Přejít na obsah

Letecké Omega cca. 1936

Argon

Doporučené příspěvky

Tak to je bomba sběratelský kousek, gratuluji. Jestli to správně chápu, otáčí se luneta s vnější hodinovou stupnicí spolu se sklíčkem ? Fakt bomba.

Myslím, že origo ručky nejlépe seženeš tak, že prostě budeš sledovat omegy ( aukro, ebay) z té doby, co mají takové ručky, obyčejně je nedávaly jen do jediného modelu. Ostatně odborníky na mistrovké renovace a servis najdeš zde na foru. Atelier Knespl/Majzlík třeba. Nebo je můžeš poslat přímo do omegy, když budeš potřebovat něco většího, nebo originální díly.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je bomba sběratelský kousek, gratuluji. Jestli to správně chápu, otáčí se luneta s vnější hodinovou stupnicí spolu se sklíčkem ? Fakt bomba.

Myslím, že origo ručky nejlépe seženeš tak, že prostě budeš sledovat omegy ( aukro, ebay) z té doby, co mají takové ručky, obyčejně je nedávaly jen do jediného modelu. Ostatně odborníky na mistrovké renovace a servis najdeš zde na foru. Atelier Knespl/Majzlík třeba. Nebo je můžeš poslat přímo do omegy, když budeš potřebovat něco většího, nebo originální díly.

Díky a nejlepší na tom je to, že jsem ho nemusel kupovat :-). Na druhou stranu o to větší odpovědnost za ně cítím... Je to tak. Luneta se otáčí spolu se sklíčkem, je to hodně zajímavé řešení lunety.... 

Origi ručky se hodně blbě shání... přeci jen je to cca 80let starý model. Bral bych i něco podobného, ale zase je problém s rozměry. Uvidíme, možná časem něco objevím, mám na to celý zbytek života ;-). Jinak do Omegy se mi moc psát nechce, obávám se, že jejich cena by mě docela srazila na kolena....

Odkaz ke komentáři

Tak minimalne za zeptani se u AD na cenu nic nedas.

Nicmene dle me zkusenosi ti tohle samostatne neprodaji, pouze vymena v ramci servisu a tohle uz by bylo drahy. Doporucuju trpelivost a hledat nejake vintage.

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak téměř po roce trošku oživím vlákno :-). Ale jen malou otázečkou. Tak jak chlapi (hádám, že moc holek tu není, alespoň podle teěch chlupatých rukou s hodinkama :-D ), jsem stále sám kdo má tyhle letecké omegy nebo už je nás víc? Jestli ano, rád mrknu na nějaké foto pro porovnání :-)

Odkaz ke komentáři

To sice nejsou, ovsem rikam si, ze preci jen nekdo ze zdejsich clenu by je mit mohl. Vim, ze tu jedny byly, ale ty se prodali na aukru a skoncili u sberatele, ktery ma snad osmery... Nejak jsem pochopil, ze se tady vi o koho jde

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...