Přejít na obsah

jenikjejenjeden

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    GUB Glashütte, Junghans, Ruhla, Stowa, Mondaine

jenikjejenjeden's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Nenapadá mě žádná špatná značka z Glashütte...!
  2. Tak to je hustý, já jsem nedávno koupil ty stejný a vlastně stejná story. Zpočátku vypadaly na báječně fungující stroj, ale během pár dní se jejich zastavovací perioda zkrátila na minuty. Tak díky za inspirující návod! Mám doma a nosím (z vrozené slabosti pro outsidery) čtvery UMF Ruhly / Ruhly a jsou překvapivě přesné a spolehlivé, všechny bez kamenů. Ale nemusí být, nákup je vždycky loterie.
  3. Übercool! Nedat na ciferník logo, to chce mít koule... a Stowa je má. Oceňuju volbu natahováků, dnes neprávem v pozadí automatu. Německé hodinářství to bych doceňoval furt.
  4. Jasné, ale kromě Rondy tam jsou i modely s automatickými strojky, vypadá to na Seiko NH-35, možná že vzhledem k dostupnosti by mohli osazovat i ty mech. Rondy, ale nepátral jsem po tom.
  5. Přiznávám, že jsem v tomhle lama, proč by měl být mechanický strojek od Rondy v rámci své kategorie něco podřadného?
  6. Jasně že ty hodinky nejsou pokus o in-house automaty, za tu prodejní cenu kterou plánují by to v Německu ani nešlo. Takovou ambici těžko můžou mít. Ambicí je nabídnout dostupné low-endové automaty se specifickým designem a tuhle ambici imho splňují. Pokud někdo pohrdá Rondou Etou a spol., tak to pro něj samozřejmě není.
  7. Moc by mě zajímalo co si o tom kdo z vás myslí. Nějací nadšenci chtějí obnovit výrobu hodinek v Ruhle pod novou značkou TUW Ruhla. Kampaň na Kickstarteru byla zdá se úspěšná, tak třeba se jim výroba rozjede. https://www.kickstarter.com/projects/1859408531/tuw-ruhla-watches-comeback-of-a-legend a http://www.tuw-ruhla.com/ Zdá se, že firemním poznávacím znamením by měl být vodorovný barevný pruh, odvozený z téhož pruhu na hodinkách Ruhla de Luxe z 60. 70. let. Mohlo by jít o cenově dostupný mechanický strojek. Idea je asi podobná, že jako kdysi v NDR hrála Ruhla béčko Glashütte, tak podobně to bude i dnes. Jako byznys model by to mohlo zafungovat...?
  8. Prej že nemaj kameny. Náhodou, někde jsem viděl Ruhly, co hrdě nesly nápis "2 Rubis".
  9. Mně přijde spojení dvou švýcarských přínosů světu - hodinek a fontu Helvetica, jako logická a samozřejmá věc. Zarovnání datumovky je podle mě OK, naopak dát ji doporostřed.. no fuj! Designově jsou hodinky imho úplně übercool. Ale bohužel jsou opravdu hodinářsky nezajímavé a ta cena je jen za design. Fakt nic proti quartz Rondě nemám, ale platit víc pět tisíc navíc oproti technicky úplně stejným modelům z řady Evo?
  10. Troufnu si říct, že po vyčištění a výměně sklíčka budou prodejné za víc než za pět stovek. Zkuste se kouknout na ebayi. Možná i za desetinásobek a když si necháte (za sto eur) vystavit v Glashütte certifikát původu, tak i za dvacetinásobek. Lidé jsou při nákupu glashuttek opatrní, protože různí prodejci buď části padělají nebo dělají "skládačky" z různých modelů. Pokud jsou po dědovi a ne nějakého pochybného původu, nebude s pravostí problém. Pokud si dáte práci, tak na této stránce byste mohl najít informaci o době vzniku https://www.glashuetteuhren.de/kaliberuebersichten-modelle/glashuetter-uhrenbetriebe/ Od pohledu to budou asi kalibry řady 60.x Ale být Vámi, tak je nosím!
×
×
  • Vytvořit...