petasek85 Odesláno 18. října 2013 Nahlásit Odesláno 18. října 2013 Zdravim Vas,nemate niekto skusenosti so strojkom ETA 2836.Su v hodinkachhttp://www.heyder-exclusiv.de/UHREN/Hamilton-Uhren/Khaki-Aviation/Hamilton-Uhren-Khaki-Aviation-Pilot--H64425535.htmlIde mi o presnost a vydrz natiahnutia.Dik
tmoris Odesláno 18. října 2013 Nahlásit Odesláno 18. října 2013 Mam 2836-2, viz http://www.mkiiwatches.com/watch-collections/limited-editions-series/kingston/ Nepozoruju extra rozdil proti bezne ete Sent from my HTC using Tapatalk
Horhe Odesláno 18. října 2013 Nahlásit Odesláno 18. října 2013 je to stejný jak 2824-2, akorát to má navíc den v týdnutzn., že gangreserve je 38 hodin a přesnost tak nějak různá
tondako Odesláno 18. října 2013 Nahlásit Odesláno 18. října 2013 No vono je rozdíl mezi ETA2836 a ETA2836. Podle čísla to nepoznáš. Rozdíl je třeba v počtu kamenů.Ty tvoje jich mají 21 a já mám stejný stroj s 25. Další rozdíl je v regulaci - buď je tam jednoduchá a nebo mikroregulace. Další rozdíl je v kompletce, respektive v materiálu vlásku. Tady je taková zajímavá tabulka -https://watchotaku.atlassian.net/wiki/display/swr/ETA+gradesPak samozřejmě pro laika viditelné zpracování povrchu součástí stroje.Nejlevnější tenhle stroj stojí asi 2000 Kč a ten nejkvalitnější stojí i desetkrát tolik.
petasek85 Odesláno 18. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. října 2013 Aha, v tom pripade sa otazka meni na :nemate niekto spominane hodinky hamilton khaki 38mm ? Zaujima ma presnost a vydrz.V podstate mi ide len o to, ci sa take automaty oplatia, ci nebudem kazdy den nastavovat cas. (+- 10 sek za den by asi bolo pre mna prijatelne)
Horhe Odesláno 18. října 2013 Nahlásit Odesláno 18. října 2013 To nejde takhle brát. To že jednomu půjdou +1sec/den neznamená, že takhle půjdou i tobě. Dle tabulky, kterou dával Tonda má obyč eta toleranci +- 30s/den. Vliv na přesnost může mít i způsob odkládání hodinek - na korunku, na dýnko, na sklíčko, vrtič.... Třeba na ruce se ti za den o 10 vteřin předeběhnou a v noci na korunce půjdou 5 do mínusu, takže za den jsi na pěkných +5 vteřinách. Pokud by přesnost byla mimo toleranci, je to na reklamaci, pokud by náhodu šly třeba +-20s/den, můžeš je dát hodináři na doštelování.Každopádně takhle dopředu ti přesnost nikdo neprozradí, pokud zrovna hodinky nemaj C.O.S.C. - ale opět ti nikdo nezaručí, že třeba pošťák s balíkem nehrál fotbal. Prostě hodinky koupit a případné problémy řešit až poté.
prtak Odesláno 26. května 2014 Nahlásit Odesláno 26. května 2014 Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s seřízením tohoto strojku v domácích podmínkách. Vibrograf mám a nebojím se ho použít, ale hodinky dělají cca +10s denně tak zatím nejspíš zásah není nutný. Už jsem je ale otevřel, protože se mi na slunci rosilo sklíčko, byla v nich nějaká vlhkost. A tím pádem mě svrbí dlaně, si s nimy trošku pohrát. Myslím, že mi rozumíte. Kdyby jste měl někdo s tímto zkušenost a mohl jí sem napsat, dík.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se