Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Teplota se měří teploměrem. Jestli chceš změřit teplotu v místnosti, tak hodinky musí být tak hodinu z ruky, aby je neovlivňovala teplota ruky. Nevím jak tyhle, ale na Risemanech myslím šla udělat případně korekce u teploměru.

Výškoměr ukazuje v závislosti na tlaku okolního vzduchu. Čím jdeš výš, tím se snižuje tlak vzduchu a tlak vzduchu se pak přepočítává na metry. Nevýhodou této metody je, že i na 1 místě je během dne/týdne/měsíce jiný tlak vzduchu. Takže se doporučuje používat výškoměr jen jako denní počitadlo s tím, že si ho nastavíš třeba na začátku dne/výstupu dle známé hodnoty, kde zrovna jsi(třeba GPS či výšková značka). Zkrátka se tomu nedá plně věřit. I během dne je někdy dobré výškoměr zkorigovat.

• po měsících...
Odesláno

Casio Beside BEM111 Black

Přináším pár slov o nových japoncích, které jsem vzal za své. Řešil jsem dlouhodobě nějaká Seika,

a to nejen pro sebe. Pro přítelkyni to bylo jednoduché, solární model, aby s tím nebyly žádné provozní potíže s nějakým seřizováním.... Solární dámská Seika, je jich velký výběr, objednal jsem to v Koscomu a vše proběhlo bez komplikací, hodinky byly připraveny na jméno, ochotně mi přibalili i pár kousků hodinářského magazínu, ve kterém jsem ležel asi dva dny.

Nojo, se mnou to bude horší. Chronomagorsky jsem se přesvědčil, že si něco vybrat i v automatech na spodní cenové hraně je docela nikdy nekončící výběr, každý druhý den se mi to vnímání zase posunulo někam jinak a papír s poznámkami se úspěšně plnil. Nakonec jsem usoudil, že pětkový automat s Made in Japan bude jako prvotní kousek postačovat. Jen ta událost s tím, zda je inzerovaný model skutečně J1 nebo jen běžně K1 mne s celou věcí zabrzdila. A tak jsem se opřel před Vánoci do běžných japonců ke každodennímu nošení bez velkých nároků. Casio, ale nikoliv s mosazným kejsem, žádná plast, spíše kus železa masívnějšího charakteru, s lepším sklem. Je to někde v relaci 2.000,-, což jak jistě je chápáno jako cena zanedbatelná.  No a jednání jsem uzavřel s modelem Casio Beside BEM 111, s černým ciferníkem. Na přiloženém obrázku splňovaly parametr přehlednosti, to se povedlo, japonský strojek tam snad je a zbytek pod safírovým sklem vypadá obstojně. 

Tak než přijde to Seiko, tak jsem jen obměnil má letitá Casia za novější kus. 

K těm Seikám  ještě dojde, text bude asi náročnější, tak raději dnes již dost a přeju pro všechny chronomagory  P.F.2014.

post-18915-0-15149300-1389197813_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...