Přejít na obsah

Zenith Elite 670 vs. El Primero 4650 B

Chromatic

Doporučené příspěvky

nevedel by nekdo zasadni rozdil mezi temito dvema calibry. Funkce maji stejne (hodiny, minuty, vteriny a datum), ale lisi poctem soucasti (o 66 vice ma el primero), prumerem, vyskou, poctem kamenu a frekvenci. Je to prave zvysene frekvenci nebo proc je el primero o vice nez 2mm tlustsi?

Kvalitou na tom budou podobno co?

http://www.zenith-watches.com/en_en/collections/captain/central-second/captain-central-second-4171.html

http://www.zenith-watches.com/en_en/collections/el-primero/espada/el-primero-espada-2723.html

diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Subjektivně, nepříliš hodinářsky. El Primero celkově je pro mě synonumum k Zenith a top stroj v jedné z variant představený již v roce 1969. Veškeré propagované modely značky Zenith mají El Primero. Stroje Elite jsou pro mě takové jejich entry modely, což však neznamená, že stroj je špatný. A na otázku jsi si odpověděl v podstatě sám. O 66 více součástek budou zřejmě ty 2 milimetry :-).

Odkaz ke komentáři

Subjektivně, nepříliš hodinářsky. El Primero celkově je pro mě synonumum k Zenith a top stroj v jedné z variant představený již v roce 1969. Veškeré propagované modely značky Zenith mají El Primero. Stroje Elite jsou pro mě takové jejich entry modely, což však neznamená, že stroj je špatný. A na otázku jsi si odpověděl v podstatě sám. O 66 více součástek budou zřejmě ty 2 milimetry :-).

jj diky, neco takoveho jsem si myslel. A ano vim, ze tech 66 soucastek navic delat ty 2 mm, ale me spis zajimalo proc tam jsou ? Jestli je ten kalibr odolnejsi vuci narazum, nebo jen starsi koncept, kdy nebyli schopni vyrobit tenci kalibr? nebo jak to je ?

Odkaz ke komentáři

Tak já si myslím, že ELITE je koncepčně jiný strojek než El Primero. El Primero byl vyvinut jako automatický strojek převážně pro chronografy, jeho vývoj byl součástí závodu a prvenství v tomto ohledu. Jeho výhodou/odlišností ( krom jiných předností ) od konkurence je právě vysoká frekvence. Mimo chrona se dává snad jen do modelu ESPADA, ale to nevím 100%. 

Elite byl vyvinut aby vyhověl poptávce po menších, tenčích, jednodušších modelech Zenithu vhodných pro oblekovky. 

Takže bych řekl, že tyto strojky nemůžeš porovnávat, protože se v nabídce Zenithu navzájem doplňují a každý je určen pro zcela něco jiného. 

Odkaz ke komentáři

Z watchuseek: 

Well, there's the obvious, of course - the El Primero is a chronograph, the Elite is a three-hands-plus-date-automatic (in its basic form)! The EP is older (introduced in 1969) than the Elite (1994). Both are slim for their functions - nowadays, evolution has overtaken the EP a little and there are slimmer automatic chronographs to be had but in it's day, it was a milestone in this regard (plus many others). The EP runs at 36000 A/h whereas the Elite does with 28800 A/h. I have heard rumours that the Elite was designed to be so slim to be able to accommodate modules with extra functions (like the ETA 2892 which is also a favourite in this regard - and nearly as slim for the same reasons) but I cannot substantitate this. Ultimately, I know of no real modules for the Elite - the only two extra features (reserve de marche and second time zone) are integrated to my knowledge.

post-11236-0-02195100-1388661144_thumb.png

Navíc EP 4650 B nemá hacking. 

Tak snad už to je dostačující, ne? 

Upraveno uživatelem Rodkopf
Odkaz ke komentáři

Jeste jsem nasel tenhle obrazek, kde osicka pro vterinovku je jina nez u beznych kalibru. Taky nevim, proc je zdvojene "forth wheel", jestli to dobre jmenuju. Ale to je spis otazka pro konstruktera, jen me to zajimalo.

Celkove na me cely kalibr pusobi dost robusne.

post-32808-0-60690000-1388837599_thumb.png

Upraveno uživatelem Chromatic
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...