HonzaS Odesláno 13. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2007 Myslím, že jsem se právě zamiloval. Bohužel, moje konto říká, že pouze platonicky: http://forums.timezone.com/index.php?t=msg...d=0#msg_2687577
Flegi Odesláno 13. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2007 Luk napsal: Eterna používá jen své kalibry. Myslím, že tady jsi na omylu, Eterna podle svého oficiálního katalogu a webových stránek ve většině svých modelů využivá ETU, u automatů obohacenou o svůj "kotvovitý" rotor, quartzy jsou taky Eta. Ale je pravda, že má taky vlastní kalibry, nejlepší je asi slavná Eterna-matic 3000 /jinak calibr 1504/.
Flegi Odesláno 13. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2007 Ale je pravda, že v Eterna Vaughn Big Date je jejich vlastní strojek, nově vyvinutý kalibr 3030.
Luk Odesláno 14. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2007 Flegi napsal: Luk napsal: Eterna používá jen své kalibry. Myslím, že tady jsi na omylu, Eterna podle svého oficiálního katalogu a webových stránek ve většině svých modelů využivá ETU, u automatů obohacenou o svůj "kotvovitý" rotor, quartzy jsou taky Eta. Ale je pravda, že má taky vlastní kalibry, nejlepší je asi slavná Eterna-matic 3000 /jinak calibr 1504/. Je třeba trochu doplnit tvé informace: V roce 1932, kdy je hodinářská manufaktura již řízena Theodorem Schildem, rozdělena na dvě oddělené akciové společnosti: ETA AG pro výrobu strojků a ETERNA AG pro výrobu hodinek. Jednoduché vodítko, když se podíváš na ložisko rotru, uvidíš pět kuliček, mimo jiné patent a chráněný průmyslový vzor, který mají od té doby ve znaku. Myslíš, že je to podobnost čistě náhodná? Není, strojek ETA sestrojili v ETERNA. Takže ETERNA je vlastně matka téměř všech hodinek, protože tam bijí její srdce. ( berte to prosím s nadsázkou)
Flegi Odesláno 14. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2007 Luk napsal: Flegi napsal: Luk napsal: Eterna používá jen své kalibry. Myslím, že tady jsi na omylu, Eterna podle svého oficiálního katalogu a webových stránek ve většině svých modelů využivá ETU, u automatů obohacenou o svůj "kotvovitý" rotor, quartzy jsou taky Eta. Ale je pravda, že má taky vlastní kalibry, nejlepší je asi slavná Eterna-matic 3000 /jinak calibr 1504/. Je třeba trochu doplnit tvé informace: V roce 1932, kdy je hodinářská manufaktura již řízena Theodorem Schildem, rozdělena na dvě oddělené akciové společnosti: ETA AG pro výrobu strojků a ETERNA AG pro výrobu hodinek. Jednoduché vodítko, když se podíváš na ložisko rotru, uvidíš pět kuliček, mimo jiné patent a chráněný průmyslový vzor, který mají od té doby ve znaku. Myslíš, že je to podobnost čistě náhodná? Není, strojek ETA sestrojili v ETERNA. Takže ETERNA je vlastně matka téměř všech hodinek, protože tam bijí její srdce. ( berte to prosím s nadsázkou) Díky, tohle jsem nevěděl.
Bobr Odesláno 14. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2007 Luk napsal: Není, strojek ETA sestrojili v ETERNA. Není to úplně přesné. Eterna v 50. letech sestrojila strojek, z něhož vychází některé další konstrukce, mimo jiné nejpoužívanější kalibr ETA 2824 - 2. Dávno ale nemají nic společného.
Luk Odesláno 14. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2007 Bobr napsal: Luk napsal: Není, strojek ETA sestrojili v ETERNA. Dávno ale nemají nic společného. Můžeš mi k tomu napsat něco víc ? Prosím. Odkud jsi to čerpal? Díky
noname Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2007 Také jsem si dříve Luku myslel, že koupí Eterny dostanu celkem levné, hezké hodinky s "vlastním" kalibrem, ale pravdu má spíše Bobr. Na zahraničních fórech se to kdysi řešilo, na podrobnosti se ale nepamatuji.
Luk Odesláno 15. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2007 Já jsem čerpal z informací z roku 99, takže jestli máte někdo aktualní informace tak sem s nimi.
Bobr Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 K vývoji kalibrů ETA z původních Eterny mrkni na http://www.chronometrie.com/eta2824/eta2824.html. K vývoji obou firem (ETA x Eterna) dám odkaz až ho najdu (měl jsem to uloženo, ale smazal jsem to...).
Bobr Odesláno 25. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2007 K vývoji ETA x Eterna přikládám výcuc z článku na Timezone od Waltera Odetse, který jsem našel uložený, ale nejsem schopen dát odkaz na link. "Beyond this, the 2824 is very similar in construction to most of the other ETA's, including the 2688, 2671, 2688, 2685, etc., all of which are basically ETA ("in house") developments beginning in 1949. The 2892 is the most recent ETA (basic automatic) caliber and, unlike most of the other ETA's currently in production, the 2892 was derived from an outside design, the Eterna-matic 3000, Cal. 1466-U, first released in 1963 (by Eterna). When finally made available as an ETA movement in 1976, it was very flat for an automatic with center sweep and date, had a distinct developmental history outside ETA and had accumulated a very good record of reliability in the Eterna watches. It is quite different in construction from the other ETA's and appears much more robust to the eye than most of the "in house" ETA movements. An historical note: ETA was the movement manufacturing division of Eterna until 1932 when it split off and joined Ebauches S.A. (which included other big manufacturers like A. Schild). Eterna continued independent development of movements (which is how it came up with the 1466U/2892), although Eterna and ETA also worked jointly on some designs. Almost all (all?) ETA and Eterna automatics share the Eterna-designed automatic winding system: a ball bearing mounted rotor winding in two directions via springless twin click wheels and two reduction wheels on the locking wheel."
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se