Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 26. 10. 2014 v 20:20, Delawer napsal:

Ahoj, díky. pouzdro bylo lehce přeleštěné, proto vypadá jak kdyby vyšlo z fabriky. To je výhoda oceli. Barva na indexech je opravdu ta radioaktivní. Svítila hezky až do 90. let, teď už pouze vyzařuje :-). Nic bližšího k radioaktivním barvám nevím, ale je tu určitě hromada členů, ktří jsou na tom líp a mohli by se podělit. Také by mě to zajímalo....

Jinak Omegy teď už mají lepší ručky, hodně podobné těm původním :-).

attachicon.gifDSC_0297.jpg

Wau, tak to je parada, aj ked trochu "ziariva" :D Nieco som uz o tom medzitym pocital na zahranicnych weboch, ze z hladiska nosenia zda sa ziadny problem, skor je to problem pri otvoreni hodiniek a pri ich opravovani, aby tie mikrociastocky niekto nevdychol. No v kazdom pripade zaujimava vecicka, myslim ze aj povodne original Orliky mali radioaktivnu farbu. :tank: :D

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 26. 10. 2014 v 20:35, MarosRy napsal:

Wau, tak to je parada, aj ked trochu "ziariva" :D Nieco som uz o tom medzitym pocital na zahranicnych weboch, ze z hladiska nosenia zda sa ziadny problem, skor je to problem pri otvoreni hodiniek a pri ich opravovani, aby tie mikrociastocky niekto nevdychol. No v kazdom pripade zaujimava vecicka, myslim ze aj povodne original Orliky mali radioaktivnu farbu. :tank: :D

Říkám si, že děti už mám, takže je můžu bez problémů nosit a nebát se problémů z lehkého ozáření ;-). Také jsme někde četl, že hlavní důvod proč byla zakázána radioaktivní barva byla práce práce s ni během výroby. Samotné nošení nic hrozného nebylo. Je škoda, že už se nepoužívá. Svítilo to fakt hezky a 80 let v kuse :-). 

Co měli původní Orlíky nevím, ale vím, že ji původně chtěla dát armáda i do leteckých Prim sport 2 a právě kvůli problémům s výrobou od toho upustila. Snad by musela nechat číselníky "natírat" někde v británii.

Odesláno
  V 26. 10. 2014 v 20:45, Delawer napsal:

Říkám si, že děti už mám, takže je můžu bez problémů nosit a nebát se problémů z lehkého ozáření ;-). Také jsme někde četl, že hlavní důvod proč byla zakázána radioaktivní barva byla práce práce s ni během výroby. Samotné nošení nic hrozného nebylo. Je škoda, že už se nepoužívá. Svítilo to fakt hezky a 80 let v kuse :-). 

Co měli původní Orlíky nevím, ale vím, že ji původně chtěla dát armáda i do leteckých Prim sport 2 a právě kvůli problémům s výrobou od toho upustila. Snad by musela nechat číselníky "natírat" někde v británii.

Hej, bol to jeden z takych prvych pracovnopravnych sudnych procesov a precedensov co sa tyka poskodenia zdravia pri praci a ochrany. Volali sa "Radium girls" nasiel som o tom clanok na Wiki:

https://en.wikipedia.org/wiki/Radium_Girls

Je to alfaziaric, cize kovove hodinky toto ziarenie lahko vychytaju, problem nastane ked sa dostanu tie ciastocky do tela a posobia priamo na tkanivo :) Takze mozes byt v klude :smoke:

Odesláno

Aquamatic, 50. léta, tudíž špatné vlákno, moc hezký hodinky

V 28. 10. 2014 v 19:46, Filipinek napsal:

Ještě lepší foto.( doufám že to nejsou žádný čiňanci, z dvacátého století)attachicon.gifimage.jpgattachicon.gifimage.jpg

Odesláno
  V 29. 10. 2014 v 9:08, Filipinek napsal:

Děkuji za info, večer se kouknu po něčem starším.

prosím si lepší fotky těch crotonů, líbí se mi

Odesláno
  V 30. 10. 2014 v 7:42, villain83 napsal:

Blbe vidim,nebo je to fullgold?

gratulace k očím, já chudák s brýlema :-)

Odesláno
  V 26. 10. 2014 v 20:58, MarosRy napsal:

Hej, bol to jeden z takych prvych pracovnopravnych sudnych procesov a precedensov co sa tyka poskodenia zdravia pri praci a ochrany. Volali sa "Radium girls" nasiel som o tom clanok na Wiki:

https://en.wikipedia.org/wiki/Radium_Girls

Je to alfaziaric, cize kovove hodinky toto ziarenie lahko vychytaju, problem nastane ked sa dostanu tie ciastocky do tela a posobia priamo na tkanivo :) Takze mozes byt v klude :smoke:

No oni si tou radioaktivní barvou ty holky co malovaly ciferníky malovaly taky nehty a dokoce zuby, páč to efektně svítilo. Holt tenkrát se ta radioaktivita neřešila.  Kdo se dívá na Knick, možná si všiml, že ve scéně, kdy kupují rentgen, se ředitel ptá jestli si to může vyzkoušet a prodejce říká : "Jasně, je to bezvadný, moje děcka si s tím včera hrály celé hodiny..."

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...