Venus Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Odesláno 23. června 2013 ahojte, chtel bych si koupit nejake hodinky na kolo, do terenu atd. takze by bylo fajn, kdyby byly odolne.pokud by mely i funkce, neco jako spalovani ala aerobni pasmo, srdecni frekvence, atd. tak tim lip, ale neni podminkou. uvazuju mezi znackami Suunto a Casio. rozpocet 5000czk nenasel jsem tady patricne vlakno, tak se omliuvam jestli to zakladam na obtiz. diky za rady. pavel
odjinud Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Mám cca 5 let Suunto T1, nejlevnější (rozumný) tepmetr, a celkem spokojenost - ale mám ho jen na spinning. Výhody - hodinky i hrudní pás jsou na velkou baterku CR (svého času Sigma vůbec neměla možnost baterku v pásu měnit, celý se musel vyhodit ), výměna je v pohodě i bez nářadí, stačí nějaká mince, měření funguje docela dobře, hodinky jsou designově zajímavé. Nevýhody - sklíčko je strašně měkké a poškrábe se ani člověk neví jak. Na MTB rozhodně nevhodné. Prvotní nastavení hodinek je celkem komplikované, mají hormadu fcí, které využije málokdo. Možná bych se pídil po nějakém vyšším modelu od Suunta, vždyť to má dneska půlka vojáků, tak to něco musí vydržet. Ovšem "T" modely neee. Pokud měření necheš, tak máš za cca od 2000,- pěkné Casia g-shock, které vydrží opravdu dost. Mrkni ještě do sekce digitální hodinky.
Návštěvník Zmizík Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Já vozím na kolo Ball Hydrocarbon TMT, maj teploměr. Fajn je, že ukazuje furt stejně, takže se nemusím stresovat. Srdeční frekvenci si můžu změřit vteřinovkou + ukazuje to datum a čas.
People Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 (upraveno) a co spalovanie? Pomocou lunety si ratas psouky? sorry, nedalo mi to. Upraveno 24. června 2013 uživatelem People
Lion Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 (upraveno) za pár peněz... http://www.kupkolo.cz/pulsmetr-sigma-rc-1209_z2850/ baterie měnitelná, sklo bych řekl že ok, snad jen nejde měnit pásek... mrkni na kupkolo, kolem 5k tam bude něco i s výškoměrem, teploměrem atd. včetně kalorií http://www.kupkolo.cz/pulsmetr-sigma-rc-14-11_z91471/ Upraveno 24. června 2013 uživatelem Lion
camlost Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 (mám computer Polar a se Suunto nemám žádné zkušenosti, ale přesto přidám drobnost) informace o aktuálním tepu je mi na kole k ničemu. když stoupám do kopce, je mi úplně jedno, v jakém pásmu zrovna tepu - sám to snadno poznám i bez čísla blikajícího na ruce (a bez pípání při překročení prahu).mě zajímá záznam tepové frekvence. např. si dávám intervalový trénink na jednom konkrétním kopci. a zajímá mě srovnání s předchozími tréninky. samotná max. a avg. tep. frekvence je imho nicneříkající. navíc mi připadá, že hodinky jsou na kole k ničemu, protože pustit řídítka a kochat se pohledem na ruku nelze (resp. lze leda tak na silničce). čili jsem umístil computer na představec. ale co člověk, to názor. mimochodem, po cílovém spurtíku teď v sobotu jsem tepal 193 t./min :-).
gougy Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Bez hodinek nevylezu ven (to se mi opravdu stane tak 1x za rok..) takže hodinky na kolo ANO, někdy i dvoje
odjinud Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 Ono je to popravdě poměrně na nic i na spinningu. Teorie o různých tepových frekvencích - jedné vhodné např. pro hubnutí, jiné pro kondici, jsou teorie. Je kravina třeba spalovat tuky při tepovce jen 55-65% Tmax jak se píše, protože se energie spálí málo. Prostě je lepší jet třeba hodinu-dvěna 70-80% (i víc, pokud člověk zvládne). Došlo mi to až po koupi. Jediné, co mi pomáhá, je že se dostanu dřiv na těch 70% Tmax než kdybych se rozjížděl "piánko". Možná jsou nějaký sofistikovaný tréningy nebo nějaký porovnávání v čase, ale takovej hi-tech sportovec zase nejsem. Spíš než Drago jsem Rocky :-))) Na kole mám GPS garmin a nedám bez ní ani krok. Jednak je tam mapa a já jsem schopnej zabloudit skoro všude, druhák je tam komplet cyklokumputer (tacho, počítač km, stopky, průměrný a max. rychlosti atd.). Jen mi tam chybí ujeté převýšení, což by klidně mohla umět, bo výškoměr GPSka má. Hodinky ale i tak vozím, většinou nějaké staré casia, protože člověk čas od času projede nějakým křovím a škrábne je jako nic. Navíc otřesy na MTB by mechaniky nemusely přežít.
