak, dokud neucítíš silný odpor. :-) Záhada vyřešena. Dohodl jsem se s prodejcem, že mu je odvezu domů a on zjistí, co se stalo. Později mi řekl, že během přepravy hodinek ke mě vznikl silný otřes, který vyhodil "kotvu" a stroječek se zadrhl. Vše je seřízeno a opraveno. Děkuji za vaše podněty a odpovědi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se