Jan_Jan_2006 Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2013 KIENZLEKrásné mašinky v německém stylu: krása - přesnost - jednoduchostPokud někdo podá informaci k tomuto modelu (a nejen k němu), budu jedině rád! Zrovna u tohoto modelu mne napadá příměr k hodinkám ADAST. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2013 tak hlavně asi ta jednoduchost, 0 jewels se picnuhttp://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Kienzle_051a53 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 2. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2013 tak hlavně asi ta jednoduchost, 0 jewels se picnuhttp://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Kienzle_051a53Dík za odkaz... Žádný kámen, ale šlapou jak hodinky!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2013 (upraveno) Tak strojek do náramkových hodin bez kamení, tak to jsem ještě ani neviděl ani o tom neslyšel...Jak tam teda řeší ložiska ? Kov na kov ? To nemůže mít extra životnost, ale asi dle stáří strojku má. To jsem z toho lama... Upraveno 2. května 2013 uživatelem PetrM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2013 Tak strojek do náramkových hodin bez kamení, tak to jsem ještě ani neviděl ani o tom neslyšel...Jak tam teda řeší ložiska ? Kov na kov ? To nemůže mít extra životnost, ale asi dle stáří strojku má. To jsem z toho lama... Je to tak - kov na kov, 0 Jewels mívají staré letecké "válečkové" hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2013 Dík. Zase jsem o něco moudřejší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 3. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2013 Jeden pán by to komentoval slovy: "A přece se točí" (Galileo Galilei, 1633) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 3. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2013 Bezkamenové hodinky není nic mimořádného, navíc hodinářská mosaz je docela tvrdá a některé hodinky byly považovány za "konfekci" svého druhu, nepočítalo se s životností desítek let. Některé firmy jako například CIMIER používaly jednokamenové hodinky, tj. pouze jeden (!) kámen v ložisku na setrvačce. O hodinkách Ruhla se asi není potřeba zmiňovat. Měnila se celá kompletka dodávaná jako náhradní díl a dodnes jich běhá po světě (resp. východním bloku) spousty. Ale nějak mám pocit, že hodinky bez kamenů jsou jako chleba se sádlem bez cibule Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se