Přejít na obsah

MAKARA Octopus Bronze

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nikde jsem je tu ještě neviděl. Myslím, že jsou zajímavé jak designem, tak cenou.

http://forums.watchuseek.com/f74/update-july-25th-official-makara-octopus-automatic-diver-pre-order-giveaway-thread-882685.html#post6492105

http://www.makarawatches.com

makara-case.jpg

Pouzdro: 316L nerez nebo CuSn8 bronz
Rozměry: ? 44mm - 52mm délka
Víčko: 316L nerez, rytý obrázek a sériové číslo
Korunka: 7.5mm x 4.6mm - šroubovací
Sklo: Domed Sapphire - vnitřní AR  (5mm silné v nejsilnějším místě)
Tloušťka: 15.75mm
Šířka pásku: 24mm
Luneta: Safír - jednosměrná - 60-click
Lumi: SuperLuminova C3 - na ručkách, lunetě a ciferníku
Strojek: Miyota Calibre 9015 Automatic - 24 jewels - hacking seconds - 28,800 bpm - 42h power reserve
Water Resistance: 200m / 20 ATM / 660ft
Ciferník: na výběr černý, olivově zelený, námořní modrá, čokoládová hnědá
Řemen: hnědý kožený a černý gumový
Záruka: 1 rok - přenosná - mezinárodní

Cena: při platbě předem u předobjednávky 375 USD plus pošta 25 USD

image_5_1024x1024.jpg?200

Upraveno uživatelem Karlosek
Odesláno (upraveno)

Zaujimave je najma pouzitie safirovej lunety ale tiez novej miyoty ktora skutocne konkuruje ete. 200m je tak na hrane ale uplne postaci, pochvalu za absenciu HEV odo mna urcite maju, a tiez za hrube 5mm safirove sklo, ktore bude asi iba single domed - nevadi :)

story ohladom znacky a majitela su na WUS. Na prvy pohlad (dokonca aj podobnost stranky) ide o dalsie fiasko ako Olivier, ale po precitani vlakna na wus sa zda ze ide skutocne o moznost crazy dealu. Hodinky v rovnakej kvalite ako helson alebo armida za polovicnu cenu.

Je to nova moda na WUS, vytvorit si micro brand so zdrojom v cine a predbiehat sa v co najnizsej cene. 

Makaru vnimam jasne ako moznost za par penazi sa dostak ku kvalitnym hodinkam, ktore by napr. helson alebo benarus nukal v dvojnasobnej cene.

Osobne mam rezervovanu (ale este nezaplatenu) ciernu bronzovu verziu.

Dizajn myslim nikoho nekopiruje, dizajn vznikal v inom vlakne, nieco na styl bronzovych lumtecov tu na nasom fore.

Mam len dve vyhrady - datum, ale mozno ho Nadim doplni, a tiez celokovova luneta, bude snad ako option neskor co tiez pripustil ked som s nim nedavno mailoval.

Bez obav si dovolim tvrdit ze kupa tychto hodiniek, ci uz bronzovych (najma tych), ale aj ocelovych je doslova a dopismena investicia. Cenu nestratia, co je dnes vynimocne... ihned po vyhotoveni a dodani preorder kusov pojde cena o 100 USD hore pre obe verzie, a stale bude cena nizsia ako konkurencia. 

Olivier bronze este stale nemam a je ironiou, ze za cenu olivieru (850 USD) by som mal rovno dvoje bronzove Makary (375 USD x2) a este aj novy isofrane....

Upraveno uživatelem vrcan
Odesláno
  V 26. 7. 2013 v 23:23, Karlosek napsal:

Nikde jsem je tu ještě neviděl. Myslím, že jsou zajímavé jak designem, tak cenou.

http://forums.watchuseek.com/f74/update-july-25th-official-makara-octopus-automatic-diver-pre-order-giveaway-thread-882685.html#post6492105

http://www.makarawatches.com

makara-case.jpg

Pouzdro: 316L nerez nebo CuSn8 bronz

Rozměry: ? 44mm - 52mm délka

Víčko: 316L nerez, rytý obrázek a sériové číslo

Korunka: 7.5mm x 4.6mm - šroubovací

Sklo: Domed Sapphire - vnitřní AR  (5mm silné v nejsilnějším místě)

Tloušťka: 15.75mm

Šířka pásku: 24mm

Luneta: Safír - jednosměrná - 60-click

Lumi: SuperLuminova C3 - na ručkách, lunetě a ciferníku

Strojek: Miyota Calibre 9015 Automatic - 24 jewels - hacking seconds - 28,800 bpm - 42h power reserve

Water Resistance: 200m / 20 ATM / 660ft

Ciferník: na výběr černý, olivově zelený, námořní modrá, čokoládová hnědá

Řemen: hnědý kožený a černý gumový

Záruka: 1 rok - přenosná - mezinárodní

Cena: při platbě předem u předobjednávky 375 USD plus pošta 25 USD

image_5_1024x1024.jpg?200

opravujem cenu pre steel verziu - 295 USD, po ukonceni preorder 395 USD

bronz 375 teraz a 475 USD po ukonceni preorder.

Svoj kus som este nezaplatil a ak niekto este ma zaujem moze ma kontaktovat a objedname spolu a ziskame kazdy este 20 USD zlavu!

SZ alebo mail vrcan zavinac azet bodka sk.

Odesláno

Môžu sa mi nepáčiť, ale označiť ich za sračku by som sa teda pri daných parametroch neodvážil. Negatívom je pre mňa názov značky, nie je moc znelý a to, že tento typ hodiniek nemusím.

vrcan: kde sa motáš v poslednom čase, nemá tu kto písať o podobných budíkoch :)

• po měsících...
Odesláno

mam zaplatene cierne bronzove... mozno bude bud. rok aj viacero lunet k dispozicii, bud celobronzova, alebo safirova farebna podla cifernika.

Odkedy zmenil dial a pouzil kovove indexy aj rucky, tak je to parada...

za tie peniaze... 400 USD aj s postou, nie je o com.... a pritom kvalita by mala byt rovnaka ako 2-3x drahsie armidy a helsony... (sice tie maju ety, ale uz nie dlho...)

• po měsíci...
Odesláno

takze do konca januara by mal kazdy svoje makary dostat, bronzove su uz vypredane, ocelove este su.

O par mesiacov by sa mali dorobit aj nove lunety, ktore sa budu dat dokupit - bud to bude celobronzova, na ktoru mam zalusk, alebo safirove vo vsetkych farbach ciferniku. Skoda ze som to nevedel skor, objednal som cierne len koli tomu, aby ladili s lunetou. Ak by som vedel ze budu aj ine lunety, skusil by som zelenu alebo hnedu, taku este nemam :)

MAKARA bronze povazujem za top1 volbu v hodinkach co sa tyka pomeru vykon/cena. Uz snad skoncili casy, ked sa za bronz platilo premiovo, cize 2x viac ako za ocelove prevedenie... mnohi to uz ale pochopili - napr. Helberg, Halios... a uctuju za bronz len o 10-20% viac ako za rovnaky model v oceli. Nejde ani tak o samotnu cenu bronzu, skor o jeho tazsiu dostupnost (a zaroven nutnost otestovania ci ide ozaj o bronz, a nie o mosadz, vzhladom na fiasko s prvymi bronzakmi (helson, margette)) a najma horsiu obrobidelnost (comu ale pri sucasnej CNC produkcii moc nechapem, musia menit castejsie frezovacie noze??).

Ked ich pripadne neskor predam, aspon prvy krat v zivote neprerobim pri predaji :)))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...