Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Koukám na popisy hodinek a pořád narážím na různé LumiBrite, SuperLuminova a podobné. Je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl? Co si pamatuju, tak můj dojem z těchto materiálů byl vždycky rozpačitý - málo to vydrželo svítit a navíc to spíš jenom tak lehce vystupovalo ze tmy. Prostě nic moc. Je to vůbec k něčemu? Jak dlouho a jak moc vydrží "svíit" dnešní materiály?

• po 2 týdnech...
Odesláno

Neřeknu, jak dlouho vydrží svítit, protože jsem to nikdy neměřil, ale máte pravdu, ty moderní materiály vydrží méně. Problém je v hygienických normách, materiály jsou totiž z radiokativních látek a radioaktivita nesmí překročit určitou hranici. Takže moderní luminiscenční nátěry svítí méně...

Zásadní rozdíly mezi těmi materiály nejsou, jen někteří výrobci používají svítící nanotrubičky, které svítí velmi jasně, ale jsou dost drahé a jednou zhasnou.

• po měsících...
Návštěvník brtnik
Odesláno

bych očekával, že například radioaktivní substance budou svít dobře i při dodržení norem pro záření

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Existují někde na netu fotky porovnávající luminiscenční materiály? Konkrétně mi jde o materiály Luminova (mnoho výrobců) a Neobrite (Casio). Nemám to jak srovnat... Google mi neporadil.

Návštěvník luckyboyl
Odesláno

taky jsem hledal nejake srovnani ale vcelku nic objektivniho neni k nalezeni. Mam na hodinkach udajne superluminova, vecer jdu spat a rano kdyz za tmy vstavam jsou stale citelne, ale ze by svitili jako pest na oko to ne. ALe si vim kde je hacek, pac ty superluminova se mi zdaj ze hodne reagujou na bile svetlo treba LED nebo zarivek, to staci na to bliknout a pak hazi kolem sebe tolik zelenyho svetylka ze se s tim da pomalu svitit, po nasviceni obycejnou zarovkou jsou "pouze" citelne, i kdyz treba celou noc.......zajimaly by mne i dalsi zkusenosti

• Po letech...
Odesláno

Pridam sa tiez.Aka je svietivost neobrite?Da sa to porovnat napr.Seiko monster,alebo Lum tec? Doslova ma zaujima ako svieti Model

G-SHOCK GW3000BB-1A.Vydrz bez nasvietenia z nasvietenim. Pani pochvalte sa ake mate skusenosti?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...