Přejít na obsah

Kienzle

Jan_Jan_2006

Doporučené příspěvky

Tak strojek do náramkových hodin bez kamení, tak to jsem ještě ani neviděl ani o tom neslyšel...Jak tam teda řeší ložiska ? Kov na kov ? To nemůže mít extra životnost, ale asi dle stáří strojku má. To jsem z toho lama... :goof:

Upraveno uživatelem PetrM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak strojek do náramkových hodin bez kamení, tak to jsem ještě ani neviděl ani o tom neslyšel...Jak tam teda řeší ložiska ? Kov na kov ? To nemůže mít extra životnost, ale asi dle stáří strojku má. To jsem z toho lama... :goof:

Je to tak - kov na kov, 0 Jewels mívají staré letecké "válečkové" hodinky... ;)

Odkaz ke komentáři

Bezkamenové hodinky není nic mimořádného, navíc hodinářská mosaz je docela tvrdá a některé hodinky byly považovány za "konfekci" svého druhu, nepočítalo se s životností desítek let. Některé firmy jako například CIMIER používaly jednokamenové hodinky, tj. pouze jeden (!) kámen v ložisku na setrvačce. O hodinkách Ruhla se asi není potřeba zmiňovat. Měnila se celá kompletka dodávaná jako náhradní díl a dodnes jich běhá po světě (resp. východním bloku) spousty. Ale nějak mám pocit, že hodinky bez kamenů jsou jako chleba se sádlem bez cibule :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...