maposp Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 I já "ježíšek" jsem si nadělil k Vánocům nové hodinky. Dokonce to ke mě z Anglie stihli i do 24.12.Jedná se o Quartz GOLANA Aero model AE600.1 Z hodinek mám samozřejmě obrovskou radost - jsou to mé první pořádné hodinky.Ale abych je jen nechválil, mám i jednu připomínku. Velká vteřinová ručička, která běží jen při stopkách ne zcela přesně lícuje se středem trojúhelníku 12 hodin. A po spuštění stopek je to ještě horší, nesedí většina značek na ciferníku. Ten přitom vypadá na první pohled přesný, ale očividně není. Rozdíl v toleranci nebo jak to nazvat, je při běhu vteřinové ručičky odhadem, tak 1 milimetr na vnějším obvodu ciferníku. Což bych od švýcarských hodinek čekal mnohem lepší. Přesnost jsem zatím nijak neměřil, ale nepředpokládám, když se jedná o standartní Quartz strojek, že by to bylo i nějak potřeba... Přikládám i pár fotek ;-)
Sborez Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 (upraveno) Jen mi nejde do hlavy, proč jsou indexy u 2,4,6 a 10 nepoměrně menší. Je mi jasné, že je to kvůli prostoru, ale takhle nepravidelně? To se mi nelíbí.... Upraveno 3. ledna 2014 uživatelem Sborez
rsk.web Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 Není to jen úhel pohledu? Ale jinak já moc chrona nemusím ale tyhle jsou opravdu moooc pěkný :-)
Sborez Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 Určitě to není úhel pohledu, taky se mi jinak celkem líbí, ale to je na mě moc.
maposp Odesláno 3. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 úhel pohledu to bohužel není, a nebo už mám Parkinsona a třesu se pravidelně každou vteřinu...Je to nejvíc zřetelné právě když položím hodinky na stůl, kde jsou v klidu. Zkusím nějak zafixovat oproti hodinkám foťák a natočit to někdy přes den aby to bylo vidět...
tico1 Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 To, že sekundová ručička nelícuje so všetkými indexmi je bežné. Na vine nie sú nepresné rozostupy indexov, ale určité vôle v súkolí strojčeka. Nelícovanie s indexom na 12. hodine je zase iná vec. Pozri do manuálu, či strojček nemá možnosť doladiť nulovú polohu chrono-sekundovky. Ak nie, hodinár by to mal zvládnuť jej opätovným nasadením.
USER47 Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 1 milimetr jsou tak tři čtvrtiny celýho toho prostoru mezi indexama, ne?:-D Jinak nelícující vteřinovka s indexama je celkem běžná věc, stává se to i v lepších rodinách...běžně to vídám na Tissotech a jinejch výrazně lepších značkách, než je zrovna Golana.
Sborez Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 JJ, toho jsem si při prvním kuku ani nevšiml, taky škoda...
rsk.web Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 No je to asi bolest qwartzů ten skokový chod a špatné sestavení to je trochu škoda kór když je člověk. Perfekcionalista jako třeba já :-) a asi i ty
maposp Odesláno 3. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 Je pravda, že když zmáčknu nulování stopek, tak se ručička vrátí přesně na střed 12 hodiny. Ale časem se zase setřese o kousek dál. Vůle ve stroječku mě nenapadly, to je docela dobré vysvětlení.Dělá to i u automatů? Jestli ne, tak je jasné, že další budou Steinhart Nav B-Chrono II mit Lederband. Jen kdyby mi nebylo líto tolika peněz co stojí... :-DDD
Arthur N. Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 ať dělají radostjá vstupem na toto zakletý fórum zanevřel na všechny kvarcky, a když mám jednou za rok na ruce Swatch, jsem nesvůj za ty peníze bych raději pořídil něco tikajícího s krásně plynulou vteřinovkou
Sborez Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 JJ, souhlas, určitě bych volil něco ze sekce Prodám......
maposp Odesláno 3. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 Díky. Za ty peníze bohužel nic tikajícího v podobném designu není k sehnání. Alespoň já jsem nic nenašel. Jen Seika a designově jim podobné... :-(Ale radost jinak dělají, to ano ;-)
USER47 Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2014 Díky. Za ty peníze bohužel nic tikajícího v podobném designu není k sehnání. Alespoň já jsem nic nenašel. Jen Seika a designově jim podobné... :-(Pokud pominu vintage modely, tak i u Seika bys musel v případě chronografů cenově úplně někam jinam:).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se