pebe Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 Ono je to popravdě poměrně na nic i na spinningu. Teorie o různých tepových frekvencích - jedné vhodné např. pro hubnutí, jiné pro kondici, jsou teorie. Je kravina třeba spalovat tuky při tepovce jen 55-65% Tmax jak se píše, protože se energie spálí málo. Prostě je lepší jet třeba hodinu-dvěna 70-80% (i víc, pokud člověk zvládne). Došlo mi to až po koupi. Jediné, co mi pomáhá, je že se dostanu dřiv na těch 70% Tmax než kdybych se rozjížděl "piánko". Možná jsou nějaký sofistikovaný tréningy nebo nějaký porovnávání v čase, ale takovej hi-tech sportovec zase nejsem. Spíš než Drago jsem Rocky :-)))To samozřejmě kravina ani teorie to není, jen ten náběh na tukový metabolismus trvá i půl hodiny a aby to za něco stálo, tak ty dvě hodiny jsou takové minimum, které ma smysl v této TF jezdit. A pokud to jezdit nebudeš, tak v nějakém delším závodě ti bude chybět základní vytrvalost, na kterou bys ty intenzity postavil.Ano, spining jako takový, jak se provozuje, je víceméně k ničemu, pokud to nemáš jako doplněk k nějakému vytrvalostnímu sportu a nebereš to jako intenzivní trénink. Co vím, tak cyklisté(nechci psát závodníci) na spining buď jdou ve skupině a jezdí se dvě hodiny minimálně a rozhodně ne intenzivně. A spíš v zimě/na jaře, jako vytrvalostní příprava.
jovani Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 skus pozriet nieco od zn. POLAR, osobne mam modell POLAR S625X a spokojnost
camlost Odesláno 25. června 2013 Nahlásit Odesláno 25. června 2013 To samozřejmě kravina ani teorie to není, jen ten náběh na tukový metabolismus trvá i půl hodiny a aby to za něco stálo, tak ty dvě hodiny jsou takové minimum, které ma smysl v této TF jezdit. A pokud to jezdit nebudeš, tak v nějakém delším závodě ti bude chybět základní vytrvalost, na kterou bys ty intenzity postavil.Ano, spining jako takový, jak se provozuje, je víceméně k ničemu, pokud to nemáš jako doplněk k nějakému vytrvalostnímu sportu a nebereš to jako intenzivní trénink. Co vím, tak cyklisté(nechci psát závodníci) na spining buď jdou ve skupině a jezdí se dvě hodiny minimálně a rozhodně ne intenzivně. A spíš v zimě/na jaře, jako vytrvalostní příprava. přesně tak. nebo jinak: teoreticky lze hubnout i pouhým pálením sacharidů, jenže to by člověk musel a) mít dokonale připravený jídelníček, by ho musel dodržovat, c) by to hubnutí i tak probíhalo hrozně pomalu a bylo by mnohem nepříjemnější, protože s poklesem hladiny cukru v krvi se ne každý dokáže vyrovnat jinak, než že se pořádně nacpe. ale to jsme trochu odbočili.
odjinud Odesláno 26. června 2013 Nahlásit Odesláno 26. června 2013 Ani ne, říkám přece jiným slovy, že hodinky s tepmetrem jsou skoro na prd. :-) Samozřejmě, že jet na nízkou tepovku, kde se efektivně pálí tuky (v % vůči zbytku, ale ovšem celkově málo) má cenu jen když se jede x hodin. Na to ale věština lidí nemá čas, tak je pro něj daleko lepší jet hodinu intenzivně. 2h by bylo lépe, ale já třeba jezdím ráno na lačno před prací a musel bych vstávat v 5:30. Takže tento "luxus" si dovolím leda o víkendu v zimě, kdy je venku stejně hnusně a nedá se nic moc jinýho dělat. Celý to píšu hlavně proto, že jsem kupoval tepmetr jen proto, abych jezdil na 50-60% Tmax hodinku denně, což jsem myslel že bude bůhví jak chytrý pro hubnutí. Je to špatně, takže to píšu, aby někdo ho nekupoval s tím samým "chytrým" záměrem a hlavně takhle blbě rok jezdil. Samozřejmě vím, že spinning+měření tepu má i jiné využití - rekonvalescence, posílení srdce a plic, zimní příprava závodních cyklistů atd., kde tepmetr může mít opodstatnění, ale tom skoro nic nevím. Hodnotím jen to hunbutí. přesně tak. nebo jinak: teoreticky lze hubnout i pouhým pálením sacharidů, jenže to by člověk musel a) mít dokonale připravený jídelníček, by ho musel dodržovat, c) by to hubnutí i tak probíhalo hrozně pomalu a bylo by mnohem nepříjemnější, protože s poklesem hladiny cukru v krvi se ne každý dokáže vyrovnat jinak, než že se pořádně nacpe. ale to jsme trochu odbočili.
kaliw124 Odesláno 26. června 2013 Nahlásit Odesláno 26. června 2013 k tomu paleni... jasne dva pristupy: http://www.f-sport.cz/print.php?id=69zdravim BF
odjinud Odesláno 26. června 2013 Nahlásit Odesláno 26. června 2013 Z tohoto článeku právě vycházím.Činky taky beru občas do ruky.Ale řekněte tělu, aby si večer nedalo klobásu, 5 piv, pytlík chipsů a lahvinku vína... :-) k tomu paleni... jasne dva pristupy: http://www.f-sport.cz/print.php?id=69zdravim BF
Venus Odesláno 5. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. července 2013 díky za info - co hodinky Sigma?
johnholmes Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 na kolo pouzivam aplikaci v mobilu. meri mi cas. ale co vic: ujetou vzdalenost, kalorie, rychlost atd a to vsechno uklada, takze hodinky na kolo jsou u me uz davno prezitek...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se