MarosRy Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 V 26. 10. 2014 v 20:20, Delawer napsal: Ahoj, díky. pouzdro bylo lehce přeleštěné, proto vypadá jak kdyby vyšlo z fabriky. To je výhoda oceli. Barva na indexech je opravdu ta radioaktivní. Svítila hezky až do 90. let, teď už pouze vyzařuje :-). Nic bližšího k radioaktivním barvám nevím, ale je tu určitě hromada členů, ktří jsou na tom líp a mohli by se podělit. Také by mě to zajímalo.... Jinak Omegy teď už mají lepší ručky, hodně podobné těm původním :-). DSC_0297.jpgWau, tak to je parada, aj ked trochu "ziariva" Nieco som uz o tom medzitym pocital na zahranicnych weboch, ze z hladiska nosenia zda sa ziadny problem, skor je to problem pri otvoreni hodiniek a pri ich opravovani, aby tie mikrociastocky niekto nevdychol. No v kazdom pripade zaujimava vecicka, myslim ze aj povodne original Orliky mali radioaktivnu farbu.
Argon Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 V 26. 10. 2014 v 20:35, MarosRy napsal: Wau, tak to je parada, aj ked trochu "ziariva" Nieco som uz o tom medzitym pocital na zahranicnych weboch, ze z hladiska nosenia zda sa ziadny problem, skor je to problem pri otvoreni hodiniek a pri ich opravovani, aby tie mikrociastocky niekto nevdychol. No v kazdom pripade zaujimava vecicka, myslim ze aj povodne original Orliky mali radioaktivnu farbu. Říkám si, že děti už mám, takže je můžu bez problémů nosit a nebát se problémů z lehkého ozáření ;-). Také jsme někde četl, že hlavní důvod proč byla zakázána radioaktivní barva byla práce práce s ni během výroby. Samotné nošení nic hrozného nebylo. Je škoda, že už se nepoužívá. Svítilo to fakt hezky a 80 let v kuse :-). Co měli původní Orlíky nevím, ale vím, že ji původně chtěla dát armáda i do leteckých Prim sport 2 a právě kvůli problémům s výrobou od toho upustila. Snad by musela nechat číselníky "natírat" někde v británii.
MarosRy Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 V 26. 10. 2014 v 20:45, Delawer napsal: Říkám si, že děti už mám, takže je můžu bez problémů nosit a nebát se problémů z lehkého ozáření ;-). Také jsme někde četl, že hlavní důvod proč byla zakázána radioaktivní barva byla práce práce s ni během výroby. Samotné nošení nic hrozného nebylo. Je škoda, že už se nepoužívá. Svítilo to fakt hezky a 80 let v kuse :-). Co měli původní Orlíky nevím, ale vím, že ji původně chtěla dát armáda i do leteckých Prim sport 2 a právě kvůli problémům s výrobou od toho upustila. Snad by musela nechat číselníky "natírat" někde v británii.Hej, bol to jeden z takych prvych pracovnopravnych sudnych procesov a precedensov co sa tyka poskodenia zdravia pri praci a ochrany. Volali sa "Radium girls" nasiel som o tom clanok na Wiki:https://en.wikipedia.org/wiki/Radium_GirlsJe to alfaziaric, cize kovove hodinky toto ziarenie lahko vychytaju, problem nastane ked sa dostanu tie ciastocky do tela a posobia priamo na tkanivo Takze mozes byt v klude
Filipinek Odesláno 27. října 2014 Nahlásit Odesláno 27. října 2014 Já objevil doma tyto hamilton, ani nevím kam je zařadit, tak je šoupnu sen, jestli o nich něco víte napište. Díky
villain83 Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 Ty jsou hezky,tenhle tvar pouzdra se mi libi,netusis,co je uvnitr za kalibr?Dynko bude naklapavaci.
Filipinek Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 Objevil jsem doma ještě toto, také nevím kam to zařadit, tak to dam také sem.
Filipinek Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 Ještě lepší foto.( doufám že to nejsou žádný čiňanci, z dvacátého století)
villain83 Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 No,z fotek toho moc poznat neni,nicmene pokud spravne vidim,tak je to Croton,coz Cina neni.Zvlastni uchyceni dynka,to jsem jeste nevidel.
MarosRy Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Odesláno 29. října 2014 Sice cibulky, ale je to tiez cca prvorepulikova era. Zatial len mobifoto
malymarek Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Odesláno 29. října 2014 Aquamatic, 50. léta, tudíž špatné vlákno, moc hezký hodinky V 28. 10. 2014 v 19:46, Filipinek napsal: Ještě lepší foto.( doufám že to nejsou žádný čiňanci, z dvacátého století)image.jpgimage.jpg
Filipinek Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Odesláno 29. října 2014 Děkuji za info, večer se kouknu po něčem starším.
malymarek Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Odesláno 29. října 2014 V 29. 10. 2014 v 9:08, Filipinek napsal: Děkuji za info, večer se kouknu po něčem starším.prosím si lepší fotky těch crotonů, líbí se mi
malymarek Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 V 30. 10. 2014 v 7:42, villain83 napsal: Blbe vidim,nebo je to fullgold?gratulace k očím, já chudák s brýlema :-)
malymarek Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 V 30. 10. 2014 v 7:04, Filipinek napsal: Jsem nejhorší fotograf na fóru.image.jpgimage.jpgimage.jpgsouhlasím s tebou, nejhorší jsem byl já, ale asi jsi mne trumfnul :-) ty hodinky se mi líbí čím dál víc
Filipinek Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Tak jsem vyhrál. Ten iphone je na foceni na p.... Poraďte foťák na foto hodinek. Dík
Klotzman Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 V 26. 10. 2014 v 20:58, MarosRy napsal: Hej, bol to jeden z takych prvych pracovnopravnych sudnych procesov a precedensov co sa tyka poskodenia zdravia pri praci a ochrany. Volali sa "Radium girls" nasiel som o tom clanok na Wiki:https://en.wikipedia.org/wiki/Radium_GirlsJe to alfaziaric, cize kovove hodinky toto ziarenie lahko vychytaju, problem nastane ked sa dostanu tie ciastocky do tela a posobia priamo na tkanivo Takze mozes byt v klude No oni si tou radioaktivní barvou ty holky co malovaly ciferníky malovaly taky nehty a dokoce zuby, páč to efektně svítilo. Holt tenkrát se ta radioaktivita neřešila. Kdo se dívá na Knick, možná si všiml, že ve scéně, kdy kupují rentgen, se ředitel ptá jestli si to může vyzkoušet a prodejce říká : "Jasně, je to bezvadný, moje děcka si s tím včera hrály celé hodiny..."
Návštěvník Ondra Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Odesláno 30. října 2014 Narazil jsem na starý inzerát
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se