Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, tak jsem od dědy dostal tyhle primky& nikde tu nemůžu najít, co to je zač... Ciferník by vypadal jako "skorodiplomaty", ale jsou tam ty zelený puntíky, pouzdro je taky jiný... Ale kalibr to asi bude ten samej.

Omluvte pls. mizernou kvalitu fotek, je to z mobilu, foťák teď nemám po ruce...

Jo, a těch "jewels" je tam 17 :)

Edited:

DOTAZ na odborníky: Ty zelený puntíky - mohou být původní z výroby? Očividně je to vrstva nějaké barvy, podle mě svítící...

Díky :)

Odesláno

cigi: já si právě myslim, že ty puntíky (pravděpodobně nějaká radioaktivní barva, vzhledem ke stáří už ale nesvítí) tam byly, ty hodinky vypadají (vypadaly, než jsem se do nich pustil :) ) neotevřeně, děda... nesedí mi, že by si hodinky dotvářel...

Jinak mi mrzí kvetoucí ciferník, protože se mi fakt líbí... a nějakou profi renovaci v Eltonu... jsou malý na to, abych je nosil& ta renovace by asi byla dost drahá na to, aby mi ty hodinky ležely doma :(

• po 2 týdnech...
Návštěvník tolja
Odesláno

Cigi už ti myslím odpověděl,dříve než jsi se zeptal =D.Podle mě,ač tedy žádný odborník nejsem,je to dodělané nějakým kutilem,který potřeboval na číselník ve tmě vidět.Ručky jsou natřené taky?

Návštěvník tolja
Odesláno

Ten číselník původně vypadal asi takhle,ale to Ty určitě víš.Fotka je půjčená od Cybera

Odesláno

Já fakt nevim, jak ten číselník vypadal původně, přecijen jsem trochu mladší než ty hodinky. Dostal jsem je takhle, dědu už nějakej ten pátek znám& vím, že není kutil, proto je mi divné, že by si hodinky nějak doupravoval. Ano, vím, jak vypadá číselník ke kalibru 66 "skorodiplomat", nicméně už nevím, jestli se nedělaly třeba nějaké modifikace. Proto jsem se ptal. A docela mi vadí, že kvůli tomu ze mě děláš blbce - "...ale to Ty určitě víš." Nevím, protože v původním stavu jsem ty hodinky neviděl. A když už jsme u toho, tak Ty předpokládám taky ne (ale pro jistotu děda - původní majitel: Dr. Milan Beneš, třeba jste se někdy potkali), píšeš, že nejsi odborník, takže bych bral odpověď třeba "nevim o tom, že by se to někdy něco takového dělalo a vzhledem k tomu, jak to vypadá, tak to asi bude home-made." A bez tý ironie :/

Návštěvník tolja
Odesláno

Ironicky jsem to rozhodně nemyslel,jen jsem se snažil pomoct Ti najít odpověď na Tvé otázky.Z fotky vidím,že "puntíky"mají různou velikost-proto odhad lidové tvořivosti(kutil).Nechápu důvod Tvé podrážděnosti.Slova"to Ty určitě víš" jsem myslel přesně tak jak jsem je napsal.tolja

Odesláno

OK, pak se omlouvám. Jsem nějakej podrážděnej (asi to souvisí s tim, že jsem kvůli práci spal z posledních 48 jenom asi 5 hodin :/ ), takže jsem si to asi blbě vyložil. Promiň pls... A díky za snahu pomoct!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...