JHonza Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2013 Minulý týden jsem v bazaru potkal tyto hodinky: Zhruba nálezový stav, ciferník po vyčištění.Po natažení a zatřepání chvíli šly, tak šly se mnou.Jedná se o oblíbený zmenšený budík UMF 24-32 (bezkamenový s kolíčkovým krokem). Pouzdro dost odrbané, cifr ve slušném stavu. Podle provedení strojku a designu odhaduji na 1. polovinu 60. let (kalibr se vyráběl podle Ranffta 1963 - 1990). Průměr 33 mm, pouzdro i s dýnkem chromovaná mosaz.Provedl jsem základní operace vyčištění a namazání - do druhého dne se prošly v technickém benzínu (zajímavé je, že okamžitě po namočení se samovolně rozběhly a vydrželo jim to skoro 24 hodin). Poté jsem je namazal značkovým mazivem Brentol 10W-40. Současný stav - chodí s přesností cca 30 s/den, rezerva chodu asi 33 hodin.Cifr absolvoval bramborovou kúru a docela prokoukl (foto je už po pleťové masce).Celkově je zajímavé, že ciferníky i u těchto levných hodinek jsou obecně dost zachovalejší než primácké z téže doby.Až budu mít čas a náladu, pokusím se ještě o kosmetiku pouzdra - tzv. bezproudové niklování (v lázni dříve známé jako Niklík).
Rodkopf Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2013 Obdivuji Tvou šikovnost - taky bych se rád ozdravné kůry naučil!
eloga Odesláno 26. května 2015 Nahlásit Odesláno 26. května 2015 dnes jsem sem dorazil kvůlivá UMF přes google na netu, Ty UMF jsou zajímavé, ještě je máš? Myslím to spíše kvůli tomu, jestli ještě jdou a jakou mají odchylku, jestli to je k životu nebo je to už jen rarita. Oni ti druzí,chytří, Němci je nazývali UMF od hodných Němců - Uhren Mit Fehler, hodinky s chybou, což přesně vystihuje celou situaci. Ale oni v té Ruhle, dělali myslím i lepší kalibry, přímo v té Ruhle, nejenom v GUB Glashütte. **
jenikjejenjeden Odesláno 9. března 2017 Nahlásit Odesláno 9. března 2017 Tak to je hustý, já jsem nedávno koupil ty stejný a vlastně stejná story. Zpočátku vypadaly na báječně fungující stroj, ale během pár dní se jejich zastavovací perioda zkrátila na minuty. Tak díky za inspirující návod! dnes jsem sem dorazil kvůlivá UMF přes google na netu, Ty UMF jsou zajímavé, ještě je máš? Myslím to spíše kvůli tomu, jestli ještě jdou a jakou mají odchylku, jestli to je k životu nebo je to už jen rarita. Oni ti druzí,chytří, Němci je nazývali UMF od hodných Němců - Uhren Mit Fehler, hodinky s chybou, což přesně vystihuje celou situaci. Ale oni v té Ruhle, dělali myslím i lepší kalibry, přímo v té Ruhle, nejenom v GUB Glashütte. **Mám doma a nosím (z vrozené slabosti pro outsidery) čtvery UMF Ruhly / Ruhly a jsou překvapivě přesné a spolehlivé, všechny bez kamenů. Ale nemusí být, nákup je vždycky loterie.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se