bodostr Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Zdravím všechny!Jsem tu nováčkem, i když od začátku léta tu brouzdám a pokukuju. Rád bych požádal o radu a názor popř. zkušenosti. Vzhledem k mému útlému zápěstí 15,5 - 16cm mám výběr dosti zúžený. :-( Dávám přednost sportovně elegantnějším hodinkám, pokud možno nižším ( max.cca 10 - 11mm). A přiznávám, že spíše Quatrz, ať už pro výše zmíněné údaje, nebo možná i servis. Ale každý se vyvíjeme, a automaty do budoucna rozhodně nezavrhuji, jen přijít na ty pravé...Po dlouhé době vybírám mezi1. TAG Heur Aquaracer 300m, quartz2. Longines HydroconqestHodinky podobného stylu ale každé mají něco pro a něco proti. Tagy se mi rozhodně více líbí, ale nejsem si jist, zda mi 100% sedí na ruce. Také pořizovací cena a výměna baterie je mnohonásobně dražší (cca 2.000,-) než u LHC. Možná, že výměna by se dala pořešit u jiného a levnějšího servisu než Hanák v Brně...Long. HC sedí líp, ale připadají mi trochu víc ,,leštěnky" než bych si představoval. Jsou možná na můj vkus až trochu ,,přeplácané nebo nepřehledné". Navíc mám obavy z ochrany korunky, jestli nebude tlačit při ohýbání ruky. Navíc hliníková luneta nevím jakou má výdrž (myslím počkrábání a pod..). Pročetl jsem zde spoustu článků, ale i tak bych rád znal vaše postřehy. Díky za reakce. bodostr
palom Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 HC cka sa robia aj v quartzu a mas ich za polovicu ceny Tagov....cenu za vymenu baterie by som v tomto stadiu neriesil. kup si to, co sa ti paci viac a na co ma tvoja penazenka.ak zostanes na tomto fore "tuned", tak casom budes lutovat, ze si nesiel do automatov
blackhead Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Ja bych vzledem k zapesti doporucil neco do 40mm bez korunky.
palom Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 pozri sa sem takisto mam mikro ruku a tu sme to pred nedavnom riesili
Tomas_2002 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Vůbec bych velikost neřešil. Já mám 17,5 cm ( zápěstí :-) ) a SMP se mi zdály malý, Breitling Avenger Seawolf, který jsou velký jak okno od ponorky se mi zdály o.k. a teď už se mi zase zdají ok ty SMP.....podle mě neexistuje žádný ideální mustr jak mají být hodinky veliké. Kup ty Longines, když ti nesednou, tak je pošleš dál. Pak kup ty TH, když ti nesednou, tak je pošleš dál. Stejně jako to tu provozuje 23.717 místních členů
dandy Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 O Omegách Seamaster si neuvažoval? Sú to veľmi príjemné hodinky. Veľkosť tak akurát, výška tiež a sú aj na baterku.
bodostr Odesláno 20. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Jo jo, vím že Long. dělají Quartz 39 mm. Velikost tak akorát, víc bych asi moc nezkousl. Vím že palom před nějakým časem tady řešil něco podobné, četl jsem si to. No už jsem měl Tissot PRC 200 a po půl roku jsem si na ně nemohl zvyknout a šli dál. Možná to tak dopadne i u dalších, i když bych nerad... :-) Omegy jsou vysněné, ale je problém je někde vyzkoušet. Chystám se do Prahy, tak možná tam někde na krámě budou... Asi ale i ta cena... bude o větší krapek ještě větší než za Tagy.Jinak automatům se až tak nebráním, ale velikost. :-( Jasně, na tvaru pouzdra hodně záleží.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se